Jokapäiväinen ravintomme *

Pullaa, pihviä ja jäätelöä

munkkipossujaMe eturauhassyöpäpotilaat olemme yleensä enemmän tai vähemmän ikääntyneitä. Jo 50 vuotiaana energian kulutus puolittuu, 60 vuotiaana samoin jne. Ravintotottumukset pysyvät usein kuitenkin samoina.

Kaloritarpeen puolittuminen johtaa joko lihomiseen tai ravinneaineiden saannin puolittumiseen. 70 vuotiaina samme vain 1/4 osan siitä ravinneainemäärästä mitä saimme 50 vuotiaana kun poltimme runsaasti kaloreita.

Sanotaan että jos vanhemmiten nousee sängystä eikä mihinkään koske, on kuollut.  

Seurauksena on ”piilevä aliravitsemus”. Elimistö on ainaisessa puutostilassa. Solut kuitenkin tarvitsevat rakennusaineensa. Ne otetaan sieltä mistä saadaan, esimerkiksi luustosta, sidekudoksista ja nivelistä, aivotkaan eivät saa ravintoa ja tarvisemiaan rasvoja. 100 g hillomunkkipossu sisältää lähes 350 kcal mutta ei yhden yhtä molekyyliä suojaravinteita mutta lähes neljänneksen päivän kaloritarpeesta! Katso kalorilaskurista

Vähäenergistä ravintoa

parsakaaliMiksi me ihmiset vanhemmiten sairastumme mutta metsän eläimet ei? Niiden ravinto on vähäenergistä kasvisravintoa.

1000 g parsakaalia sisältää yhden munkkipossun verran kaloreita eli 350 kcal.

 

Saksalainen syöpäruokavalioihin perehtynyt lääkäri Dr. med. Ludwig Manfred Jacob sanoo kirjassaan Prostatakrebs Kompass: 6.7/ s. 194 seuraavaa:

”Vaikka syöpäsolut hyödyntävät sokeria, ne myös rakastavat anabolisia eläinproteiineja ja eläinperäistä rasvaa. Monilla kasvaimilla on lisääntynyt rasvahappohapetus ja ne tarvitsevat sitä niin paljon, että ne jopa itse sääntelemällä rasvahappo syntaasia säätävät rasvahapposyntaasin ylös. Eläinproteiinin, sokerin tai muiden veressä olevien hiilihydraattien kombinaatio (korkea glykeeminen indeksi) vaikuttaa erityisen anabolisesti ja lisää insuliinin eritystä kaikkein voimakkaimmin. Korkea insuliini-indeksi tuo mukanaan diabeteksen, sydän- ja verisuonitaudit ja syöpäsairaudet.”

Maitoa ja kermaa

EisbecherMyös maidosta hän sanoo seuraavaa:

”Syövän syntyyn vaikuttavat useat eri tekijät. Campbell näytti eläinkokeissa, että karsinogeeni (aflatoksiini) koe-eläinten maksassa tuotti syöpää maitoproteiini rikkaan ruokavalion myötä. Syövän kasvu nopeutui tai hidastui maitoproteiini määrän suhteessa. Maitotuotteet eivät ainoastaan sisällä runsaasti tyydyttyneitä rasvahappoja, vaan myös kasvutekijöitä kuten IGF-1 ja hormoneita (estrogeeni, progesteroni), stimuloivat niiden synteesiä ihmisillä ja aktivoivat anabolisten, esikarsinogeenisia solun signaalireittejä, kuten mTOR.” (Kermajäätelö 200-230 kcal/100 g.)

Järkeä vai lihaksia?

images-8Dr. Jacob saman kirjan sivulla 206:

”Tämän päivän ihmiset käyttävät aivojaan ja hermojaan huomattavasti enemmän kuin lihaksiaan. Siksi ravinnon tulee sisältää enemmän ravintoaineita ja vähemmän energiaa. Etenkin hermoston, sydämen ja verenpaineen takia on emäksisesti vaikuttavat kalium, magnesium ja kalsium ja pieni natrium määrä tärkeä. Luonnollinen magnesium – kalsium suhde hedelmissä on 2:3 eikä kuten maidossa 1:10. Ennen maanviljelyn kehittymistä ihmiset nauttivat vain noin 1 g natriumia mutta 10 g kaliumia. Tänä päivänä natriumin suhde kaliumiin on noussut 12- jopa 50 kertaiseksi ja on tehnyt ihmisestä ainoan imettäväisen joka kärsii vernpaineesta. Suuri suolamäärä ei ainoastaan nosta verenpainetta vaan myös aikaansaa insuliiniresistenssiä ja syöpää sekä nostaa sydäntauti ja infarktiriskiä.”

Ravnto-ohjeita myös Hoito Heidelbergissä sivulla

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *