Ihanat suklaa-mantelinyytit

splittereitä jaahtymassa3Syöpäsairaan tulee välttää sokeria ja liikaa rasvaa. Mutta kun suklaanhimo iskee, mitä tehdä? Oma ratkaisuni on ”mandelsplitterit”, suomeksi mantelirouhenyytit, tummasta suklaasta ja mantelirouheesta tehdyt mantelinyytit. Tarpeet ja tarvekalut: Mantelirouhetta, suklaata ja tarkka lämpömittari.

Suklaalaadut joita olen käyttänyt:

  • Fazerin PURE DARK 70% kaakaota, hiilihydraatteja 34 g/100 g, rasvaa 41 g
  • Vivani 92 % kaakaota, hiilihydraatteja 13,1 g, rasvaa 59,4 %
  • Pirkka luomu, reilun kaupan tumma suklaa 72 % kakaota, 31 g hiilihyraatteja, 46 g rasvaa

splittereitä tarpeetViime kerralla otin 600 g mantelirouhetta ja 3 levyä Pirkka luomu tummaa suklaata. Jos olet suklaa asiantuntija, voit tietysti käyttää raakasuklaata tai mielisuklaatasi mutta sellaista jossa ei ole käytetty maitoa. Paahda mantelirouhetta uunissa 150 – 160 asteessa noin 10-15 minuuttia. Mantelirouheen paahtumista voit seurata parhaiten kun vertaat niitä paahtamattomiin. Anna manterlirohueen jäähtyä noin 35-40 asteeseen, käytä lämpömittaria.

Lämpötila on tärkeä. Sulata suklaa kattilassa vesihauteessa. Optimaalinen vesihauteen lämpötila on 31 – 32 astetta. Kun suklaa on sulanut tai alkanut sulaa, laita 30-40 asteeseen jäähtyneet splitterit suklaan sekaan ja sekoita massaksi. Ota lusikalla massasta nyyttejä ja laita leivinpaperille kovettumaan. (Huom: Suklaa sulaa tosi hitaasti. Viime kerralla se ei ollut sulanut kokonaan joten laitoin splitterit kattilaan suklaan päälle, kannen kiinni ja villapaidan eristeeksi. Tunnin kuluttua pääsin tekemään nyyttejä.

Ravintoarvoja:
– rasvaa n. 45 g / 100 g
– hiilihydraattia n. 7 g / 100 g
Ks. mantelin ravintoarvotaulukko 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *