Kohonnut PSA, mitä tekisin?

 1. Johdanto Onnellinen on se, jolla syöpää vasta epäillään. Lääkäri voi antaa ensihoitoa mutta loppuelämän laatu riippuu siitä missä vaiheessa syöpä on havaittu ja mitä sen jälkeen itse tekee.
 2. Ensiapu. Jos PSA on koholla käyttäisin joka ainoan päivän PSA:n laskemiseksi
 3. Paastoa, miksi? Kasvaimen kasvu hidastui ja etäpesäkkeiden riski väheni 75 prosenttia. Ravinnon ylitarjontatilassa solujen puhdistumista ei tapahdu.
 4. Liikunta, miksi? Syöpäsairaan kehossa on sotatila. Fyysisesti aktiiviset ihmiset voivat vähentää syöpään sairastumisen riskiä keskimäärin 20 30 prosenttia. Vaikutukset sukupuolihormoneihin, antioksidanttiset vaikutukset, vaikutukset DNA korjausmekanismeihin…
 5. Syöpäpotilaan ruokavalio.Sekaravinnon syöjällä on erilainen bakteerikanta jossa mädättäjäbakteereilla on oma rolinsa. Sekasyöjällä on usein myös huutava entsyymien puute.
 6. Happo- ja emästasapaino. Vaihtoehtoisen lääketieteen mukaan yksi syövän aiheuttaja ja leviämiskeino elimistössä on happamuus.
 7. Rasvahapot ja insuliini-indeksi. Rüdiger Dahlken Peace Food kirjan mukaan eläinperäisen ravinnon haitallisuus kirkastuu myös psyykkiseltä kannalta.
 8. ProteiinitKaiken sen proteiinin, mikä menee yli 0,8 g/painokilo, elimistön on poistettava kehosta mutta kaikkeen se ei pysty ilman seurauksia
 9. Omega-3/omega-6 rasvahappotasapaino. Omega-3/omega-6 suhteen pitäisi olla 1:2 (toisten lähteiden mukaan 1:4 – 1:6) kun se sekaravinnolla helposti nousee suhteeseen 1:20 – 1:40.
 10. Laihduttaminen. Syöpäpotilaan ei Ruediger Dahlken mukaan tulisi syödä mitään klo 18:00 jälkeen ja pitkittää aamuaterian nauttimista…
 11. Vihreää, vihreää, vihreää! Vihersmoothieen kannattaa Simonen mukaan aamulla lisätä hieman jotakin hedelmää
 12. Leipä ja gluteeni. Kaupan leipä, kahvileivät ovat minulle myös kiellettyjen listalla. Ostettu hummus on todella kallista huonolaatuista verrattuna itse tehtyyn.
 13. Suola ja vesi. Natriumin päivittäinen tarve on n. 550 mg. valmisleipä 450 – 600 mg/100 g, pizza 200 -350 mg/100 g
 14. Vihreä tee. Shenzaa suositellaan käytettäväksi 10 g, noin 4 teelusikallista. Haudutusaika 5-8 minuuttia 75 astetta.
 15. Tomaatin lykopeeni. Sipulikeiton joukkoon 1/2 tuubillista luomu tomaattipyreetä. Omegaöljyt voivat kuumentaessa muuttua myrkyllisiksi.
 16. Lisäravinteet. C-vitamiini tarve teoriassa 0,1 g. Syöpäpotilaalla tarve voi olla 2-3 g
 17. Aurinko ja D-3 vitamiini. Aurinko on kuitenkin paras ihosyöpää torjuva asia. Käyttämällä aurinkosuojavoiteita ehkäisee täysin D-vitamiinin luonnollisen muodostuksen
 18. Elektrosmog, säteily. Eräs liikemiesystäväni kuoli aivosyöpään. Minä sairastuin eturauhassyöpään. Pidin aina kännykkääni vyötaskussa, juuri eturauhasen kohdalla.
 19. Vertaisryhmä. En itse olisi ymmärtänyt siinä vaiheessa kun PSA oli vasta koholla ottaa yhteyttä syöpäjärjestöön tai vertaisryhmään. Kavereilta saa kuulla mitä eturauhassyöpä merkitsee…
 20. Onko elämäsi ollut onnellista? Yleensä löytyy yksi yhteinen ongelma, parisuhde ja seksielämä.
 21. Seksi ja rakkaus. Spontaania erektiota ei enää synny, ja sen jälkeisen sädehoidon johdosta spontaani erektio ja intohimoinen fyysinen seksi on historiaa. Naisen kannattaisi opettaa miehille kuinka orgasmi saadaan.
 22. Muuta mieleen tullutta: 22.1. Urologin ohjeet 22.1.1. ”Miespuoliset toverini, voin vain neuvoa: juose niin nopeasti kuin pystyt, jos näet urologin!” 22.2. Syövällä on syynsä. 22.3. Noidankehä. 22.3.1 On äärettömän paljon vaikeampaa pitää yllä elämän energiaa eturauhasleikattuna kuin ennen sitä. 22.4. Uuden päämäärän etsimistä. 22.5. Lääketieteellisessä syöpähoidossa ruokavalio vielä tärkeämpää kuin ehkäisyssä. 22.6. Vielä ihmisten erilaisuudesta

Contents

1. Mitä tekisin jos PSA olisi korkealla?

Onnellinen on se, jolla syöpää vasta epäillään ja toimenpiteitä vasta harkitaan.

Uskon, että muuttamalla kokonaisvaltaisesti tapaansa elää, voi ehkäistä eturauhassyöpää sekä sen leviämistä ja jopa parantua siitä. Esitän tässä kuitenkin vain omia mielipiteitäni. Niiden noudattaminen on jokaisen omalla vastuulla.

 • Eturauhassyöpä on vakava sairaus. Läketiede ei lupaa parannuskeinoa tai sitä, etteikö sairaus hoidon jälkeen uusisi. Lääkäri voi antaa ensihoitoa mutta loppuelämän laatu riippuu siitä missä vaiheessa syöpä on havaittu ja mitä sen jälkeen itse tekee.
 • Onnellinen on se, jolla syöpää vasta epäillään ja toimenpiteitä vasta harkitaan. Siinä vaiheessa on mahdollista elämän muutoksella pysäyttää syövän kasvu.
 • Jos lääketieteellisiä toimenpiteitä on jo tehty, elämän muutoksella syövän leviämistä pystyy jarruttamaan ja lykkäämään hoitoja jotka oleellisesti tulisivat vaikuttamaan loppuelämän laatuun. Paraneminen on mahdollista, mutta se edellyttää sairastumisen sydien löytymistä ja hoitamista.

2. Ensiapu. Jos PSA on koholla käyttäisin joka ainoan päivän PSA:n laskemiseksi!

Ensiapu. Kun on vakavasti sairastunut, ei ole oikea aika lähteä pohtimaan syövän syntymisen syitä, on tehtävä välittömästä ensiapu toimenpiteitä. Sairaus pysähdyttää ja siinä yhteydessä kyllä pohtii niitäkin asioita. Ensimmäisenä tulee mieleen eläinperäinen ravinto, liha ja maitotuotteet. Jos tutustuu asiaan, pihvi voi sen jälkeen maistua kuolleelle ruumiille ja kasvisruoka elämän eliksiirille. Sivuillani olen kirjoittanut sekä maidosta että lihasta syövän aiheuttajana.

 1. Jos PSA on koholla käyttäisin joka ainoan päivän PSA:n laskemiseksi ”ensiapu” toimenpiteisiin johon kuuluu paasto, liikunta ja ruokavalion muutos.
 2. Jos lääketieteellinen toimenpide on edessä, neuvottelisin urologin kanssa onko turvallista lykätä toimenpidettä esimerkiksi kuukauden verran jona aikana eläisi ”ensiapu” toimenpiteiden mukaisesti.
 3. Jos lääketieteellisiä toimenpiteitä on jo tehty, silloinkaan ei ole myöhäistä tehdä muutosta elämään.

3. Paastoa, miksi?

Paastoa, miksi? Perinteinen lääketiede ei vieläkään suhtaudu paastoon erityisen vakavasti ja ohittaa useimmiten lukuisia hyvin dokumentoituja paaston avulla saavutettavia hyviä tuloksia. Paaston avulla on hoidettu sairauksia satoja vuosia mutta vasta vuonna 2012 University of Southern Californian tekemän tutkimus aiheutti myös lääketieteellisissä piireissä suurta huomiota. Tutkijaryhmää johti tohtori Valter Longo, gerontologian ja biologisten tieteiden professori. Longo Blue Zones, Facebook

Kasvaimen kasvu hidastui ja etäpesäkkeiden riski väheni 75 prosenttia.

Tutkimusryhmä havaitsi, että syöpäpotilaiden paastoaminen  voi vaikuttaa erittäin positiivisesti. Kasvaimen kasvu hidastui ja etäpesäkkeiden riski väheni 75 prosenttia. Lisäksi tutkijaryhmä havaitsi että paaston ja kemoterapian yhdistelmä on tehokkaampi kuin kemoterapia yksinään.

Terveet solut kytkeytyvät ravinteiden puuttuessa nk. ”virransäästötilaan”. Tämä kytkentä tohtori Longon mukaan estyy syöpäsoluissa syöpägeeneissä (onkogeeni), ne muuttuvat ravinnon puuttuessa aktiivisemmiksi kompensoidakseen ravinteiden puutteen joka johtaa syöpäsolujen kuolemaan. Laajennettu paasto suojelee immuunijärjestelmää sekä johtaa myös immuunijärjestelmän nopeaan elpymiseen.

17 tunnin paasto Tri. Hiromi Shinya’n ohjeiden mukaan

Tri. Hiromi Shinya on japanilainen gastroenterologi, asuu USA:ssa, kotoisin Japanista, kirjoittanut useita kirjoja. 50 praktiikkavuoden aikana hän on tehnyt tähystyksen noin 350 000 potilaalle. Paastosta hän sanoo seuraavaa:

Ravintoaineet ja happi kulkevat 50 -70 miljardin solujemme käyttöön mikäli mikään ei estä tai heikennä solujen mitokondrioiden toimintaa. Tällainen este on soluissa oleva palamisprosessissa syntyvä jäte. Jäte johtaa solujen vanhenemiseen ja siihen että immuunijärjestelmä toimii huonosti. Suurin osa jätteestä on tarpeetonta tai vahingoittunutta proteiinia. Eläinravinto (liha- ja maitotuotteet) saa aikaan suuria määriä jäteproteiinia. Solut tukkiutuvat ja jäävät siihen tilaan niin kauan kun niissä on jätettä.

