Leivinsooda-vaahterasiirappi kokeilu

Leivinsooda-vaahterasiirappi syöpälääkkeenä kiertää itsepäisenä huhuna netissä ja bikarbonaattia sisältäviä tuotteita myydään luontaiskaupoissa. Syöpäpotilas, joka sairastuttuaan on kuullut länsimaisen ravinnon kehoa happamoittavasta vaikutuksesta on, kuten minäkin, kahden vaiheilla. Uskoa vai ei, entäpä jos sittenkin? Yritin löytää verkosta vastausta, mutta vaikka Google leivinsooda syöpä hakusanalla löytää yli 800 000 artikkelia, en löytänyt Vernon Johnstonin lisäksi yhtään, missä PSA olisi mitattu ennen ja jälkeen kuurin. Niinpä päätin kokeilla toimiiko se vai onko siitä mahdollisesti haittaa.

Vernon Johnstonin ja Tullio Simocinin vaikutuksesta

Vernon-JohnstonSivulla Leivinsooda ja vaahterasiirappi olen kirjoittanut Vernon Johnstonin vakuuttavan tuntuisesta tapauskertomuksesta ja italialaisen lääkärin Tullio Simocinin väittämistä. Sain sitten kommentin asiasta sivulleni ja ajattelin, sitä on kokeiltava. Entäpä jos siinä sittenkin on perää? Aloitin kokeen 16.8.2016 illalla ottamalla 1 tl. ruokasoodaa ja 1 lusikallinen vaahterasiirappia ja painuin pehkuihin. Seos tulee nimittäin ohjeen mukaan aina ottaa kehon lämpöisenä tyhjään vatsaan jolloin vatsahapot eivät neutraloi sitä.

  • Seuraavan 8 päivän aikana otin 3 kertaa päivässä 2 tl. ruokasoodaa ja 2 lusikallista vaahterasiirappia. Soodan jälkeen olin pitkälläni noin 40 minuuttia, tämä sen takia että teorian mukaan sooda/glukoosi seoksen paremmin kulkeutuisi syöpäsoluihin eikä lihaksiiin.
  • Virtsan pH oli koko tämän ajan yli 8, samoin kuurin jälkeisenä päivänä. Seuraavina pivänä kuurin jälkeen pH normalisoitui, eli aamulla pH oli 6,2 – 6,6 ja iltapäivällä 7.0 tai yli.

Ja sitten jännittävin asia, se PSA! Leivinsoodakoe oli ennen koetta Ikioma terveyskeskuksessa mitattuna oli  0,35 (11.7.), kokeen jälkeen 0,40 (29.8.). PSA oli siis lievästi noussut. Mitä johtopäätöksiä tästä voisi tehdä? Alla PSA:n kehitys 2016 keväällä.

2016-08-29 Ikioma 0.40
2016-08-16 K-sair. 0,45
2016-07-11 Ikioma 0,35
2016-05-04 K-sair. 0.50
2016-02-08 Ikioma 0,35
2015-12-30 K-sair. 0.42

Miksi kuurilla ei ollut vaikutusta ainakaan minuun? Maallikon olettamuksia:

  1. Vaikka bikarbonaatti on tärkeä aine elimistölle sen itsensä muodostamana, suun kautta otettuna se on hyödytön ja elimistö pyrkii poistamaan sen mahdollisen nopeasti?
  2. Jo yli 2 vuotta ravintoni kaloreista on yli 95 % koostunut kasviksista. Sen lisäksi olen käyttänyt lisäravinteena Dr. Jacob’s Basenpulver (esimerkisksi Amazon) tuotetta jossa 1 annos sisältää kaliumia 750 mg, kalsiumia 270 mg, magnesiumia 188 mg, natriumia 6 mg, sekä pieniä määriä sinkkiä, D-vitamiinia ja B-1 vitamiinia. Elimistöni ei enää ole hapan ja käytän Basenpulveria vain satunnaisesti jos ruokavalio on happamuutta nostava. Emäksisyyttä ja happamuutta nostavien ravintoaineiden suhde pitäisi olla 80:20. Liian emäksinen ruokavalio voi olla yhtä lailla haitallista kuin liian hapan.
  3. Olisiko olla että Vernonin tapauksessa eturauhassyöpä on ollut eri tyyppiä, hänen kehonsa mineraalitasapaino pahasti pielessä tai jotakin muuta vastaavaa? Ymmärtääkseni bikarbonaatti ei tuo elimistöön mitään hyödyllisiä rakennusaineita, ainoastaan suuren määrän natriumia.

Mistä tietää onko keho liian hapan?

rene-graeber-184pxRené Gräberin ansiokkailla sivulla on seuraavanlainen käytännön ohje: Virtsan pH:n mittaaminen kehon happamuuden toteamiseksi on vähäinen merkitys. Jo sata vuotta käytetyllä keinolla on enemmän merkitystä. Otetaan tasapäinen ruokalusikallinen bikarbonaattia. Tunnin sisällä virtsan tulee muuttua reilusti emäksiseksi, muussa tapauksessa keho on vahvasti hapan.

Liian suuri bikarbonaattimäärä suun kautta otettuna vatsahappojen neutraloitumisen lisäksi voi myös aiheuttaa kaliumin erittymistä virtsaan ja näin häiritä solutasapainoa.

Paras tapa käyttää bikarbonaattia.

Ruediger Dahlken Genussfasten kursseilla puhuttiin myös aiheesta. Soodan käyttö suun kautta on ongelmallista koska se neutraloi vatsahappoja. Sen sijaan Dahlke suositteli soodakylpyä. Kylpyveteen lisätään soodaa joka neutraloi happoja ihon kautta. Vaikutuksen näkee ammeen reunoista joihin kertyy elimistöstä erittyviä suoloja ja jätteitä. Etenkin syöpäpotilaille suositeltava keino.

Johtopäätökseni:

Vaikka Suomessa ja maailmalla luontaiskaupoissa myydään esimerkisi pH-balance tuotteita joissa bikarbonaatti on yhtenä ainesosana yhdistettynä kalsiumiin, magnesiumiin ja sinkkiin, pyrkisin välttämään niitä.

Ingrid_Gemuese_01_3781121098Ajattelen nykyisin että on etsittävä syitä miksi on sairastunut. Olisiko syytä pyrkiä estämään syövän leviämistä elämän muutoksella, ravinnon, liikunnan ja psyykkisten tekijöiden avulla? Omasta tavastani taistella syöpää vastaan olen kertonut sivuillani Mitä tekisin jos minulla nyt todettaisiin eturauhassyöpä tai PSA olisi koholla?Vihreän kakan taika ja Lisää syöpäruokavaliostani. Minun tapani on ollut löytää intohimo elämään masennuksen sijasta rakastavan puolison, läheisteni ja verkkosivujeni avulla. (Viereinen kuva Heidelbergin syöpätutkimuslaitoksesta.)

Viimekertainen urologilla käyntini (1.9.2016) lisäsi uskoa ponnisteluihini sillä PSA oli laskenut ja luustossa ei näkynyt etäpesäkkeitä. Kaikkein eniten olin kuitenkin ollut huolissani rintalastan alla viime kesänä todetuista suurentuniesta imusolmukkeista. Vuoden aikana niiden koko oli pienetynyt! Voit ajatella kuinka ihana helpotuksen tunne virtasi kehooni ja minun oli vaikea pidätellä kyyneleitäni. Vasta autossa pääsi onnellinen itku valloilleen. Onko ponnisteluni tuottanut tulosta, onko syöpäni nyt vetäytymässä? Siltä nyt tuntuu, ponnistelua kannattaa jatkaa.