Rasva syövän aiheuttajana

Kanadalainen Western Ontarion professori Ken Carroll on tutkinut rasvan ja sirntasyövän välistä yhtyttä. Kuolemantapaukset 100 000 naista kohtaan eri maissa (lähde Ruediger Dahlke Peace Food s. 51):

  • Thaimaa, n. 30 g rasvaa päivässä, tuskin yhtäkään kuolemantapausta.
  • Alankomaat, n. 150 g rasvaa päivässä, 25 kuolemantapausta.
  • Itävalta, n. 120 g rasvaa päivässä, 17 kuolemantapausta.
  • Saksa, n. 130 g rasvaa päivässä, 18 kuolemantapausta.
  • Sveitsi, n. 140 g rasvaa päivässä, 22 kuolemantapausta.

Professori Ken Carroll vertasi edelleen eläinrasvojen ja kasvisrasvojen välistä vaikutusta rintasyöpään ja löysi vahvan vastaavuuden eläinrasvojen ja rintasyövän välillä mutta tuskin lainkaan kasvirasvojen ja rintasyövän välillä. Uusimpien tutkmusten mukaan ainastaan 0,2 % naisista sairastuu rintasyöpään geeniensä takia kun tällä hetkellä sairastumisen todennäköisyys on 50 %.

Syöpäsairaksien suurin riskiryhmä on se valtava määrä naisia jotka nauttivat suuria määriä eläinperäisiä tuotteita (ks. myös sivu aminohapot puntarissa) eli lihaa, munia ja maitotuotteita. Tähän on lisättävä ne, jotka liian vähän ovat auringossa.