PSA:n nousuja ja laskuja

Eturauhasleikkauksen jälkeen elelin kuin ennen syöpää. Ehkä ajattelin, että kasvainpesäke on leikattu pois ja loput syöpäsolut on säteilytetty päiviltä. Vasta nyt tiedän, että sädehoito ei nististä syöpäkantasoluja. Kun on syövän saanut, eikä syövän syy ole poistunut, se uusii muodossa tai toisessa. Lehdistä saa lukea ”selviämistarinoita” joissa kerrotaan useamman eri syövän kanssa ”selvinneistä”. Minusta yksikin laji on liikaa. On muutettava elintavat perusteellisesti, se on ainoa vaihtoehto on jarruttaa jo saadun teurauhassyövän kasvua tai uusimista. Onnellisinta olisi tehdä niin jo terveenä, ennen PSA:n nousua. 

Neljän vuoden kuluttua PSA alkoi nousemaan ja vuonna 2015 eteneminen kolminkertaistui. Syöpä vei raudat verestä ja hemoglobiini on nyt 115. Onnistunko nyt 2016 laskemaan PSA:n alas ja syövän perääntymään vai täytyykö turvautua farmasiatuotteisiin?

2008 ETURAUHASSYÖPÄ LÖYDÖS JA OPERAATIOT

 • SÄDEHOITO:
 • 2008-10-26 PSA 0,12. Koska PSA ei ollut laskenut nolliin, päätettiin sädehoidosta, joka tehtiin Kuopiossa 3.11. – 17.12. 2008. Siihen aikaan sädehoito annettiin vain muutamasta suunnasta eikä kuten nykyisin, todella usealta suunnalta. Siitä oli välittömänä seurauksena rakkoja takalistossa. (Seurauksia: Myöhemmin ilmeni verenvuotoa virtsatessa eli virsarakko oli vahingoittunut. 2015 havaittiin että vasemmanpuoleinen virtsarakkoon johtava munuaisjohdin oli vaurioitunut. Johtimen sisälle asennettiin stentti joka tulee vaihtaa uuteen kerran vuodessa. Stentin laiton seurauksena bakteereita pääsi kiveksiin ja kärsin ankarista kivuista 3 viikkoa, kipulääkkeetäkään eivät tahtoneet auttaa. Ainoa mikä auttoi muutamaksi päiväksi oli ozohihoito. Sitä varten piti ajaa Jyväskylään pari kertaa viikossa. Verta tuli virtsan mukana vielä 6 viikkoa stentin asennuksen jälkeen.)

2009 ELELIN KUIN ENNEN

 • 2009-03-16. PSA 0,03 pysyi lähes mittaamattomissa. Ruokavalio oli kuten ennen syöpää. En tosin syönyt lihaa koska olin lopettanut lihan syönnin 1976, mutta paljon hiilihydraatteja ruoan ja etenkin leivän muodossa, maitotuotteita kuten jugurttia, juustoja, jäätelöä sekä piilomaitotuotteita leivonnaisissa. Sokeria makeisissa, etenkin Fazerin sinistä, ranskanpastilleja, kahvileipää pari kertaa päivässä. Niin, ja työstressiä. Paino pyöri 82 – 24 kilon välillä (nykyisin 72 – 74)

2010 EI HUOLEN HÄIVÄÄÄ

 • 2010-05-10. PSA 0,03. 2010 meni samaa rataa kuin 2009. Töitä paljon, välipalana leipää. Seksi sujui Caverjetin avulla. Urologin viesti oli että kaikki OK, 0,03 on melkein sama kuin mittaamattomissa.

2011 EIKÖ SYÖPÄ KUITENKAAN OLE POISSA?

 • 2011-01-10. PSA 0,04. Oli hieman noussut mutta ei mitenkään hälyyttävästi, en ollut huolissani.

2012 JO RUPESI ASKARRUTTAMAAN

 • 2012-03-26. PSA 0,07 Kaksinkertaistumisaika alle vuoden. Kysyin urologilta että pitäisikö olla huolissaan. Hän sanoi, että eturahuassyövän hoidossa on edistytty, ei tarvitse olla huolissaan.

2013 PSA KRIISI!

 • 2013-08-27. PSA 0,20 Urologi oli sitä mieltä että nyt on hyvä säteilyttää rinnat tulevaa hormonihoitoa varten. Rinnat säteilytettiin Jyväskylässä, tarvittiin vain yksi säteilytys. Sekin vei kunnon alas kolmeksi kuukaudeksi. Bikalutamidi hoitoa harkitaan jos PSA on 1 – 2 välillä tai jos PSA yli kaksinkertaistuu vuodessa. Puhuin asiasta vaimolleni joka oli Kiinassa. Hän varasi minulle ajan perinteisen lääketieteen sisätauteihin erikoistuneen professorin vastaanotolle Jinanissa.
 • Lääkäri tunnusteli valtimoitani, katsoi kieltä ja sanoi että ei hätää. Hän määrää lääkkeet ja totesi että  näitä kun otat seuraavat 20 vuotta, eturauhassyövästä ei enää ole haittaa. Aloitin lääkkeiden syömisen 27.9.2013.
 • Tulomatkalla Kiinasta ostin Münchenin lentokentältä tri. Coyn kirjan Die Neue Anti-Krebs Ernährung – Uusi syövänvastainen ruokavalio. Tri Coy on biologi joka on on löytänyt geenin nimeltä TKTL1, joka aktivoituu syövän yhteydessä. Aloin noudattaa hänen terapiaohjeitaan joka perustuu mm. siihen, että päivässä voidaan nauttia korkeintaan 1 g hiilihydraatteja. Ryhdyin tekemään itse vähähiilihydraattista leipää  ja siirryin lähes kokonaan kasvisruokaan. Nettiä selatessani löysin myös uuden kirjan tri Jacobin kirjoittaman kirjan Postatakrebs Kompass. Piti ryhtyä opiskelemaan saksankielistä terveysslangia.

2014 PSA YLÖS JA ALAS

 • 2014-01-27. PSA 0,10 Kiinalaiset rohdot toimivat! Vai oliko se hiilihydraattiköyhän ravinnon ansiota? Olin kuitenkin taas uskoa ja toivoa täynnä. Ehkä vältyn kuin vältynkin koululääketieteen rohdoilta? 2014 tilanne kulki seuraavanlaisesti:
 • 2014-04-14. PSA 0,18 (Kiinan lääkkeet loppu). Uudet kiinan lääkkeet aloitus 27.5.2014 + Coy:n ketogeeninen dieetti.
 • 2014-07-07. PSA 0,14
 • 2014-10-23. PSA 0,21 Uudet kiinan lääkkeet aloitus 14.11.2014 + vain kasvisruokavalio.
 • 2014-11-20. PSA 0,18

2015 YKSINÄINEN KRIISIVUOSI

 • 2015-02-25. PSA 0.16 Helmikuun PSA:n mukaan ei vielä huolta, mutta sitten tapahtui kaksi merkittävää asiaa jotka aiheuttivat katastrofin: Yritys jolle olin myynyt liiketoimintani ei pystynyt maksamaan kauppasummaa. Tämä johti siihen että pankki vaati vakuuksien vapaaehtoista realisointia. Sain onneksi järjestettyä asian siten, että sain kiinteistöäni vastaan toisesta pankista henkilökohtaisen lainan. Tämä asia johti kuitenkin koko vuoden kestävään stressiin sillä näyttää siltä että kauppasummaa en koskaan saa takaisin vaan menetän omakotitalon suuruisen summan rahaa ja joudun ehkä myymään myös asuntomme.
 • Toinen asia oli se, että vaimoni tunsi itsensä yksinäiseksi Suomessa. Hän lähti toukokuun alussa Kiinaan osallistuakseen tanssiryhmään johon hän oli osallistunut jo 2015. Tanssiryhmä oli silloin voittanut (hänen päärolinsa ansoista) koko Kiinan mestaruuden. En voinut asiaa vastustaakkaan ihanan brimaballerina vaimoni toivomusta. Kävin tänä aikana pari kertaa Kiinassa mutta matkan vaikutus kesti vain pari viikkoa, sitten kaikki ennallaan.
 • 2015-05-21. PSA 0,28  HÄLYTYS,  PSA on noussut hurjasti. Urologi suositteli bikalutamidi hoidon aloittamista. Sovimme 28.5.2015 että seurataan 3 kuukautta ja jos PSA on noussut, bikalutamidihoiti aloitetaan. Olin huolissani. Toukokuussa ostin kasvismehujen tekoon soveltuvan mehustimen, oli kevät, paljon aurinkoa ja liikuntaa -ja PSA laski yllättävästi.
 • 2015-06-21. PSA 0,22 VAIHTOEHTOLÄÄKÄRILLÄ: Etsin käsiini vaihtoehtolääkärin joka teetti verianalyysin. Sain B12 ja B6 reseptin (B6 Choheminia en ole uskaltanut ottaa) ja suosituksen erilaisista lisäravinteista kuten Biomed TH, seleeniä 300 mg (eri aikaan kuin ruoka tai C-vitamiini), C-vitamiinia 4-10 g, Glutamiini 2000 mg/vrk, Seralgin 2 kapselia heti herättyä, sinkkiä 15 mg 3xpäivässä, omega 3-6-9 öljyjä, Möllerin tupla 3 palselia iltaisin, Mikroveda Life 1-2 korkillista vrk.,  ProQD  2 kapselia lounaalla ja 2 kapselia päivällä ja pH Balance iltaisin. Tehtiin erilaisia hoitotoimenpiteitä sekä kokeilin vaihtoehtolääkärin suosituksesta Gerson dieettiä 22.7. – 4.8.2015. Gerson ei toiminut, katso raporttini. Hoitotoimenpiteistä ja verianalyysin perusteella määrätyistä lisäravinteista ei ollut apua, PSA jatkoi vain nousuaan!
 • 2015-08-18. PSA 0,23 Tuli syksy. PSA pysyi käytännössä samalla tasolla, mutta kaiken sen suhteen mitä olin tehnyt ruokavalion eteen, nautinut kasapäin lisäravinteita, ottanut kalliita vaihtoehtohoitoja, tulols oli pettymys.
 • 28.9. Olin surffatessani netissä paljon törmännyt verikuvaukseen (Dunkelfeldmikroskopie) ja sen peruteella annettuihin syöpähoitoihin (paljon videoita hakusanalla Sabine Linek). Kävin verikuvauksessa  Ensin otettiin terveyden peruskartoitus Health Concept analyysilaitteella. Terapeutti sanoi, että minulla on vuotava suoli koska kuvassa näkyy vahva magnesiumin puutos, sukupuolielinten epätasapaino, lisämunuaistressi ja vatsan alueen kuormitus sekä lymfan kuormitus. Magnesiumia olin ryhtynyt käyttämään prostata kapseleita, psylliumia ja probiotteja.
 • 2015-10-12. PSA 0,32 kovassa nousussa. Vaimo edelleenkin Kiinassa. Aloin olla vauuttunut siitä että stressi ja yksinäisyys vaikuttaa PSA:n nousuun kaikkein eniten.
 • 2015-12-30. PSA 0,42 mitattiin munuaisjohtimen stentin asennuksen yhteydessä. (katso SÄDEHOITO 2008). Nyt olin jo varma siitä että joudun aloittamaan bikaludtamidin. Otin kaikki tietämäni konstit käyttöön. Ryhdyin syömään satunnaisia määriä aprikoosin siemeniä 2 – 8 kpl. päivässä. Aprikoosin sieministä minulla on oma teoria. Syömme nykyisin liian puhdasta ja turvallista ruokaa. Tulos on sama kuin ylimitoitetulla siivoamisella, seuraus on allergia. Aprikoosin simenet muuttuvat vatsassa myrkyllisiksi aineiksi johon elimistö reagoi ja muodostaa vasta-aineita. Se, että kannattaako uskoa Magneettimedian väitteiseen: Aprikoosin siemenet tappavat syöpäsoluja ilman sivuvaikutuksia, on jokaisen oma asia. Ryhdyin mittaamaan virtsan pH’ta ja käyttämään soodaa siten että sain välillä pH:n reilusti yli seitsemään, sain ystävältäni pakurikääpää ja aloin juoda pakurikääpäteetä, kokeilin suuria annoksia C-vitamiinia 20 – 30 g/päivä. Masennus alkoi antaa periksi ja ryhdyin liikkumaan enemmän. (Ohjeiden mukaan pitäsi liikkua n. 30 min. päivässä, muutaman keran viikossa enemmän hikeen asti.)

2016 VAIMO KOTONA

 • 2016-02-23. PSA 0,35 Mikä helpotus. Keskussairaalan lääkäri (tosin urologin sijainen) ei suositellut bikalutamidin aloittamista. Sanoi, että katsotaan puolen vuoden kuluttua. Lääkäri raukka oli päästään pyörällä pitkän kysymyslistani takia eikä ajan puutteen vuosi pystynyt vastaamaan kuin osaan niistä. Oi jospa Suomessa olisi yksityis- omalääkärikäytäntö kuten Saksassa). Mistä PSA:n lasku sitten johtuukaan? Vaikuttivatko ”kaikki konstit” vai henkisen paineen helpottuminen? Olin tammikuussa Kiinassa. Olemme ostaneet sieltä asunnon ja muuttamme Kiinaan syksyllä. Olen myymässä Suomen asuntoani koska olen menettänyt omakotitalon suuruisen summan myydessäni yritykseni. Olen pikkuhiljaa mukautunut yrityksen kauppahinnan menetykseen eikä asia enää aiheuta enää stressiä. Liiketoimintani ostajista ei vaan ollut sen jatkajaksi.
 • Vaimo oli kuukauden kotona. Ihana vaimo on parasta lääkettä syöpään.
 • 2016-3-16 aloitin artemisiinin ottamisen ensin 2x 100 mg, sitten 2×200 mg. Kävin myös mittauttamassa ferritiinin, CRP:n ja homokysteiinin. D-vitamiini on kunnossa.
 • 2016-5-4. PSA 0,50 Taas noususuunnassa. Artemisiini ei toiminut. Onko suurin syy siinä, että vaimo on taas Kiinassa vai siinä että olen luottanut liikaa artemisiiniin ja lepsuillut ruokavalion kanssa? Nut on taas keitettävä sipulikeittoa.
 • 2016-07-11. PSA 0,35 Mikä nyt toimii? PSA on laskenut samaan arvoon kuin helmikuussa! Olen edelleen ottanut Artemisiinia, tiukentanut ruokavaliota mutta lipsunut helteiden aikana tofujäätelöön ja kahvileipään, tosin vain silloin tällöin. Ruokavalioom olen lisännyt inkivääri/valkosipuli raasteen 50 – 100 g päivässä. Sipulikeittoa lähes päivittäin johon lisätty piparjuurta, valkosipulia, kurkumaa. Leipäin sisältää nyt suurempia määriä mausteita ja rouhittua granaattiomenan siementä.

Olen sivullani Mitä tekisin jos minulla nyt todettaisiin eturauhassyöpä? maininnut siitä, että masennus on syövän paras ystävä. Se vie voimat niin että ei pysty käymään jokapäiväisellä lenkillä, ei ole voimia pysyä terveellisessä ruokavaliossa tai opiskella. Kun vuosi vaihtui, oltiin kevääseen päin mennessä ja vaimo tuli kotiin, sain taas energiaa. Nyt on taas luja usko siihen että pärjään syövän kanssa. Tutkin illat ja vapaa-ajat verkkoa ja kirjoja löytääkseni tapoja syövän päihittämiseksi. Käännän tekstejä saksasta suomeksi ja yritän samaa englannista suomeksi niin hyvin kuin pystyn. Uskon että se ennen pitkää onnistun löytämään uusia asioita ja pystyn myös auttaman kohtalotovereitani. Toisten auttaminen auttaa enemmän itseä, siitäkin on tutkimuksia. Tässä suhteessa pahimmassa tilanteessa ovat monet juuri eläkkeelle siirtyneet ja nuoret työttömät.