Ravinnon ylitarjontatilassa solujen puhdistumista ei tapahdu.

Ravinnon ylitarjontatilassa solujen puhdistumista ei tapahdu. Siksi vatsan ja suoliston toiminnan keventämiseksi kello 18:00 jälkeen ei (ei yleensäkään) tulisi syödä mitään, vain huoneenlämpöistä vettä, kylmä vesi heikentää immuunipuolustusta. Ylösnousun jälkeen 2-4 lasillista vettä. Noin 20 minuuttia sen jälkeen vähän luomuhedelmää tai vihersmoothieta entsyymitäydennystä varten. Ei muuta ravintoa ennen lounasta. Aamupäivän kuluessa vielä 2-4 lasillista vettä. Viimeinen lasillinen 30 minuuttia ennen lounasta. Lyhytpaastoa ei tule tehdä päivittäin mutta säännöllisesti. Tärkeää on saavuttaa nälän tunne autofagosytoosin käynnistämiseksi.

17 tunnin paasto kerran viikossa voisi olla hyvä ratkaisu myös niille joilla on vaikeaa aliravitsemusta ja laihtumista mutta ylipainoon se ei auta. Kokemukseni mukaan paaston jälkeen ruoka maistuu kaksinveroin paremmin.

Nykyisin käytän yksinomaan Tri. Hiromi Shinya’n lyhytpaastoa mutta uskoisin, että ensiapuna viikon – 10 päiväinen paasto liikuntaohjelmineen olisi hyödyllinen. Ystäväni sairastui yli 20 vuotta sitten paksusuolen/maksasyöpään. Lääkärit antoivat hänelle 2-3 viikkoa elinaikaa. Paaston, elävän ravinnon ja kasvisruokaan siirtymisen jälkeen maksan syöpä vetytyi ensimmäisen puolen vuoden aikana. Katso paasto ja 500 kcal paastopäivä sivuni.

4. Liikunta, miksi? Ei ole mahdoton ajatus etteivätkö syöpäsolut voisi vaikuttaa mielitekoihin!

Syöpäsairaan kehossa on sotatila. Syöpä kamppailee kokoaikaisesti ravintonsa eteen. Sille kelpaa kaikki, ensisijaisesti hiilihydraatit mutta erityisesti eläinrasvat ja valkuaisaineet, mikä vain. Sokeria se käyttää kymmenkertaisen määrän normaaleihin soluihin verrattuna. Ei ole mahdoton ajatus etteivätkö syöpäsolut voisi vaikuttaa mielitekoihin.

Syövän suuri apuri on insuliini. Emme voi välttää sitä etteikö insuliini-indeksi nousisi aterian jälkeen mutta voimme napata ravinnon syöpäsoluilta liikunnalla. Jos lihakset eivät tarvitse glykoosia, se kyllä kelpaa syöpäsoluille, loppu varastoituu rasvasoluihin josta tulee syöpäsolujen ravintovarasto. Siitä syystä jokaisen aterian jälkeen pitää liikkua, mennä kävelylle, puuhata jotakin, olla fyysisesti aktiivinen.

Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen. Ruoka viipyy vatsassa 1/2 tunnista 6 tuntiin, riippuen mitä on syönyt ja kuinka on ruokaa pureskellut. Pulla, makeiset ja hedelmämehut hyppäävät ohutsuoleen heti sen jälkeen kun vatsa on lämmittänyt ne, eli fruktoosia sisältäviä juomia kannattaa otta ainastaan liikunnan yhteydessä, hedelmien jälkeen kannattaa lähteä heti liikkeelle. Tri. Hiromi Shinya kehottaa myös pureskelemaan ruokaa 30 – 50 kertaa ravinnon imeytymisen parantamiseksi. Kun ruokamassa on vatsassa valmis ohutsuoleen lähetettäväksi, se myös imeytyy verenkiertoon nopeasti. Runsaasti rasvaa ja valkuaisaineita sisältävä ruoka vipyy vatsassa pitempään kuin helppoliukoiset hiilihydraatit. Sen tuntee kyllä vatsassaan milloin lenkille lähtöön on oikea aika.

Saksan syöpäjärjestö otsikoi liikunnasta otsikolla: Syöpäpotilaalle liikunta on yhtä tärkeää kuin lääkkeet. Kliinisiset tutkimukset ovat osoittaneet että fyysinen aktiviteetti vähentää mitattavasti kemo- ja hormoniterapian haittavaikutuksia. Fyysisellä aktiivisuudella on myös suora vaikutus syövän kehittymiseen ja sen etenemiseen. Nyt uskotaan, että fyysisesti aktiiviset ihmiset voivat vähentää syöpään sairastumisen riskiä keskimäärin 20 30 prosenttia. Fyysinen aktiivisuus syöpään sairastuneilla on osoitettu vähentävän taudin uusiutumisen riskiä ja lisäävän todennäköisyyttä pysyvää parantumiseen.

Urheilu saa energiataseen vauhtiin ja auttaa painonhallintaan. Sillä on myös myönteisiä vaikutuksia psyykeen, mikä puolestaan vaikuttaa yleiseen mielialaan ja immuunijärjestelmään. Kasvainspesifisiä vaikutuksia ovat vaikutukset sukupuolihormoneihin, antioksidanttiset vaikutukset, vaikutukset DNA korjausmekanismeihin sekä vaikutukset insuliinin ja kehon omien signaali aineiden tuotantoon (esim. IGF, interleukiini, TNF).

Lihaskunnon hoitaminen eräiden syöpälääkäreiden mukaan asetetaan ykköstilalle syöpäpotilailla ja on sitä tärkeämpää mitä vanhemmaksi tulee. Käypä hoito suosituksissa suoitellaan jokapäiväistä liikuntaa noin puoli tuntia päivässä. Itse pyrin liikkumaan 5-6 kertaa viikossa, puolet kuntoliikuntaa, toinen puoli lihasliikuntaa.

Paaston aikana tulee liikkua paljon mutta maltillisesti 2-4 tuntia päivässä niin että happi täyttää koko kehon viimeisiä hiussuonia myöten. Kuten tiedetään, syöpä syntyy ja kasvaa hapettomassa tilassa. On tärkeää että kehon jokaisessa osassa happi pääsee kulkemaan optimaalisesti.

5. Syöpäpotilaan ruokavalio. Lasken syöpäpotilaan ravintoaineiksi vain terveyttä edistävät ja parantavat ravintoaineet. Terveyttä vahingoittavia aineita, kuten kaikki eläintuotteet, en lue tähän ryhmään lainkaan.

Syöpäpotilaan ruokavalio. Ravinnosta olen kirjoittanut muita sivuja kuten syöpäruokavaloni,  vihreän kakan taika, tri. Jacobin ravintopyramidi ja vihreä tee tarina. Tällä sivulla on vain yleisiä mielipiteitäni näistä asioista. Lasken syöpäpotilaan ravintoaineiksi vain terveyttä edistävät ja parantavat ravintoaineet. Terveyttä vahingoittavia aineita, kuten kaikki eläintuotteet, en lue tähän ryhmään lainkaan. Periaatteessa kaikki (luomu) hedelmät ja vihannekset jotka ovat kasvaneet ja kypsyneet auringon alla, lasken parantaviin ravintoaineisiin. Markettien kasvikset ja hedelmät ovat tässä suhteessa kyseenalaisia, auringon energiaa ne eivät sisällä juuri lainkaan.

6.1 Vegaani ruokavalio

Vegaani ruokavalio. Vegaani ruokavalio on ikänsä lihaa syöneelle rankka valinta. En ole syönyt lihaa yli 40 vuoteen joten on paras että itse kirjoitat syyt miksi ihmisen pitäisi syödä lihaa ja maitotuotteita. Jos et voi lopettaa eläinravinnon käyttömistä, se on vain osoitus siitä miten vahva alitajunnan vaikutus on. Alitajunnan tehtävä on suojella sinua, pitää sinut elossa. Siihen voi vaikuttaa vain vahvasti uskomalla.

Kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin:

 • Sekaravinnon syöjällä on erilainen bakteerikanta jossa mädättäjäbakteereilla on oma rolinsa. Kestää aikansa ennenkuin bakteerikanta muuttuu terveyttä tukevaksi. Jos syö päivittäin eläinperäistä ravintoa, näin ei tapahdu eikä myöskään kasvisruoasta tule kylläiseksi.
 • Sekasyöjällä on usein myös huutava entsyymien puute. Entsyymitäydennystä pitäisi saada joka aterialla. Niitä löytyy hedelmistä ja fermentoiduista kasviksista kuten hapankaali ja nyt löytämäni Villen lupsakka hapan maustekurkku maitohappoliemessä.
 • Hedelmiä pitäisi syödä ennen ateriaa, hedelmät ja makea jälkiruoka aterian jälkeen vain nostavat turhaan insuliinia. Jos lihasten glukoosivarasto on täynnä ja insuliini on koholla, se ajaa glukoosia varastoon rasvasoluille ja ravinnoksi syöpäsoluille. Siitä syystä jokaisen aterian jälkeen tulisi liikkua ainakinpuoli tuntia.
 • Aamulla noustessa ja ennen aterioita pari lasillista lämmintä (noin 37 asteista) vettä. Vatsan täytyy lämmittää kylmä vesi ennenkuin se päästää veden ohutsuoleen. Kiinalaiset ovat tehneet näin aina, myös ennen teollistumista kun vedet olivat puhtaita.
 • Anna vatsasi levätä. 3 ateriaa päivässä. Aamuateria on tärkein, syö silloin riittävästi. Kiinalaiset sanovat että aamulla pitää syödä kuin kuningas, päivällä kuin ruhtinas, illallalla kuin virkamies. Aterioiden välissä ei välipaloja. Viimeinen ateria ennen klo 18:00. Sen jälkeen ei 12 tuntiin mitään muuta kuin vettä.
 • Suosi erivärisiä kasviksia ja marjoja joiden vitamiini-, mineraali-, hivenainepitoisuus ja fytokemikaalipitoisuus on korkea. Eläinperäisissä tuotteissa ei ole lainkaan fytokemikaaleja. Marjoja tulisi syödä päivittäin 150 g. Katso Jaakko Halmetojan sivuilta Aivojen mielirohdot.
 • Proteiineja saa yllin kyllin palkokasveista, täysjyväviljasta, pähkinöistä ja siemenistä. Vältä liian suurta proteiinimäärää. On yhtä täkeää tiedostaa proteiinien ylä- kuin alarajakin. Suositeltava määrä on 0,8 – 1 g. painokiloa kohti. Käyttämätön proteiini on jätettä, se tukkii verisuonia ja rasittaa maksaa ja munuaisia. Löytyy paljon bodareita jotka ovat tuhonneet munuaisensa liian suurella proteiinimäärällä.
 • Sekasyöjän on yleensä mahdotonta syödä kasviksia riittävää määrää eli kilon verran päivässä koska lihan ja maidon kaloritiheys on niin korkea. Syöpäpotilaan vegaani ruokavalio sisältää ainoastaan elimistöön hitaasti imeytyviä ravintoaineita. On siis vältettävä myös jauhotuotteita, säännösteltävä hedelmien syöntiä, syötävä omenat ja kurkut kuorineen jne.
 • Tri. Ludwig Manfred Jacobin mukaan lihan ongelma on rasva. Syöpäsolut ovat ahneita sokereille mutta vielä ahneempia ne ovat eläinrasvalle. Tämä on paha asia ylipainoisllle sillä läskistä olisi päästäva eroon sillä se ylläpitää kokoaikaista tulehdustilaa joka synnyttää syöpää ja muita elintapasairauksia mutta oma läski on myös eläinrasvaa.

Lukemista: David Servan-Schreiber,  Richard Béliveau,  Ludwig Manfred JacobRüdiger Dahlke, Dr. Hiromi Shinya kirjojen ja luentojen pohjalta. Tärkeysjärjestyksessä ovat kaikki sipulilajit unohtamatta valkosipulia, kaikki kaalilajit, maustekasvit kuten inkivääri, kurkuma, oregano, persilja ym..

6.2 Ensiapu elävä ravinto

Ensiapu elävä ravinto. Myös vaihtoehtoiseen lääketieteeseen perehtynyt tietokirjailijan Günter Albert Ulmerin kirjan Krebs unser Schiksal mukaan ainakin osa ravinnosta tulee joka aterialla syödä raakana koska elimistölle välttämättömät entsyymit tuhoutuvat kuumennettaessa eikä silloin entsyymitäydennystä tapahdu. Esimerkiksi syöpäpotilaalle niin tärkeitä kaaleja syödessä aina osa tulisi syödä raakana vaikka lyhyt höyrytettäminen parantaakin elimistön kykyä käyttää kasveja hyväksi. (Claus Leitzmann, kirja Vollwert-Ernährung, ravinto-opin perusteos). Erityisen tärkeää kemiallisessa syöpähoidossa, antibioottikuurin aikana ja jälkeen suoliston toiminnan elvyttämiseksi käyttää luonnollisia maitohappobakteereita esimerkiksi hapankaalia joka on tärkeä koska se sisältää L+ -maitohappoa. (L+) on kemiallisesti oikealle kääntyvää, elimistön omaa maitohappoa toisin kuin peilikuvansa, vasemmalle kääntyvä (L-) -maitohappoa jota syöpäsolu synnyttää säilyttääkseen happamuutta vähentääkseen granulosyyttien aktiivisuutta. Ulmerin mukaan entsyymien toimintakyky kehossa heikkenee myös jos kehon pH on liian hapan.

6. Happo- ja emästasapaino

Happo- ja emästasapaino. Vaihtoehtoisen lääketieteen mukaan yksi syövän aiheuttaja ja leviämiskeino elimistössä on happamuus. Suomalaiset Wikipedia sivut eivät kerro asiasta mitään, enlannin- ja saksankielisillä sivuilla puhutaan vain hypoteeseista.

Säure Basen Ratgeber sivun mukaan kehon  happo- ja emästasapainon voi varmistaa mittaamalla aamuvirtsan pH:n jonka pitäsi olla 6,5-7. Pari tuntia aamuaterian jälkeen pH:n pitäisi nousta lukemaan 7,5-8. Jos molemmat arvot jäävät happamen puolelle suositellaan sivulla käyttämään enemmän emäksisyyttä tuottavia elintarvikkeita ja vähentämään happamuutta tuottavia elintarvikkeita. (Munat, juusto, makkara, liha, tuotteet valkoisesta jauhosta, pikaruoka, sokeri, makeiset, virvoitusjuomat kuten kola, Fanta tai Sprite. Vähintään kerran päivässä pH:n tulisi olla emäksisellä puolella 7.0 – 7.4. Itse käytän happo- ja emästasapaino- ja kalsium täydennykseen Sango Coral tuotetta jota saa Amazonilta.

Säure Basen Ratgeber sivuilla on linkkejä tutkimuksiin: Enzymes, pH-Wert, ”tumor microenvironment”,   ”human colorectal cancerBiologishe Krebsabwehr Info. Aiheesta sivuillani Happo- emästasapaino syöpätekijänä. Pötyä vai totta? Leivinsooda ja vaahterasiirappi ja Leivinsooda-vaahterasiirappi kokeilu

Happo- emästasapainosta olen kirjoittanut sivuilla Happo- emästasapaino syöpätekijänä. Pötyä vai totta? Leivinsooda ja vaahterasiirappi ja Leivinsooda-vaahterasiirappi kokeilu. Viimeksimainitulla sivulla on yksinkertainen ohje jonka avulla voi todeta onko elimistö liian hapan eli syövän syntymiselle otollinen. Lähtökohtana voi olettaa, että jos kasvisten osuus ruokavaliosta on ollut alle 80 %, elimistön happo-emästasapaino on pielessä. Itselläni tasapainon saavuttaminen vaati kaksi vuotta kasvisruokaa.

7. Rasvahapot ja insuliini-indeksi

Rasvahapot ja insuliini-indeksi. Dr. med. Ludwig Manfred Jacob suosittelee, että syöpäruokavaliosta karsitaan pois myös kaikki  nopeasti insuliini-indeksiä nostavat ravintoaineet, etenkin kaikki eläintuotteet ja nykyiset gluteenia sisältävät viljat jotka myös happamoittavat kehoa. Suuntaa antava taulukko löytyy englanninkieliseltä Wikipedia sivulta sekä hämmästyttävää kyllä, Slanker’s Grass-Fed Meats sivulta, jossa on hyvää informaatiota myös omega-3 / omega-6 suhteesta ravintoaineissa (jonka pitäisi olla noin 1:2) . Elävän, biologisesti tuotetun ravinnon tärkeydeyden ymmärtämiseksi kannattaa katsoa myös video Biophotonen und Bewusstsein – Alexander Popp. Kirja, johon ehdottomasti tulisi tutustua on Rüdiger Dahlken Peace Food. Sen kirjan lukemisen jälkeen eläinperäisen ravinnon haitallisuus kirkastuu myös psyykkiseltä kannalta. Dahlken esittelee kirjojaan myös videoilla kotisivuillaan.

8. Proteiinit

Proteiinit. Moni kysyy, saako sitten kasvisravinnosta tarpeeksi proteiinieja? Proteiinieja syödään nykyisin aivan liikaa. Kaiken se proteiinin, mikä menee yli 0,8 g/painokilo, elimistön on poistettava kehosta mutta kaikkeen se ei pysty ilman seurauksia. Liharuoka tuo Claus Leizmannin mukaan mukanaan arakidonihappoa, virtsahappoja, rikkihappoa ja typpihappoa jotka kertyvät sidekudoksiin ja aiheuttavat niveltulehduksia. Terveellistä ruoasta kertoo esimerkiksi Sari Valton toimittama ohjelma Takaako terveellinen ruoka pitkän iän? Sivullani Campodimelen kylä ja muita sinisiä alueita kerotaan asiasta. Samoin Ylen ohjelmasta Bakteerit vatsassamme. Olen kirjoittanut siitä myös sivullani Laihduin kun oli pakko. Tuntumani on, että jos aina on syönyt sekaruokaa, bakteerikanta osaa parhaiten pilkkoa sitä. Jos siirtyy pelkkään kasvisruokaan, kestää aikansa ennen kuin kasvisruokaa pilkkovien bakteerien kanta kehittyy ja kasvaa. Tämän jälkeen mieli muuttaa mielensä ja on onnellinen siitä.

9. Omega-3/omega-6 rasvahappotasapaino

Omega-3/omega-6 rasvahappotasapaino. Minulla oli monta asiaa pielessä. Ravintoni sisälsi liikaa tulehduksia nostavia omega-6 rasvahappoja, tulehduksia estävien omega-3 rasvahappojen määrä oli liian pieni. Syöpä Nicole Schaenzlerin ja Eugen Faistin kirjan Piilevät tulehdukset mukaan pitkälti jatkuvan, piilevän tulehduksen seuraus. Omega-3/omega-6 suhteen pitäisi olla 1:2 kun se sekaravinnolla helposti nousee suhteeseen 1:20 – 1:40. Tämän korjaamiseksi voi käyttää esimerkiksi Budwig dieettiä. Ruediger Dahlke, joka on tuntenut Johanna Budwigin henkilökohtaisesti, sanoi, että nykytietämyksellä hän tuskin olisi suositellut raejuustoa vaan sen sijasta jotakin kasviperäistä proteiinia sisältävää tuotetta. Dieetissä suositellaan käytettäväksi 1-2 ruokalusikallista pellavansiemenöljyä ja raejuustoa proteiinilähteenä. Aineksia sekoitetaan tehosekoittimella vähintään minuutin ajan jolloin öljy muuttuu vesiliukoiseen muotoon. Koska kaikki eläinperäiset tuotteet vaihtoehtohoidossa on syöpäpotilaalta ehdottomasti kielletty, olen käyttänyt raejuuston sijasta soijajugurttia. Sekoitukseen lisätään juuri rouhittuja pellavansiemeniä ja marjoja.

9.1. Hamppuöljy ja viherjauhe

Hamppuöljy ja viherjauhe. Kirjassaan Krebs verstehen und natürlich heilen, The Truth about CancerTy Bollinger kertoo seikkaperäisesti hampun historiasta ja käytöstä. Hamppu ei ainoastaan lievitä syöpäpotilaan  kipuja ja tuo ruokahalua vaan sillä on myös parantavia vaikutuksia. Aikakauslehti Popular Mechanics vuodelta 1938 julkaisi 25 000 käyttötarkoitusta hapulle. Hampun siemenistä saatava hamppuöljy kuuluu ainutlaatuisen omega-3 – omega-6 suhteensa, ja ennen kaikkea gamma-linolihappopitoisuutensa (GLA) takia supefood elintarvikkeiden joukkoon kuten spirulina- ja chorellalevät. Happuöljyn GLA pitoisuus on lähes 5 % ja näin korkein kaikissa kasviöljyissä. Ty Bollinger ottaa kantaa hamppuun tilastojen kautta. USA:ssa kuolee vuosittain 450 000 ihmistä ja 85 000 tupakan ja alkoholin käytön seurauksiin, cannabiksen käyttöön 0. www.drugwarchrafts.org. Kannattaa katsoa myös Vegaaniliiton sivut.

10. Laihduttaminen

 • Katso sivuni Lihavuuden karmeat seuraukset. Ylipaino pitää saada pois kehosta hitaasti laihduttamalla. Syöpä Tri. udwig Manfred Jacobin mukaan käyttää ravinnokseen sokeria mutta, tiukan paikan tullen voi laihduttaa määräaikaisella ketogeenisellä dieetillä jossa hiilihydraattien määrä päivässä saa olla 1 g/painokilo. Hiilihydraatit pelkästään kasviksista, kasvisperäistä rasvaa 10 – 20 % energian saannista mieluiten siementen muodossa (hamppu, chia, pellava liotettuna ja idätettynä), oliviöljy mieluiten oliivien muodossa, pähkinöistä ainoastaan saksanpähkinöitä. Ei kalaöljykapseleita! Kasviperäisen valkuaisaineen määrä Ludwig Manfred Jacobin mukaan 0,8 – 1 g/painokilo. Hyviä valkuaisainelähteitä ovat esimerkiksi lupiini- ja soijatuotteet.

Jos on vähintään 12 tuntia syömättä, elimistö menee jo sinä aikana ketogeeniseen tilaan. Syöpäpotilaan ei Ruediger Dahlken mukaan tulisi syödä mitään klo 18:00 jälkeen ja pitkittää aamuaterian nauttimista kasviksia ja hieman hedelmiä sisältävällä smoothiella joka vie nälän tunteen useammaksi tunniksi.

11. Vihreää, vihreää, vihreää!

Ruediger Dahlke ja Simone Vetters puhuivat Genussfasten kusseilla vihersmoothieista ja ravinnon jaksottamisesta. Vihersmoothiet ovat hyvä ratkaisu aloittaa päivä. Pinaattia tulee välttää smoothiessa nitraattipitoisuuden takia (ruoka-aineena pinaatti on ravintorikas, ryöppäämällä nitraatin määrä pienenee 40-70 %. Juuresten naatteja ei myöskään tulisi käyttää niiden oksaalihappopitoisuuden takia) Lisävihreänä kannattaa käyttää spirulinaa tai leväjauhetta jodin saannin varmistamiseksi, lisäksi corellaa ja muita vihreitä jauheita, esimerkiksi vehnänorasjauhetta.

Vihersmoothieen kannattaa Simonen mukaan aamulla lisätä hieman jotakin hedelmää, esimerkiksi ananasta tai marjoja. Tämä herättää ruoansulatuksen mutta pieni määrä ei vielä katkaise ketogeenista tilaa. Verkossa on suuri määrä smoothie reseptejä mutta syöpäpotilaan tulee vältää hedelmäsmoothieita sokeripitoisuuden takia. Vihersmoothien joukkoon ei myöskään tule lisätä pähkinöitä tai muita proteiinipitoisia aineita, sen sijaan avokado käy hyvin. Itselläni on myös vihermehupuristin jolla voi puristaa mehut irti kaikesta vihreästä kuten kaikista kaupoissa nykysin löytyvistä yrteistä persiljaa unohtamatta, purjosipulista ja etenkin sen varresta, varsiselleristä ym. Puristan vihermehua aamulla muutaman desin ja juon sitä desin kerallaan päivän mittaan. Klorofylli on todettu eräissä tutkimuksissa olevan tehokkaampaa kuin sytostaatit.

11.1. Vihersmoothie

Vihersmoothie koneen olen ostanut vasta Genussfasten kurssin jälkeen ja olen ihastunut siiihen korviani myöten. Aamusmoothien hedelmäosuutena olen käyttänyt omenaa, ananasta tai papaijaa ja papaijan siemeniä joilla on Simonen mukaan antibioottista vaikutusta. Vihreä osuus tulee mm. kaaleista, hyödynnän siinä myös lehtikaalien rangat ja parsakaalien naatit, lisään joukkoon merilevää tai spiruliinaa.

Lääkitsevinä asioina paipaijan siemenien lisäksi lisään mukaan voikukan juurta, nokkosta, kurkuman juuren, mustapippuria ja merilevää (Merilevä aasialaisista kaupoista alle 1.00 € pussi, terveyskaupoista 10.00 – 20.00 € pussi). Koneella voi tehdä hummusta, sekoittaa Budwig jugurttia ja ties vaikka mitä!

12. Leipä ja gluteeni

Kaupan leipä, kahvileivät ja muut jauhotuotteet kuten pasta ovat minulle myös kiellettyjen listalla koska haluan pitää insuliinitasoni mahdollisimman matalana. Teen leipää jossa on vain pieni määrä, 1/5 itsejauhettua ohra- ja spelttijauhoa. Jauhojen sijasta käytän vähägluteenista kauralesettä (luomu eli Bio) ja ruislesettä. Viljojen insuliini- ja glykeeminen indeksi on mielestäni liian korkea syöpäpotilaalle, keskimäärin lähes 60, kun kauraleseessä se on vain 15. Mitä korkeampi indeksi on, sitä nopeammin ravintoaine nostaa verensokeria ja ruokkii syöpäsoluja. Nykyruokavalio, kuten Nicole Schaenzlerin ja Eugen Faistin kirjassa Piilevät tulehdukset mainitaan, pitää helposti verensokerin koholla lähes koko päivän jolloin insuliini pakottaa glykoosin lihaksiin. Jos lihakset ovat täynnä, rasvasoluihin ja rauhasiin kuten rintarauhanen, (eturauhanen on myös rauhanen).

12.1. Levitteet ja raakaleipä

Jos haluaa elää vegaani-ideologian mukaan, silloin paras leipä olisi raakaleipä, esim. kotikokki.net ja sen päällä hummusta tai muuta kasvilevitettä. (Paras hummus löytyy Suomessa tällä hetkellä Lidlistä). Ostettu hummus on todella kallista huonolaatuista verrattuna itse tehtyyn. Reseptin voi säveltää makunsa mukaiseksi. Omassa reseptissäni pääraaka-aine on keitetty kikherne, lisänä tomaattipyree, valkosipuli, inkivääri, hamppu- tai pellavaöljy. (Katso kikherneen keitto-ohjeet netistä, aasialaisista kaupoista saa kikherneitä edullisesti.) Sivullani Vegaani reseptejä suomeksi on suuri määrä vegaani ruokalinkkejä suomeksi. Ohessa myös linkki omaan leipäreseptiini joka on tehty porkkanamehupohjaan, sisältää leseiden ja yrttien lisäksi liotettuja kurpitsan siemeniä, pellava- ja hamppurouhetta -juuri rouhittuna, granaattiomenan siemeniä ja viinirypäle siemen jauhoa (Bio, viimeksi mainitut netistä) ja nokkosta. Kun Saksassa tai itävällassa puhutaan syöpää ehkäisevistä kasveista, ensimmäisenä mainitaan voikukka, sen lehdet ja juuret sekä nokkonen. Voikukanjuuri jauhoa saa esimerkiksi Dragonspice Naturwaren 24.90 kg, voikukan juurirouhetta Amazonilta 21.80 kg + postikulut, myös erilaisia jauhoja ja kuivattuja lehtiä jauhona tai leikattuna, hinta vaihtelee suuresti.

Levitteenä käytän hummuksen lisäksi inkivääri valkosipulirouhe pellavansimen- tai hamppuöljy, punaviinietikka ja soijakastike sekoitusta jota teen tehosekoittimella muutaman päivän annoksen ilmatiiviiseen astiaan. Vinkki: inkiväärin kuidut tarttuvat tehosekoittimen teriin, se kannattaa leikata ohuiksi viipaleiksi. Käytän kiinalaista etikkaa ja soijakastiketta. Kun seos on muhinut jääkaapissa pari päivää, sen maku miedontuu ja sitä voi käyttää suurempiakin määriä.

Afrikkalainen Dantse Dantse kirjoittaa kirjassaan Das ultimative Anti-Krebs Buch, että inkivääriä on Afrikassa käytetty rohtona yli 3000 vuotta. Hänen mukaansa inkivääriä tulisi syövän hoidossa nauttia pitkin päivää, jopa 50 – 100 g/päivä, ehkäisyssä riittää pienempikin määrä.

Gluteeni on Wikipedian mukaan vehnän, ohran ja rukiin sisältämien varastoproteiinien, gliadiinin ja gluteniinin muodostama aine. Gluteenilla on sivun mukaan merkittävä rooli leivän ja leivonnaisten valmistuksessa. Jauhoista ja vedestä tehtyä taikinaa vaivattaessa gliadiini ja gluteniini järjestyvät gluteeniksi, eli tiiviiksi, venyväksi ja joustavaksi verkostoksi, joka antaa taikinalle sen sitkon. Gluteeni on siis liima-aine joka vaihtehtolääketieteen mukaan kertyy elimistöön ja aivoihin estäen niiden luonnollisen toiminnan. Tietoa löytyy netistä riittävästi esim. saksankielisiltä Urgesmack sivuilta jossa on linkkejä tieteellisiin tutkimuksiin tai englanniksi PaleoLeap sivuilta.

13. Suola ja vesi

Suolana käytän ainoastaan korkealatuista vuorisuolaa himalajaja suolaa, tai merisuolaa, esimerkiksi Sel Marin. Tavallinen ruokasuola eli natriumkloridi on teollisuuden tarpeisiin kehitetty tuote jota ihmiset ovat käyttäneet vasta parin sukupolven ajan. Vaikka meri- tai vuorisuolassa on muita hivenaineita vain 3-5 %, se riittää muuttamaan suolan maun mielestäni miellyttäväksi.

Suolaa tavallisesti ei tarvitse lisätä ruokaan lainkaan. Natriumin päivittäinen tarve on n. 550 mg, runsaasti hiloillessa jonkin verran enemmän. Suola sisältää natriumia n. 40 % eli 1,3 – 1,4 g. Ohessa muutamia esimerkkejä natriumin määrästä elintarvikkeissa /100 g

 • oliivi 2100 mg/100 g
 • valmisleipä 450 – 600 mg/100 g
 • salaattikastike 374 mg/100 g
 • tumma suklaa 320 mg/100 g
 • pizza 200 -350 mg/100 g
 • keksit 200 – 350 mg/100 g
 • hapankaali 250 mg/100 g
 • porkkana 250 mg/100 g
 • tomaattimehu 218 mg/100 g

Jos osaa saksaa, kannattaa kasoa Peter Ferreiran (syntyjään Peter Druf) videoesitelmä. Ferreira kauppaa Himalajasuola tuotteita, sanoo olevansa biofyysikko ja olleensa tutkijana amerikkalaisessa tutkimuslaitoksessa, Institute for Biophysical Research 101 Jenkins Hall 3400 N. Charles Street Baltimore. Linkki myös Johns Hopkins University, Zanvyl Krieger School of Arts & Sciences, Program in Molecular Biophysics. Hänen väittämiinsä kannattaa suhtautua kriittisesti mutta on otettava huomioon että jos maailman kaikki ilmiöt olisi jo tieteellisesti todistettu, tiedettäkään ei enää tarvittaisi.

Kemikaaleilla tapetun vesijohtoveden sijasta olisi hyvö käyttää kaivo- tai lähdevettä. Jos on pakotettu käyttämään vesijohtovettä, laadun parantamiseksi löytyy erilaisia suodatinkannuja tai järjestelmiä jotka kuitenkaan eivät tee vedestä elävää. Liiallisuuksiin veden suhteen ei kuitenkaan kannata ryhtyä sillä kaikki kuumentamattomat kasvikset sisältävät auringon aktivoimaa elävää vettä. Pahinta mitä voi tehdä on juoda virvoitusjuomia kuten Coca Colaa ja energiajuomia. Dahlken paastokurssin ajaksi valitsin vedekseni nk. ionisoidun veden josta tietoa saksankielisillä sivuilla wasserundmehr.at.

14. Vihreä tee.

Joka-aamuinen juomani on vihreää teetä, joko japanilaista Shenza laatua tai kiinalaista teetä. Vihreää teetä kannattaa juoda riittävästi ja pitkin päivää antioksidanttitason ylläpitämiseksi. Riittävä määrä on tärkeää. Shenzaa suositellaan käytettäväksi 10 g, noin 4 teelusikallista. Haudutusaika 5-8 minuuttia 75 astetta. Kiinalaiset teet kestävät 90 asteista vettä ja teelehdistä liukenee antioksidantteja vielä kolmannen vesilisäyksen jälkeenkin. Tutkimusten mukaan vihreän teen vaikutus kasvaa kun siihen sekoittaa myös muita teelaatuja kuten Earl Grey laatua. Kaso kuva sivulta Vihreä tee tarina. Joka aamu juon myös puolikkaan sitruunan verran juuri puristettua sitruunamehua. Sitruunahappo luetaan muutenkin myös syöpään vaikuttavien aineiden ryhmään.

15. Tomaatin lykopeeni

aldehydien-maaraTomaattia käyttän päivittäin joko paistettuna tai laittamalla sipulikeiton joukkoon 1/2 tuubillista luomu tomaattipyreetä. Liksäksi sitä on levitteessä. Kesällä saa ihania auringossa kasvaneita luomutomaatteja jotka ovat aivan toista kuin kaupan kuljetuskestäviksi jalostetut ”ravinto” liuoksessa kasvatetut kumitomaatit. Tomaatin lykopeeni muuttuu elimistölle käyttökelpoiseen muotoon vasta kuumentamisen jälkeen. Paistamiseen tulee käyttää kookos- tai oliiviöljyä. Suuren vesimäärän ansiosta oliiviöljy ei kuumene liian korkeaksi. Oheinen kuva Ilta-Sanomien kirjoituksesta jonka mukaan paistamisessa tulisi käyttää vain kookosöljyä koska kasviöljyjen kiehumispiste on yleensä liian matala. Omegaöljyt voivat kuumentaessa muuttua myrkyllisiksi. Tri. Manfred Jacob (linkki saksankielen taitoisille videoon Prostatakrebs – Was kann ich selbst tun? Eturauhassyöpä, mitä voin itse tehdä?) ei suosittele kookosöljyä istumatyötä tekeville. Mitä notkeampaa öljy on, sitä helpommin se kulkee myös verisuonissa.

Tomaatin lykopeenistä on Dr. Susanne Bihlmaier kirjoittanut kirjan Tomatenrot +
Drachengrün: 3x täglich: Das Beste aus Ost und West – antikrebs-aktiv und abwehrstark: Antikrebs-aktive Ernährung. Videossa Antikrebs-aktive Ernährung jonka hän piti tilaisuudessa: Kongress der Gesellschaft für Biologische Krebsabwehr e.V. 2015. Hänen mukaansa tomaattia yrteillä höystettynä pitäisi olla jossakin muodossa jokaisella aterialla.

 16. Lisäravinteet

 • C-vitamiini, tarve teoriassa 0,1 g. Syöpäpotilaalla tarve voi olla 2-3 g
 • K2 vitamiini, tarve 70 µg. (100 g parsakaalia sisältää n. 120 µg, sipuli n. 300 µg)
 • Magnesium 0,3 g. Soijajuoma 0,12 g, pähkinät 0,12 – 0,27 g, 0,35 -0,4 g, viljat 0,1 – 0,2 g, leseet n. 0,5 g. Mahdollinen magnesiumin puute näkyy parhaiten nk. elävän veren kuvauksissa (Helsingissä mm. Sarita Honkaharju).Liian alhainen magneisumtaso korjautui Bio-Magnesium tuotteella parissa kuukaudessa. (Katso Knut Flytlie Vitamiinit kirja). Magnesium on välttämätön entsyymiten toiminnan vuoksi. Walter Häge sanoo että ilman magnesiumia ei mikään lukko avaudu.
 • Kalium 3,5 – 5 g, (jopa 10 g). (bataatti n. 0,4 g, lehtikaali n. 0,5 g, pavut n. 0,4 g, pähkinät 0,5 – 1,0 g, siemenet 0,5 -0,7 g, leseet n. 1,3 g). Kaliumtuotteissa ja emästuotteissa on se ongelma että ne neutraloivat vatsahappoja. Kaleroid 1 g luovuttaa kaliumin vasta suolistossa. Ks. sivu Kaliumin puutteen oireet
 • Kalsium 1 g. (porkkana 0,36 g, lehtikaali 0,2 g, soijamaito 0,13, pähkinät 0,1 – 0,2 g salaatti 0,019. Maito 0,12 (aiheuttaa vaihtoehtolääketieteen mukaan osteoporoosia.) Hyviä kalium ja kalsiumlähteitä ovat korallituotteet Sanco Coral kohta 6.
 • Foolihappo 0,2 -0,4 µg. Foolihappoa harvoin saa ravinnosta riittävästi, kannattaa ottaa lisäravinteena. Outhiiva tabletit (4 kpl 0,18 µg) ovat hyvä B-vitamiini lähde.
 • Spiruliinaa ja Chorellaa tabletteina ohjeen mukaan. Jos jos vihermehua ei ole saavatilla enemmänkin.
 • Kurkumiinia joko kapseleina tai vihersmoothien joukossa (kurkuma tarvitsee vaikuttaakseen elimistössä 20 – 30 % mustapippuria).
 • Vanhetessa myös elimistön kyky muodostaa energianmuodostuksessa tärkeää Q-10 entsyymiä jota myös käytän.
 • Hemoglobiinin nostamiseksi käytän myös kuparia.
 • Immuunipuolustuksen aktivoimiseksi otan pari aprikoosinsiementä päivässä, en enempää, suuremmasta määrästä voi olla haittaa. Niin kutsuttu B17 vitamiini voimii ainoastaan infuusiona, sama koskee suuria C-vitamiiniannoksia
 • Omega 6 – 3 suhde  tulisi olla 4 : 1 – 6 : 1 välillä. Kasviöljyt (pellava, hamppu) ja siemenet sisältävät ainoastaan lyhytketjuisia omega-3 öljyjä, pitkäketjuisia saa ainastaan eläinravinnosta kuten rasvainen kala (esim. lohi, muikku). Kasviperäiset omega-3-rasvahapot sisältävät kuitenkin alfa-linolihappoa (ALA) josta elimistö voi muodostaa pitkäketjuisia omega-3 öljyjä. Liian suuri omega-6 määrä voi haitata tätä prosessia.

17. Aurinko ja D-3 vitamiini

Jos aurinkoa ei ole saatavissa riittävästi (Suomessa keskikesällä noin klo 13:00 jälkeen puoli tuntia kokovartalolle) otan D3 vitamiiniöljyä n. 120 mikrogrammaa päivässä. Nyt D-vitamiinitasoni on 130 nmol/l. Syöpäpotilaalla sen tulisi olla vieläkin korkeampi, 140 -190 nmol/l (Saksalainen suositus, Walter Häge 55-75 ng/l). On tärkeää mittauttaa D-3 vitamiinitaso joka syöpäpotilailla usein on alle 30 nmol/l joka sinänsä voi aiheuttaa syöpää. Lisää tietoa VitaminDWiki sivuilta

Ihotautilääkärit pelottelevat ihmisiä ihosyöpäriskillä, ja aiheesta jos iho palaa auringossa. Aurinko on kuitenkin paras ihosyöpää torjuva asia. Ihosyöpä (lähdettä en muista) tulee yleensä ihon palaneelle kohdalle tai sellaiselle kohdalle joka on ollut vaatteiden suojaama. Iho palaa helposti jos ihoa suojeleva antioksidanttitaso on liian pieni kuten useimmilla sekaravinnon syöjillä tai syöpäpotilailla, tai sitä ei ole olemassa. Ihoa suojelevia antioksidantteja löytyy vihreistä vihanneksista, porkkanoista, bataatista mutta ei lainkaan perunasta. Kaikki värikkäät hedelmät, etenkin aprikoosi sekä marjat ovat tärkeitä. Ihoa suojeleva ja muutenkin syöpäsoluja tuhoava hedelmä on Günter Albert Ulmerin mukaan papaija. Kuivaamani papaijan siemenet säästän ja rouhin leipääni.

17.1 Aurinko ”suoja” voiteet

Tehokkain ihoa suojaava antioksidantti on astaxantiini (voi tilata Amazonilta). Sitä on merilevässä jota katkaravut käyttävät ravintonaan, -siitä punainen väri. Mikäli on auringolle ”allerginen”, kannattaa kiinnittää huomiota ravinnon fytokemikaali santiin, ehkä allergia paranee. Asiasta löytyy runsasti tietoa netissä. Ihoa suojaavien antioksidanttien puuttuessa ja sen seurauksena myös syöpä-, etenkin rintasyöpäriski kasvaa.

Käyttämällä aurinkosuojavoiteita ehkäisee täysin D-vitamiinin luonnollisen muodostuksen ja varastoitumisen kehoon ja lisää myös näin syöpään sairastumisen riskiä. Tehokas tapa saada rintasyöpä on myös käyttää deodorantteja ja eturauhassyöpä pitämällä kännykkää taskussa. Aivosyöpä tulee aina sille puolelle päätä kummalla korvalla kännykkää pitää. Katso Rüdeiker Dahlke kirja Seelen Infarkt.

Auringosta puhutaan myös Michael Friedrich Voghtin haastattelu videossa Dr. med. Ulrich Mohr: Warum die Ernährungslehren irren und sämtliche Empfehlungen scheitern müssen. Kohdassa 37:00 min. Mohr mainitsee että Saarbrückenin yliopistossa mitattiin kuinka paljon lämpöä ihminen säteilee kaloreissa ja kuinka paljon hän nauttii ruoan mukana. Keskivertoihminen nauttii ruoan mukana 2000 – 2500 kcal. Mutta hän säteilee lämpönä noin 25 000 kcal. Kysymys kuuluu: mistä tulee tämä valtava ero? Lähdetietoa tutkimuksesta en löytänyt mutta Ulrich Mohrin tausta huomioon ottaen hänen sanomaansa kannattaa kyllä miettiä.

18. Elektrosmog, säteily

Kännykkä, wlan, bluetooth. Eräs liikemies ystäväni kuoli aivosyöpään. Minä sairastuin eturauhassyöpään. Pidin aina kännykkääni vyötaskussa, juuri eturauhasen kohdalla. Säteilyn vaikutus syövän syntymiseen on tietellisesti todettu. Täydennän tätä kohtaa luettuani kyseisiä tutkimuksia joista kerrotaan Dahlken kirjassa Seelen Infarkt. Nykyisin nuorten  sairastuminen aivosyöpään on lisääntynyt, Itävallassa koulutetaan jo neurologeja lisääntyvän aivosyövän hoitamista varten.

19. Vertaisryhmä

Meillä on Mikkelissä pieni ryhmä joka kokoontuu Saimaan syöpäyhdistyksen tiloissa joka kuukauden viimeinen torstai kello 17:00. Kokoonnumme välillä myös toistemme kotona. Olemme kaikki syöpäpotilaita joilla on lääketieteellinen hoitohistoria takanaan.

En itse olisi ymmärtänyt siinä vaiheessa kun PSA oli vasta koholla, ottaa yhteyttä syöpäjärjestöön tai vertaisryhmään. Tällä kokemuksella olisin niin tehnyt sillä se on varmasti paikka jossa kavereilta saa kuulla mitä eturauhassyöpä merkitsee. Olisin silloin ehkä tehnyt kaikkeni että lääketieteelliset hoidot olisivat käynbeet taropeettomiksi. Meitä kokoontuu 4-6 miestä iältään 55 – 80 vuotta. Ryhmässä on miehiä joille on sanottu, että tähän sairauteen et kuole ja miehiä joilla syöpä on levinnyt luustoon ja rankat hoidot päällä. Ryhmällä on minuun ollut ihmeellinen vaikutus. Ryhmän ansiosta sain impulssin näiden verkkosivujen kirjoittamiseen. Ryhmä ja verkkosivut antavat minulle voimaa ja tunteen siitä että olen tarpeellinen.

20. Oletko elänyt onnellista elämää?

Olenko elänyt onnellista elämää? Kun olen keskustellut monien eturauhassyöpäpotilaiden kanssa ja  yleensä löytyy yksi yhteinen ongelma, parisuhde ja seksielämä. Parisuhde ei tuonut sitä onnea mitä sen alussa kuvitteli tuovan. Miksi?

 1. Rakastuminen ja parin valinta: Rakastuuko mies sellaiseen naiseen (ja nainen tietysti mieheen, mutta huom, kirjoitan tässä blogissa ainoastaan miehen näkökulmasta) johon on järkevää rakastua, vai tunteen tai tarpeen perusteella? Jos järkemme ei tee valintaa, mikä sen sitten tekee? Sattuma, hormonit vai alitajunta? Sattuma huolehtii siitä että kumppanin kanssa, jonka kanssa hyrrää, joka täyttää tai ratkaisee ajankohtaisen puutteen tai ongelman ruvetaan seurustelemaan, rakastutaan tulisesti niin kauan kuin tulee ensimmäinen lapsi. Siinä yhteydessä tulevat eteen myös ensimmäiset kriisit. Jos vanhemmat eivät osaa selvittää kriisejään, puhua keskenään tarpeistaan ja tunteistaan, liitto pysyy kasassa vain sisun ja velvollisuuden tunteen johdosta. Jos lempi ei leisku, käydään vieraissa. Miksi lempi ei enää leisku? Brusce Liptonin mukaan rakastumisvaihe on lähes ainoa tila jolloin ihminen on lähinnä oma itsensä. Kun arki koittaa, alamme toimia alitajuntaan tallennettunejn elämisen mallien mukaan tiedostamatta sitä itse. Kumppanin oma aito itse, joka seurusteluaikana on rakastunut toiseen aitoon seurustelukumppaniin, on arjen koittaessa lähtenyt ratkaisemaan ongelmia omien vanhempiensa ja suvun alitajuntaan tallennetuilla keinoilla. Siinähän ei ole mitään järkeä mutta alitajunnalla ei ole järkeä. Se on lapsena vanhemmilta kopioitu pelkkä tieto- ja keinovarasto. Kun valitsee puolisonsa, valitsee hänessä myös  puolison suvun tavat, tottumukset, sosiaalisen aseman ja ystäväpiirin.  Lue Bruce H. Liptonin video tai kirja The Honeymoon Effect: The Science of Creating Heaven on Earth.
 2. Ei ole mitään järkeä elää parisuhteessa jossa valtataistelua käydään vanhemmilta ja suvulta alitajuntaan tallennetuilla keinoilla. Mutta ei ole mitään järkeä myöskään tästä syystä erota. Nykyisin on mahdollisuus, toisin kuin ennen, osallistua laadultaan todella korkeatasoiseen parisuhdeterapiaan ja löytää, kuten Bruce Liptonin sanoo, kuherruskuukausi efekti uudelleen: If you understand, how you created, and you undestand the reasons why you lost it, then you have an undestanding to recreate honeymoon experience and make it every day expericence for you while your’e alive on this planet. (vapaasti suomennettuna). Jos ymmärrät, miten olet sen luonut, ja ymmärrät syyt, miksi sen olet menettänyt, niin sinulla on myös ymmärrys luoda kuherruskuukauden kokemus uudellen ja tehdä siitä jokapäiväinen kokemus niin pitkään kuin elät tällä planeetalla.
 3. Omalta perheeltä kopioidut ”hulluudet”: Ihmisen luulisi tänä päivänä  informaation perusteella tietävän että mitä pitäisi syödä ja miten elää jotta pysyisi terveenä. Miksi siitä informaatiosta ei ole kiinnostunut, miksi sen on ohittanut? Taas alitajunnan mallit. Mikä tuntui aikuisena kivalta? Isä poltti tupakkaa, harrasti urheilua, niin minäkin. Hankin samantasoisen koulutuksen kuin vanhempani, taistelin ylipainoni kanssa kuten äitini, olin hiljainen kuten isäni, äkkipikainen kuten äitini jne. Ei voi tulla muuhun tulokseen kun että alitajunta ohjaa elämää enemmän kuin järki (tietoinen mieli).

Kirjoitin alitajunnasta provosoivalla otsikolla sivulla: Psykologisia sairauksien syitä ei ole. Miksi tällainen otsikko? Aikaisemmin aihe ”psykologiset syyt” ei minua lainkaan kiinnostanut. Termi toi mieleen että minun pitäsi olla jollakin tavalla mieletäni sairas. Kun sitten luin millainen rooli alitajunnalla on, vasta silloin kiinnostuin asiasta. Alitajunta on evoluution tapa pitää meidät elossa. Alitajunta, tietoinen mieli ja epigenetiikka on tehnyt meistä maailman sopeutuvaisimman lajin. On aivan normaalia noudattaa alitajunnan ohjaamaa elämää. Mutta jos haluaa tehdä muutoksen, on muutettava alitajunnan ”nauhoituksia”. Siitä tarvemmin edellämainitulla sivullani.

21 Seksi ja rakkaus.

Olen joutunut pohtimaan tätä asiaa pitkään ja pohtiminen on vieläkin kesken. Koen rakkauden yhteen tärkeimmistä eturauhassyöpääni vaikuttavista asioista. Ajattelen, että ihminen, muista luomakunnan olennoista poiketen, on syntymästään saakka kokoaikaisesti ja ympärivuotisesti seksuaalinen olento. Äidin rinta ei ole pelkästään ravinnon lähde vaan, kun katsoo imetystapahtumaa, lapsen pikku kätöset hyväilevat äidin rintaa ja kaulaa muuttaen lapsen yhtäkkisen nälän tunteen aiheuttaman hätäisen itkun onnelliseen autuuden olotilaan, rakkauteen ja riippuvuuteen äidistä, naisesta. Minulla on itsepintainen mielikuva siitä että keväällä ollessani alle 1 vuotias, minut nostettiin auringon paiseeseen ja näin maailman ihanimman olennon, saman ikäisen naapurin pikku tytön. Kohtasin ensirakkauteni.

Samaa tunnetta hain varmaankin parisuhteistani. Rakastumisen humalan aikana pääsin irti vanhempieni ristiriitaisia tunteita ja ahdistusta aiheuttavasta perhe-elämästä. Koin ensimmäiset seksuaaliset kokemukseni, autuaalisen onnen ja yhteyden tunteen jonka uskoin jatkuvan ikuisesti. Kunnes menimme naimisiin, selvisimme hormonihumalastamme ja arki alkoi.

Olen nyt neljättä kertaa avioliitossa. Eturauhaspoisto leikkauksen, jossa myös poistettiin hermokudokset niin että spontaania erektiota ei enää synny, ja sen jälkeisen sädehoidon johdosta spontaani erektio on historiaa. Sen tilalle on tullut rakkaus ja luottamus nykyiseen vaimooni. Rüdiger Dahlken paastokursseilla hengitysterapian aikana voitin aikaisempien avioliittojeni katkeruuden joka muuttui elämän voimaksi ja energiaksi. Tämän kokemuksen jälkeen minun ei enää ole tarvinnut pelätä syöpää.

Rakkaus on jumalallinen tunne tuli se sitten toisten ihmisten kautta tai Jumalalta itseltään. Kumpikaan ei tule itsestään, sitä pitää ymmärtää vastaanottaa. Olen kirjoittanut asiasta myös sivulla Psykologisia syitä ei ole.

Itsensä rakastaminen. Voiko muita rakastaa jos ei rakasta itseään? Hidasta elämää blogissa on Liisa Ronkainen lainannut Charlie Chaplinin runoa jossa yksi säkeistö kuuluu:

Kun aloin rakastaa itseäni, jätin taakseni kaiken, mikä ei ollut hyväksi terveydelleni – ruoat, ihmiset, asiat, tilanteet, kaiken, mikä veti minua alaspäin ja poispäin itsestäni. Ensin kutsuin tätä asennetta terveeksi itsekkyydeksi, mutta nyt tiedän, että se on ITSENI RAKASTAMISTA.

21.1. Naisen kannattaisi opettaa miehille kuinka orgasmi saadaan.

Ruediger Dahlke puhui paljon seksistä. Eturauhasen tehtävä on liukastuttaa virtsaputki simensyöksyä varten. Kiihottumisen ja sitä seuraavan orgasmin seurauksena eturauhanen tietää olevansa ”elossa” ja tarpeellinen. Jos orgasmia ei tapahdu vaan pikapanon seurauksena tapahtuu vain siemensyöksy, eturauhanen ei pysy terveenä, siitä tulee tarpeeton elin joka joutaa pois päiviltä. Seurauksena on se tavallinen sääntö, 50 vuotiaista miehistä 50 prosentilla on jonkinasteinen eturauhassyöpä, 60 vuotiailla 60 prosentilla, 70 vuotiailla 70 prosentilla jne. Prosentit voisivat kuvata myös kalun käyttöastetta. Valitettavasti vain noin 5 prosenttia miehistä kokee joskus todellisen orgasmin, naisilla se on yleisempää kuin miehillä! Naisen kannattaisi opettaa miehille kuinka orgasmi saadaan.

kundalini-1Naisilla vastaavasti: Rinnat ovat osa naisen seksuaalisuutta. Kun imettäminen ei ole ajankohtaista, rinnat ovat oiva työkalu miehen kiihottamiseksi. Kun molemmat kunnon hekuman jälkeen ovat saaneet orgasmin, hormonitaso säilyy 2 päivää huipussaan ja ihminen tuntee olevansa elossa. Dr. Med. Ulrich Mohr sanoisi että mies ja nainen samanaikaisen orgasmin aikana ja jälkeen resonoivat samalla aaltopituudella, ovat yhtä ja saavuttamat saman rakastumisen aikaisen yhteenkuuluvaisuuden tunteen kuin seurustelun aikana.

Naisen kannattaa jo itsensäkin takia huomioida miehen seksuaaliset tarpeet, yllättää mies aloitteen tekijänä, olla himottava. Se on yksi parhaista keinoista pitää avioliitto kunnossa niinkuin alttarilla on tullut luvattua, hamaan loppuun saakka. Jos nainen vain täyttää aviolliset velvollisuutensa eikä osaa nauttia seksistä, tai miehellä ei seiso, siihen on löydettävissä apua. Muuten seurauksena on ennenpitkää ero, eläminen kulissiavioliitossa tai, ei kovin harvoin, miehen väkivaltaista käyttäytymistä ja alkoholismia. Seksi on ihana asia. Aikaisemmin naisen orgasmin puute luokiteltiin sairaudeksi, rakastelu kuului elämään siinä missä ravintokin.

21.2. Feminismi

Haluan nyt käyttää pyhää sanaa joka on FEMINISMI. Sitä voi verrata sanaan suomettuminen. Feminismi on laaja käsite ja mies harvoin uskaltaa käyttää sitä sanaa sen pelossa että nainen muuttuu väkivältaiseksi eli avaa sanaisen arkkunsa joka taas helposti johtaa miehen fyysiseen väkivaltaan. Käytän sanaa nyt vain seksin suhteen. Naisella on tietysti oikeus omaan kehoonsa, mutta jos hän haluaa pihtailla seksin kanssa, on parempi että valitsee puolisokseen toisen naisen.

Menemällä parisuhteeseen miehen kanssa nainen sitoutuu samalla huomioimaan miehen normaalit seksuaaliset tarpeet. Miehen pitää elossa testosteroni, miehellä on aina mielessä, ilman testosteronia ihmiskuntaa ei olisi olemassa. Eturauhassyöpä on kilttien, ymmärtäväisten, mukautuvaisten miesten tauti. Mies joka odottaa että nainen kiltteydellä antaa, erehtyy. Jos seksi ei suju on mentävä pariterapiaan. Miehen on parannuttava kiltteydestään ja naisen unohdettava feminismi sängyssä, siinne se ei kuulu. En ole tutustunut Louann Brizedinen kirjohin The Male Brain ja The Female Brain, ainoastaan kuullut kirjojen esittelyn. Vastaavia suomenkielisiä kirjoja olen lukenut, suosittelen.

Seksistä nauttiminen kuuluu molemmille. Buddhastakin kerrotaan, että kun nainen kysyi Buddhalta että mitä tekisi kun mies ei pysty tyydyttämään häntä, Buddha vastasi spontaanisti että etsi itsellesi mies joka pystyy sen tekemään. Pariskunnat, joilla seksi on vanhoilla päivilläkin kunnossa, erottaa jo kaukaa, -heillä hyrrää ja hyrisee.

Kun vanhemmiten kalu ei enää toimi ja kolo on kuiva fyysisen seksin korvaa rakkaus, rakkaus puolisoon, läheisiin, ystäviin, kaikkiin ihmisiin ympräri koko maapallon sekä luontoon ja eläimiin. Se säteilee ympristöön miellyttävänä värähtelynä, kuin kauniina musiikkia.

22. Depressio

On tunnettu asia, että jos pitkäaikaisen parisuhteen toinen osapuoli kuolee, jäljelle jääneistä osapuolista 50 % kuolee seuravan vuoden kuluessa. Depressio on syövän paras ystävä. Depression voi olla lapsuudessa opittu tapa, sen voi aiheuttaa yksinäisyys, auringon puute, riittämätön uni, stressi, yksipuolinen ravinto tai yksinkertaisesti se, että aamulla energisenä ja virkeänä tekee suunnitelmia ja lupauksia jotka sitten kuitenkaan eivät toteudu.

Sivulla Uni parantaa ja tekee onnelliseksi olen kirjoittanut melatoniinin vaikutuksesta yöuneen. Melatoniinia saa myös käsikaupasta mutta sen vaikutus lakkaa muutaman viikon kuluttua jos oma melatoniinituotanto ei ole kunnossa. Esimerkiksi Univ.prof. DDr. Johannes Huber Wien kirjoittaaEturauhassyöpäpotilailla melatoniinipitoisuudet ovat merkittävästi pienemmät kuin terveillä miehillä samassa ikäryhmässä, koska melatoniini vähentää hormonin tuotantoa ei pelkästään naisilla vaan myös miehillä.

Lievään masennukseen käytetään Saksassa mäkikuismaa joka siellä on lääkäreiden yleisimmin kirjoittama masennuslääke ohi lääketehdasvalmisteisten tuotteiden. Suomessa ei ole perinteitä luontaislääkkeiden käytöstä. Jos aikoo tilata mäkikuismavalmisteita esim. Amazonin kautta, asiasta on aiheellista keskustella lääkärin kanssa.

23. Muuta mieleen tullutta

23.1. Urologin ohjeet

Nykyisin kuuntelisin kriittisesti urologin ohjeita. Günter Albert Ulmer kirjoittaa että urologit tekevät usein virhearvioita PSA:n nousun ja biopsia löydösten takia ja suosittelevat kovia hoitoja kuten leikkausta ja sädehoitoa. Jos PSA laskee yllämainitun kuurin vaikutuksesta, urologi usein muuttaa hoitosuunnitelmaa ja suosittelee tarkkailua kovien hoitojen sijasta. Suosittelemani kuuri on rankka ja useimmat päätyvät lääketieteellisiin koviin hoitoihin motivaationa ”elämästä pitää myös nauttia”. Tarinassani Syöpä huonoa tuuria?Naiminen pännii ja Naisellinen stressin poisto kerron kuinka kovat hoidot rajoittavat elämästä nauttimista.

vegane-gesellschaft-oesterreich-logo_0Nautin aikaisemmin kaikesta siitä mihin olin tottunut. Lihan sijasta söin kalaa jota piti saada kolmesti viikossa, jugurttia ja juustoa joka päivä. Maitotuotteet ovat terveellisiä ja niistä saa kalkkia, vai saako? Lihasta tosiaan saa proteiinia. Nykyisin tiedetään että maitotuotteet aiheuttavat muiden haittojen lisäksi osteoporoosiea  -katso sivuni Maitokansa, sairas kansa.  Itävallassa tällä hetkellä 17 % kansasta on valinnut vegaanin elämäntavan. Elintarvikkeista yli 20 % on luomua. On ihanaa käydä siellä kasvisravintolassa, ei pelkästään ruoan, vaan myös siellä vallitsevan tunnelman takia. Erilaiset ihmiset ovat samalla aaltopituudella, samaan tapaan kuin harrastuspiireissä tai konserteissa. Sitä tunnelmaa ei ABC:llä tavoita.

”Miespuoliset toverini, voin vain neuvoa: juose niin nopeasti kuin pystyt, jos näet urologin!”

Kuuluisa saksalainen syöpälääkäri Julius Hacketahl on sanonut että nykyisillä menetelmillä urologi ei pysty tietämään onko kysymyksessä kiltti ”kotieläin”  vai agressiivinen ”petoeläin” syöpä. Nykyisin ei vielä ole keinoja todeta mitä sorttia syöpä on, tulevaisuudessa geeniteknologia tulee auttamaan virhearvioiden ehkäisyissä. En tiedä että olenko oikeassa, mutta minusta tuntuu että syöpäni on muuttunut ruokavalioni myötä vähemmän agressiiviseksi. Tästä syystä siis varmistaisin saanko syövän taltutettua muuttamalla elintapojani. Hackertahl on sanonut että urologit käyttävät niitä hoitoja jotka heidän koulutukseen kuuluu ja varoittaa: ”Meinen männlichen Geschlechtsgenossen kann ich nur raten: Laufen Sie, so schnell Sie können, wenn Sie einen Urologen sehen!” (”Miespuoliset toverini, voin vain neuvoa: juose niin nopeasti kuin pystyt, jos näet urologin!”)

23.2. Syövällä on syynsä.

TED videossa Understanding cancer through proteomics Danny Hillis sanoo: ”me toimimme syövän kanssa niinkuin se olisi tullut jostakin. Syöpä ei ole tullut mistään ulkopuolelta. Miksi keho ei ole parantanut itseään niinkuin normaalisti? Keho hoitelee normaalisti tällaisia ongelmia jatkuvasti kuntoon. Kuinka auttaa keho takaisin siihen tilaan? Keho kyllä hoitaa asiat kun me vain jollakin tavalla saamme korjattua pieleen menneet asiat. Keho on saatava oikeille raiteilleen.” 

23.3. Noidankehä

Lääketiede tarjoaa eturauhassyövän hoitoon eturauhasen poistamista, säteilytystä tai lääkehoitoa. Hoito tekee miehestä aseettoman, itse ase jää kyllä jäljelle, siinä se riippuu muistona haarojen välissä, mutta panokset puuttuvat. Sen ohella häviää myös koko ammustentuotantojärjestelmä. Tämän järjestelmän olemassaolo on mahdollisessti lähes ainoa mahdollisuus paranemiseen. Jos kysyt urologiltasi onko eturauhassyövästä mahdollista parantua, hän vastaa että ei ole. Lisää siihen kuitenkin että nykyisillä lääkkeillä harva ihminen siihen kuolee jos tauti on löydetty ajoissa.

23.3.1.  On äärettömän paljon vaikeampaa pitää yllä elämän energiaa eturauhasleikattuna kuin ennen sitä

Mielestäni miehen tulisi kaikin keinoin yrittää saada syöpä perääntymäään ennnekuin päättää tehdä  jotakin peruttamatonta. Miehen testosteroni antaa elämänvoimaa, hän on aina valmis saalistamaan ja puolustamaan naarastaan. Ilman testosteronia mies tuntee itsenäs zombiksi, uros on muuttunut naaraaksi. Olen vielä säästynyt kemiallisilta lääkkeiltä. Voin kuitenkin sanoa, että on äärettömän paljon vaikeampaa pitää yllä elämän energiaa eturauhasleikattuna kuin ennen sitä. Jotta voisi päräjätä, on löydettävä psyykkiset ja elämäntapasyyt jotka ovat syynä sairauden syntymiseen, korjattava ne ja löydettävä elämälleen uusi päämäärä. Karmeinta tässä on se, että jos tämän työn olisi tehnyt ennen sairastumista olisi todennäköisesti säästynyt siltä.

23.4. Uuden päämäärän etsimistä

auringonkukka-1Sykäys verkkosivujeni tekemiseen tuli 2 vuotta sitten eräässä vertaisryhmän kokouksessa. Yksi ajatus oli se, että kun kirjoitan asioita julkisesti, asioiden pitää olla mahdollisimman totuudenmukaisia ja lähdetieto pitää olla aina tarkistettavissa. Kun taas kerron omista ajatuksistani, pyrin kertomaan tunteistani ja elämästäni.

Olen pohtinut paljon sairastumiseni syitä, se sivu on nyt vihdoin tehty. Eräässä meditatio videossa oli kysymys: mikä on elämäsi päämäärä? Ensin ajattelin, että ehkä se on auttaa muita. Mutta sitten huomasin, että sitähän olen tehnyt koko elämäni. Olen raatanut perheeni toimentulon puolesta, eronnut ja eronnut uudelleen lämpimän sylin kaipuussa. Syöpä on ottanut sen päämäärän itselleen mikä minulle kuuluu. Minun on otettava valta pois syövältä voidakseni olla sellainen kuin haluan.

Syöpä ei ole tullut itsekseen kuten Danny Hillis sanoo. Minun elämässäni rakkautta etsiessä moni asia on mennyt pieleen joka taas on aiheuttanut stressiä, elämänvoiman vähenemistä, kunnon ja ravinnon laiminlyöntiä. Tämä taas on altistanut kehoani erilaisille sairauksille mukaan luettuna syöpä. Tiede, epigenetiikka, tuo vastauksia ajattelun muutoksen vaikutuksesta kehoomme, usko siirtää vuoria. Katso kirjoitus: Epigenetiikka haastaa käsityksiämme periytymisestä ja evoluutiosta. Meidän DNA:mme ei ole aiheuttanut sairauttamme vaan mielemme, katso video Das kosmische Gesetz der Resonanz 24:00 min. (Hr. Bruce H. Lipton Ajatuksen biologia – tietoisuuden, aineen ja ihmeiden avaimet). Tutustu myös Prof. Dr. Hans-Peter Dürr.

23.5. Lääketieteellisessä syöpähoidossa ruokavalio vielä tärkeämpää kuin ehkäisyssä.

Olen usein ajtellut tehdä taulukon syöpää ehkäisevistä terveysvaikutteisista elintarvikkeista ja asioista jotka ravinnon lisäksi vaikuttavat syövän syntymiseen kuten parisuhdeongelmat, stressi, lihavuus, liikunnan puute jne. Taulukon painoittaisin niin, että kun osa asioista on toteutunut, päästään moninkertaiseen syövän ehkäisyprosenttiin.

Mutta jos on syövän saanut, taulukon tulos tulisi jakaa kymmenellä. Itse olin niin ymmärtämätön, että sädehoidon jälkeen elin kuten ennenkin ja ”juhlin” maitotuotteilla ja makeisilla ja muilla hiilihydraateilla koska PSA oli niinsanotusti mittaamattomissa ja olo oli turvallinen. Mutta se onni kesti vain neljä vuotta. Lääketieteellisessä hoidossa Gustav Dobosin ja Sherko Kümmelin kirjan Gemeinsam gegen Krebs Naturheilkunde und Onkologie – Zwei Ärzte für eine menschliche Medizin kirjan mukaan terveysvaikutteiset ravintoaineet ovat hoidon aikana tärkeitä mutta ei kaikki. Lääkärin tulisi tietää mitkä ravintoaineet tukevat hoitoa ja mitkä toimivat sitä vastaan.

23.6. Vielä ihmisten erilaisuudesta

Ihmiset ovat erilaisia. Joillakin on Lada, joillakin  Rolls-Royce ”kori”


Rolls-RoyceMutta Lada voi hyvin hoidettuna kestää siinä missä Rolls-Roycekin. Norjalainen lääkäri Knut Flytlie VITAMIINIT kirjassaan vertaa yksilöiden välisiä eroja automerkkeihin. ”Geenimme määräävät, kuulummeko Lada- vai Rolls-Royce tyyppiin. Moni asia viittaa kuitenkin siihen että jos Lada versiota hoidetaan tarpeeksi ja oikein, se kestää yhtä hyvin kuin Rolls-Royce”. 

.

ladaveiviKun haluaa muuttaa ruokailutottumuksiaan terveellisiemmiksi, kannattaa tutustua myös Giulia Endersin kirjaan Suoliston salaisuus. Myös hänen mukaansa syömme mielellämme sitä mihin olemme tottuneet koska suolistobakteerimme osaavat parhaiten sulattaa sitä. Toinen kirja jota suosittelen ylipainon seurauksena syövän saaneille on Nicole Shanezlerin/Eugen Faistin kirja Piilevät tulehdukset. Kirjassa selvittetään elintapasairauksen syitä ja annetaan tulehduksia estäviä ruokareseptejä.

Huollamme kyllä autoamme, emme itseämme. Kehomme pitäisi kestää 80, mieluummin yli 100 vuotta. Mutta kun syödään ja juodaan mitä sattuu, pistetään tupakaksi, grillataan makkaraa, sikaa, hampurilaisia, pizzaa, olutta päälle. Se on sama kuin emme koskaan vaihdettaisi autoomme öljyjä, lisäisimme vettä jäähdyttäjään vasta kun entinen on kiehunut loppuun ja ajaisimme aina ylikuormalla. Kehomme kestää autoihin verrattuna kaltoin kohtelun hämmästyttävän hyvin, 50 – 60 vuotiaaksi saakka.

Päivitetty 14.4.2017, 18.9.2016
Luotu 24.6.2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *