Naiminen pännii *

Eturauhaspoistetun ihana seksielämä. Otava 24.4.2016

CaverjetKohta olen 8 vuotta pistänyt Caverjettia penikseen. Lääkintöhallitus on määrännyt että subventoitua naimista voi harrastaa kerran viikossa. Jos haluaa useammin, on maksettava täysi hinta. Tekisi mieli jos tekisi mieli. Ensinnäkin teho on alkanut vähentyä ja on täysi työ siinä että saa sen lerpun pidettyä kankeana. Toiseksi on koko ajan varottava virtsan karkaamista ja vaikka olet juuri tyhjentänyt rakkosi sitä tahtoo roiskua. Ja vaikka tarve tulisi tyydytettyä, siitä on mennyt nautinto, kummaltakin.

Jos PSA olisi seulottu, olisiko asia toisin?

Mutta asia ottaa päähän toisestakin syystä. Olen jo kertonut että PSA:ni mitattiin sattumalta 63 vuotiaana koska seulontaa ei ole. Olisi säästynyt valtavaltava määrä henkilökohtaisia kärsimyksiä, vaivaa ja rahaa jos PSA olisi testattu vuosittain. Nyt se testattiin vaiheessa jossa syöpä oli levinnyt kapselin yli. Eturauhasen poiston yhteydessä piti poistaa myös hermot joiden avulla saa erektion. Olisin varmasti maksanut testaamisen kustannukset vaikka itse, vajaa 40 €,  jos olisin ollut tietoinen eturauhassyövän riskistä.

Seulontaa on kuulemma kokeiltu huonoin tuloksin. On tehty turhia eturauhasen poistoleikkauksia ja aiheutettu potilaissa turhia pelkoja. Huonosti harkittuja eturauhasen poistoleikkauksia on varmaankin tehty. Lisäksi syövän leviämisen riski on suurempi leikkaus- kuin sädehoitopotilailla. Seulonnan pitäisikin olla herätyskeino. Sen pitäisi kannustaa ruokavalion- ja elintapojen muutokseen. Mutta niin kauan kun lääkäreiden koulutus ei sisällä ravitotieteiden ja vaihtoehtoisten hoitomuotojen opiskelua, PSA testin johtopäätökset on asianomaisen itsensä varassa.

Terveyden parantamiseen tähtäävä seulonta merkitsisi sitä, että:

  • seulonta tehdään niin ajoissa että eturauhassyövän etenemiseen voi itse vaikuttaa. Kysymys on PSA arvon kaksinkertaistumisajasta. Laajat tutkimukset osoittavat että kaksinkertaistumisaikaa voi omilla toimenpiteillä pidentää vuodesta jopa useampaan vuoteen, joissakin tapauksissa PSA arvo on omin toimenpitein laskenut.
  • asianomaisen vaikuttaa itse elintapojen muutoksella PSA arvonsa alentamiseen. Siihen hän tarvitsee ohjeet. Ainoa taho johon potilas luotettaa on lääkäri. Mutta nykyisin lääkäriltä ei saa tähän mitään ohjeita. Potilas olisi siis ohjattava ravintoterapeutille. Jos näin ei tapahdu, hänen on oltava omatoiminen.
  • miehille tehdään selväksi se että millaista on elämä eturahaspoistoleikkauksen jälkeen.

Eturauhassyövän estämiseksi tarvitset tietoa ja motivaatiota

Terveyskauppa huijausOle omatoiminen. Seuraa PSA:si nousua. Jos PSA nousee, mene yksityiselle urologille, häneltä saat ennusteen. Muuta ruokavaliotasi. Siihen kyllä löytyy motivaatiota kun tutustut aiheeseen riittävästi. Jos tunnet että eläminen ei ole elämisen arvoista jos ei voi syödä pihviä ja pitää muuttaa rehulinjalle, kuvittele vaikka miltä tuntuisi mennä ravintolaan iltaa viettämään Caverjet pakkauksen kanssa.

Eturauhassyöpäpotilaita on noin 30 000, ehkä jopa 50 000. Puolet meistä on impotentteja eturauhasen poistoleikkauksen, hormonihoitojen tai sädehoidon takia. Tapahtuu myös hoitovirheitä kaikkien näiden toimenpiteiden suhteen. Operaatiot ja hormonihoidot johtavat usein masennukseen.

pig14Jos PSA on koholla, kannattaa ainakin kokeilla elintapojen muutoksen vaikutusta. Jos se ei riitä, olet ainakin kokeillut eikä se vaivaa sitten jälkeenpäin. Elintapojen muutos merkitsee, että ravinnosta on  jätettävä pois kaikki eläinperäiset tuotteet, etenkin maitotuotteet. Jos tämä tuntuu mahdottomalta ajatukselta, opiskele, mitä seurauksia eläinravinnon syömiseen on fyysisesti mutta myös psyykkisesti (Jonathan Safran Foer: Eläinten syömisestä). Ennen kaikkea on sulatettava läskit pois vyötäröltä. Lisäksi on opiskeltava millainen on kasvisperäinen täyspainoinen terveyttä edistävä ruokavalio. Nuoret, jotka usein eettisistä syistä kieltäytyvät eläinperäisen ravinnon käyttämiseltä, eivätkä tiedä tarpeeksi rasvoista, aminohapoista, mineraaleista, hivenainesita, fytokemikaaleista ja myös liikunnan merkityksestä, tuhoavat terveytensä pohjaa.

Jos tässä ei ole motivaatiota tarpeeksi, lue syöpätarinani. Rakastelu on ihanaa etenkin rakastamansa henkilön kanssa. Jos Suomeen saataisiin ravintoon ja elämäntapoihin erikoistuneita lääkäreitä, heidän avullaan voitaisiin säästää miljoonia jos ei miljardeja meidän veronmaksajien rahoja. Ja tietysti paljon henkilökohtaisia kärimyksiä.

PS.

Sain juuri kuulla että eräs tuntemani yrittäjä menehtyi vakavan sairauden murtamana. Muistui ystäväni Matti mieleen. Hän kuoli 28.8.2013. Matin eturauhassyöpä leikattiin vuotta myöhemmin kuin minun. Hänen PSA jas Gleason arvonsa olivat samat kuin minulla. Hän menehtyi vatsatulehdukseen joka todennäköisesti johtui hoidossa käytetyistä lääkkeistä. Hän menehtyi siis muuhun kuin eturauhassyöpään niin kuin useimmat eturauhassyöpäpotilaat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *