Kaalit

Kaalit ja niiden syöpää ehkäisevät ja parantumista edistävät aineet.

Kaalit jotka kuuluvat ristikukkaiskasvien heimoon, ovat  ovat yksi tärkeimmistä, jollei tärkein syöpää ehkäisevistä ja siihen vaikuttavista ravintoaineista.

kaalia ja tofuaKaalia ja tofua kiinalaisittain. Syöpäpotilaan superateria.

Kaalien sisältämiä syöpään vaikuttavia biomolekyylejä ovat glukosinolaattien ja istiosyanaattien ryhmät. Luonnosta löytyy yli sata glukosinaattia ja niihin on varastoitunut ertyyppisiä isotiosyanaatteja ja indoleita, jotka kaikki ovat erttäin tehokkaita antikarsinogeeneja. Eniten glukosinolaatteja sisältävät kaalit mg/100 g: Ruusukaali 237, palmukaali 201, lehtikaali 101, vesikrassi 95, nauris 93, keräkaali 65, parsakaali 62, kukkakaali 43 kiinankaali 21. Parsakaalin iduissa voi olla jopa satakertainen määrä sulforafaania itse kaaliin nähden. Isoatiosyanaattilähteitä
Keräkaali, parsakaali, nauris, vesikarassi, puutarhakrassi, retiisi.

Pureskellessa kaalin solut rikkoutuvat ja solujen normaalisti erillään olevat glukosinaattia ja myrosinaasia nimistä ensyymejä sisäältävät osat sekoittuvat sulforafaaniksi joka on tehokas syöpää torjuva biomolekyyli.
Glukosinaatti liukenee keitettäessä helposti veteen joten lyhyt höyrytys on paras kypsennystapa. Noin 5 minuuttia riittää jolloin kaali jää sopivan kiinteäsksi. Keittäminen heikentää myös myrosinaasi entsyymin aktiivisuutta. Tästä syystä kaaleja tulisi myös syödä raakana. Richard Béliveau, Denis Gingras: Ruokavalio ja syöpä. Ks. video Richard Béliveau

Glukosyanaatin hajoamistuote sulforafaani pystyy poistamaan elimistöstä vierasaineita jotka voivat laukaista syövän kehityksen. Se näyttäisi vakuttavan syöpäsoluihin myös suoraan käynnistäen niissä apoptoosin eli solukuolemaan johtavan reaktioketjun. Se kykenee tuhoamaan bakteereja eli toimimaan antibioottina esim. helicobakteeria vastaan. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että testatuista biomolekyyleistä ainoana sulforafaani kykeni tappamaan solut, jotka oli eristetty lapsen aivokasvaimesta, medulloblastoomasta. Suoforafaanin kyky aiheuttaa syöpäsolujen kuolema on todettu myös muissa kasvaintyypeissä, kuten paksusuolensyövässä, eturauhassyövässä sekä akuuttisessa lymfaattisessa leukemiassa. Video apoptoosista saksaksi

Parsakaalin vaikutus siis aktivoituu kun samaan aikaan nauttii keittämätöntä kaalia, parsakaalin ituja, sinappia tai sinapin siemeniä, piparjuuri ja wasabia (maustekrassi). zentrum-der-gesundheit.de

Lehtikaali

Brassica No-2(Brassica oleracea var. sabellica) on tummanvihreä, voimakkaanmakuinen lehtivihannes. Lehtikaalissa on paljon rautaa ja C-vitamiinia, sekä karoteenia, kalsiumia ja proteiineja. Lehtikaali on myös tunnettu myös runsaasta k-vitamiini pitoisuudestaan. Lehtikaalin energiasisällöstä 39 prosenttia tulee proteiineista, kun sama luku keräkaalin kohdalla on vain 20. http://fi.wikipedia.org/wiki/Lehtikaali

Brassica No-2 purkkiLehtikaalin sulforafaani toimii tulehduksia vähentävästi. Rudolf Cordes Saksasta on erikoistunut lehtikaalin jalostamiseen. Brassica no: 2 (kuva) sisältää geenejä parsakaalista ja ruusukaalista mutta näyttää lehtikaalilta ja sisältää erittäin korkean määrän sulforafaania. Suurin sulforafaanipitoisuus on iduissa jotka Rudolf Cordes kuivaa, jauhaa hienoksi ja kapseloi. Yksi kapseli sisältää yhtä paljon sulforafaania kuin kokonainen parsakaalin pää. Johannes Coy (kirjan Die neue Anti-Krebs Ernährung kirjoittaja) sanoo, että lehtikaali ei pysty korvaamaan kemoterapiaa mutta näyttelee suurta roolia hoidon tukemisessa. Lehtikaalia viljelyala Saksassa on 1 100 ha joka tuottaa noin 16 000 tonnia lehtikaalia.  https://www.youtube.com/watch?v=TSvcJmMETQ4

Parsakaali

Ingrid_Gemuese_01_3781121098Prof. Dr. Ingrid Herr, Heidelbergin yliopistollisen sairaalan kirurgisen tutkimuksen johtaja on tutkinut parsakaalin ja muiden ristikukkaiskasvien sisältävää sulforafaania. Sivulla  https://www.klinikum.uni-heidelberg.de/fuer-Patienten.111688.0.html on suuri määrä tietoa (saksaksi): Sivuilla kerrotaan mitä sulforafaani on, miten se toimii, miten sitä voidaan nauttia, mitä pitää huomioida sitä nautittaessa, millaisia annostuksia tulisi käyttää. Lisäksi idätys, itujen sivuvaikutukset, onko teitä neuvottu olemaan nauttimatta kaalia?, muut syöpään vaikuttavat bioaktiiviset aineet, miten voi immuunijärjestelmää edelleen voimistaa?, mitä pitäisi välttää?, potilastutkimuksia parsakaali-itujen käytöstä, kirjallisuutta.

Was ist SulforaphanHeidelbergin yliopistollisen sairaalan tutkijat ovat pystyneet osoittamaan, että myös parsakaalin sisältämä polyfenoli Quercetin vaikuttaa haimasyöpäsoluihin ja näin täydentääsulforafaanin vaikutusta. Quercetiinia löytyy monista hedelmä- ja vihanneslaaduista kuten esimerkiksi sitrushedelmistä, omenista (etenkin kuorista suhteessa 140 mg/4mg hedelmälihassa), sipuleissa, marjoissa, persiljassa, salviassa, viinirypäleissä, oliiviöljyssä ja vihreässä sekä mustassa teessä. Samoin triptolidi, perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä käytettävä ainesosa hyökkää syöpäsolujen kimppuun. Sulforafaanin, quersitiinin ja triptolidin tulehduksia vähentävä vaikutus tulee NF-kB faktorin kautta. Saman tapaan vaikuttaa Aspiriini joka todellakin näyttää vaikuttavan haimasyöpäsoluihin.

Sonstige_bioaktiivisia aineitaMaailmanlaajuisissa tutkimuksissa on tullut esille että myös muissa kasveissa on aineita jotka vaikuttavat syöpäkantasoluihin. kuten pakokasvit (soijapapujejn genisteiini), kurcuma, tomaattien lycopeeni), punaiset viinirypäleet, marjat, luumut, maapähkinät, musta pippuri (piperiini), vihreä tee (EGCG), kala, munankeltuainen, vitamiini D). Vitamiini D:ssä tulee huomioida että vain noin 10 % tulee ravinnosta ja loppu 90 % muodostuu auringossa ihon välityksellä.

Ylipäätään tärkeää syöpäkantasoluja vastaan onaktiivisten ainesosien sekoituksen saamiseksi pääasiallinen kasvisruokien ja raakaravinnon nauttiminen. Päivittäinen vähintään 30 minuutin pituinen liikunta joka johtaa tervelliseen stressin purkamiseen ja  hyvä mieli. https://www.klinikum.uni-heidelberg.de/Weitere-bioaktive-Stoffe-gegen-Tumorstammzellen.138798.0.html

Ruusukaali eli brysselinkaali

Tutkimuksia ruusukaalista:

  • rosenkohlKahdeksan opiskelijaa söi päivittäin ruusukaalia. Tutkijat havaitsivat positiivisia vaikutuksia myrkyllisten aineiden poistumiseen kehosta. Tällä tavoin se suojasi valkoisia verisoluja syöpää aiheuttavilta aineilta joita syntyy esimerkiksi lihaa paistaessa tai grillatessa.  http://www.welt.de/gesundheit/article2041904/Rosenkohl-kann-Krebsrisiko-senken.html
  • Ruusukaali voi hidastaa tai jopa estää ruansulatuskanavan syöpiä. Tärkeät biokemikaalit kuten klorofylli ja seleeni antavat kaksinkertaisen suojan muihin kaalilajeihin nähden. http://www.lifeline.de/ernaehrung-fitness/Rezept-Rosenkohl-id117044.html
  • Vanderbilt -Ingram Cancer CenterKuuluisan amerikkalaisen Vanderbilt -Ingram Cancer Centerin tutkijat tekivät tutkimuksen johon osallistui 4886 rintasyöpäpotilasta, ja seurasivat kuinka paljon kukinnautti kaaleja. Naiset jotka söivät eniten  kaaleja oli 63 % pienempi riski kuolla rintasyöpään ja 35 % pienempi syövän uusiutumisen määrä. Myös munakoisolla, punaisilla viinirypäleillä ja punakaalilla niiden sisältämien antosyaanien antioksidatiivinen vaikutus voi hidastaa veren hyytymistä ja vähentää verihiutaleiden aggregaatiota. Muita vihanneksia kuten lykopeenia sisältävä tomaatti, porkkanat, avokaado, hedelmät kuten greippi ja vihreät kasvikset. Jos haluaa voimistaa hedelmien ja vihannesten vaikutusta, tulee käyttää biologisesti ilman kasvinsuojeluaineita viljeltyjä auringossa kasvaneita kasveja. Nämä kasvit kehittävät suoja-aineita tuholaisia, sieniä ja tauteja vastaan. Juuri nämä aineet suojaavat ja parantavat sairauksia.  http://www.bankhofer-gesundheitstipps.de/brustkrebs-rosenkohl-brokkoli-zur-nachsorge.html
  • grillatu kanaWieniläinen tutkimusjohtaja Siegfried Knasmüller sanno että päivittäinen ruusukaalin kulutus ei pelkästään suojaa soluja vaurioita ja happiradikaaleilta. Ihmisen paksusuolen, maksan ja veren solut sisältävät entsyymejä (sulfotransferaaseja), jotka ovat mukana niin sanotussa ”puhdistus aineenvaihdunnassa” (”Entgiftungsstoffwechsel”). Niiden tehtävänä on kemiallisesti muuttaa epäpuhtauksia siten, että ne helpommin poistuvat kehosta. Jokut vierasaineet, kuten amiini PhIP on kuitenkin ”aktivoituu”, jonka tarkoittaa sitä, että vähemmän reaktiivinen amiini PhIP kehon oman entsyymitoiminnan vaikutuksesta muuttuu voimakkaasti reaktiiviseksi aineenvaihdunta-aineeksi joka vaurioittaa solujen geneettisiä osia joka taas voi aiheuttaa syöpää.  Pystyimme osoittamaan, että ruusukaalin nauttiminen joko vähentää versolujen sulfotransferaasien muodostumista tai nopeampaa hajoamista sanoo ravintotoksilogi Hans-Rudolf Glatt, DIfE:stä (Deutsches Institut für Ernährungsforschung).  (PhIP (2-amino-1-metyyli-6-fenyyli-imidatso [4,5-b] pyridiini) on heterosyklinen amiini, jota grillattu liha ja myös tupakansavu sisältää. Esimerkiksi hampurilaiset ja grillattua kana sisältävät  suhteellisen suuria määriä PhIP:tä. http://www.medizinauskunft.de/artikel/diagnose/alternativ/28_05_rosenkohl_krebs.php

Keräkaalit

KaaliKaalilla tai sen mehulla voi olla edullista vaikutusta reumatismiin, kihtiin, neurologisiin häiriöihin, hitaasti paraneviin haavoihin ja haavaumiin, ihotulehduksiin, ummetukseen, vatsalaukun tai pohjukasssuolen haavaumiin ja veren puhdistumiseen. Auttaa syövän ehkäisyssä ja tukihoidossa.

Kaalin vaikutus on vielä suurempi hapankaalina. Hapankaali sisältää suuren määrän maitohappobakteereita joiden tarkoitus on tukea ihmisen ruoansulatusta. http://www.az24.info/gesundheit-fitness/weisskohl-kohl-gesund-abnehmen-krebs-krebsvorsorge-diaet.html   http://www.7az.de/gesundheit-fitness/weisskohl-kohl-gesund-abnehmen-krebs-krebsvorsorge-diaet.html

Kukkakaali

kukkakaaliKukkakaalia, kuten parsakaalikin on hyvä syödä raakana. Paras dibbauskastike saadaan oliiviöljystä ja etikasta. Oliiviöljy ei kilpaile imeytymisessä kaalien vitamiinien ja biokemikaalien kanssa kuten omega 3 öljyt. Stoffwechsel und Ernährung bei Tumorkrankheiten, Analysen und Empfehlungen – Eggert Holm

 

 

 

 

 

 

Fenyylietyyli-isotiosyanaatti

Glukosinaatit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *