Heidelbergin urologinen klinikka

Hakemisto:

 1. Heidelbergin urologinen klinikka tuli minulle tutuksi vuonna 2008. Kuinka hakeudut Heidelbergiin?
 2. Eturauhassyövän ehkäisy ruokavalion avulla, Heidelbergin ohje: Miten voit vähentää riskiä? 10 ohjetta: 1. Tuoreet hedelmät ja vihannekset 2. tomaatti, verigreippi -lykopeeni 3. granaattiomenan mehu -antosyaanit -tanniinit 4. punaviini -flavonoidit, tanniinit (polyfenolit) 5. vihreä tee -epigallokatekiinigallaatti (EGCG, polyfenolit) 6. pähkinät, auringonkukan siemenet, kasviöljyt, ja kaakao tuotteet -E-vitamiini, 7. D-vitamiini 8. Seleeni (Hivenaineet) 9. Älä tupakoi, laihduta normaalipainoon, urheile 10. tanssitko tangoa?
 3. Hoitoja Heidelbergissä. Valitettavasti kaikki saksaksi

 

1. UniversitäsKlinikum Heidelberg Urologische Klinik

Tästä pääset saksankielisille Heidelbergin klinikan sivulle, tästä englanniksi.

Hohenfellner2Kun 2008 hakeuduin klinikalle hoitoon, minut otti vastaan klinikan johtaja on Prof. Dr. M. Hohenfellner, (sihteeristö rouva. Kimme) puh. +49 6221 566321. Todennäköisesti rouva Czech +49 6221 56 6268. järjestää edelleen ajanvarauksen ensimmäiseen tapaamiseen.

Tietoa Heidelbergin palveluista löydät tästä eri kielillä. Olen yrittänyt kääntää tekstejä mutta ompahan vaikeita termejä, Google kääntäjäkin menee ihan tukkoon. Jonakin päivänä kyllä onnistun mutta jos harkitset Heidelbergin hoitoa älä emmi ottaa minuun yhteyttä. Tässä jotakin käännettynä, jatkoa saksaksi.

2. Eturauhassyövän ehkäisy ruokavalion avulla, Heidelbergin ohje:

Operaation jälkeen sain kesäkuussa 2008 vielä oheisen esitteen mukaani: (Käännetty 15.6.2015) Ohjeet saksaksi linkki

Eturauhassyöpä. Miten voit vähentää riskiä?
 • Pyri noudattamaan tasapainoista ruokavaliota. Suuri osa tuoreita hedelmiä ja vihanneksia on tärkeää. Eläinrasvaa ja punaista lihaa sinun pitäisi mieluummin välttää. Kiinnitä huomiota päivittäisessä ruokavaliossa etenkin tomaattiin ja tomaatti tuotteisiin kuten kastikkeet tai ketsuppi koska niillä on osoitettavissa oleva vaikutus eturauhassyövän ennaltaehkäisyyn.
 • Sinun pitäisi pyrkiä normaalipainoon ja harrastaa fyysistä monipuolista liikuntaa säännöllisesti ja aktiivisesti. Viimeaikaiset tutkimustulokset ovat osoittaneet, että sillä on merkittävä rooli eturauhassyövän ehkäisyssä .
 • Granaattiomena ja sen mehu Suomesta1 Suomesta 2 (ei sokeripitoinen) tai tiiviste eliksiiri Saksasta sekä punaviini (enintään 4 lasillista viikossa) pienentää todennäköisyyttä sairastua eturauhassyöpään. Päivittäinen kalsiumin saanti (maitotuotteet) ei saisi olla liian korkea.
 • Vältä ruokavaliota joka perustuu lähinnä maitotuotteisiin. Käytä kasviöljyjä ruoanlaittoon ja salaattikstikkeisiin auringonkukkaöljyä koska se sisältää E-vitamiinia joka on myös osoittautunut tehokkaaksi vastaan eturauhassyöpää vastaan.
 • Vältä tunnettuja syöpää aiheuttavia aineita. Tästä syystä sinun pitää välttää tupakointia koska se aiheuttaa geneettisiä muutoksia ja siten edistää syövän syntyä.
 • Käy säännöllisesti urologilla. Vuosittainen lääkärintarkastus riittävän aikaisin on tärkein asia miehen yleisimmän syövän tunnistamiseksi ja parantamiseksi . Diagnoosin ”eturauhassyöpä” jälkeen säännölliset tarkastukset ovat joka tapauksessa tarpeen, jotta hoito voidaan suunnitella sinulle optimaalisesti.
1. Tuoreet hedelmät ja vihannekset

Niiden sisältämät antioksidantit sisältämät (hivenaineet, vitamiinit ja fyytokemikaalit) vähentävät DNA-vaurioita, jotka voivat aiheuttaa syöpää.

2. Tomaatti, verigreippi: Lykopeeni

verigreippiPunaisten tomaattien, verigreipin ja muiden punaisten hedelmien ja vihannesten väriaineet vähentävät riskiä sairastua eturauhasssyöpään ja vähentää todennäköisyyttä aggressiiviseen taudin etenemiseen. Koska lykopeeni johtaa eturauhassyöpäsolujen ohjelmoidun solukuoleman, säännölliseen tomaattikastikeen kulutukseen  liittyy 35% pienempi riski sairastua etenevään eturauhassyöpään.

Giovannucci et al. (2002) J Natl Cancer Inst 94: 391-8
Chan et al. (2005) J Clin Oncology 23: 8152-60
Kim et al. (2003) Nutr Cancer 47: 40-7

3. Granaattiomenan mehu: Antosyaanit, tanniinit

vihreä tee2Niillä on antioksidanttisia, anti-inflammatorisia ja kasvainten kasvua hillitseviä ominaisuuksia. Eläinkokeissa ne ovat vähentäneet PSA:n nousua.

Pantuck et al. (2006) Clin Cancer Res 12: 4018-26
Malik et al. (2006) Cell Cycle 5: 371-73

.

4. Punaviini: flavonoidit, tanniinit (polyfenolit)

Jokainen lasillinen punaviiniä vähentää suhteellista eturauhassyövän riskiä 6% 4 lasilliseen saakka viikossa.

Schoonen et al. (2005) Int J Cancer 113:133-40

5. Vihreä tee: epigallokatekiinigallaatti (EGCG, polyfenolit)

EGCG pitoisuus s. 129 Beliveau, Gingras Ruokavalio ja syöpäKiinassa ja Japanissa eturauhasen syöpää esiintyy huomattavasti harvemmin. Vihreällä teellä tässä tapauksessa näyttää olevan suojaava vaikutus. (Kuvassa vihreän teen EGCG pitoisuus s. 129 Beliveau, Gingras Ruokavalio ja syöpä)

Sonn et al. (2005) Prostate Cancer Prostatic Dis 8: 304-10

6. pähkinät, auringonkukan siemenet, kasviöljyt, ja kaakao tuotteet: E-vitamiini (α-tokoferoli). (Huom! Tri. Coy:n mukaan E-vitamiinituotteen tulisi sisältää yhtä paljon α-tokoferolia ja α-tokotrienolia)

Vitamiini-EKysy lääkäriltä oman henkilökohtaisen päivittäisen E-vitamiini- ja  seleeniannoksesi määrä koska yliannostukset voivat olla haitallista! Tärkeänä antioksidanttina E-vitamiini kaappaa erittäin reaktiivisia radikaaleja minkä vuoksi se suojaa genomia patologisia muutoksia vastaan. (Huom! Ei liikaa auringonkukan siemeniä tai öljyä omega 3-6 tasapainon vuoksi joka pitäisi olla noin 1:2. Maissiöljy, rypsiöljy, safloriöljy tai halpa auringonkukkaöljy (margariinit) sisältävät suuren määrän omega 6 öljyä josta syystä saanti vääristyy usein omega 3 – omega 6 suhteen 1:1 sijasta 1:20 ) Saksaksi: omega-6-Fettsäuren: Die andere Seite der Medaille

Heinonen et al. (1998) J Natl Cancer Inst 90: 440-6

7. D-vitamiini: kolekalsiferoli

Elimistö tuottaa auringonvalon avulla itse D-vitamiinia ja vähentää eturauhassyöpään sairastumisen riskiä jopa 1/3 osaan. Kuitenkin auringoin ottoa tulisi  ottaa  esimerkiksi välttää ihosyöpä.

8. Seleeni (Hivenaineet)

E-vitamiinin ja seleenin yliannostukset voi olla haitallista! Seleeni esiintyy erityisesti viljassa, leivässä, kalassa ja siipikarjassa. Sopivana annoksena se voi todistetusti vähentää eturauhassyövän riskiä. Koska seleenin yliannostus voi suosia muita kasvaimia, sinun tulee keskustella sinulle sopivan päivittäisen seleenin saannista lääkärisi kanssa.

Fleet (1997) Nutr Rev 55: 277-9
Duffield-Lillico et al. (2003) BJU Int 91: 608-12

9. Älä tupakoi, laihduta normaalipainoon, urheile

tupakointi keuhkotTupakointi, ylipaino ja liikunnan puute lisätä todennäköisyyttä syövän syntyyn. Yksistään tupakointi on vastuussa 25-30 % kaikista syöpäkuolemista Euroopassa. Sinun tulisi olla tupakoimatta, saavuttaa normaali paino ja kiinnittää huomiota asianmukaisen liikunnan toteuttamiseen.

Boyle (1995) Ann Oncol 6: 435-7
Becker et al. (2001) J Cancer Res Clin Oncol 127: 293-300

Leizmann10. tanssitko tangoa?

Seksuaalisesti onnistunut kumppanuus vähentää eturauhassyövän riskiä 30%.

Leitzmann et al. (2004) JAMA 291: 1578-86 (Video saksaksi welche Lebensmittel brauchen wir wirklich? – Prof. Dr. Claus Leitzmann [Teil 1/4]). Kuuluisia saksalainen ravitoasiantuntija.

Allekirjoittajat:
Dr. med. Johannes Huber
Dr. med. Thomas Höfner
Prof. Dr. med. Markus Hohenfellner

Heidelbergin esitteen tekemisestä on jo 10 vuotta. Sen jälkeen on tehty uusia tutkimuksia. Etenkin Dr. Béliveau ja Denis Gingras ovat tutkineet asiaa. Katso sivujani syöpäruokavalio ja vihreä tee.

3. Hoitoja ja tutkimuksia Heidelbergissä (saksaksi)

 • Teilchenbestrahlung gegen Prostatakrebs. HIT: Tumortherapie mit Protonen und Schwerionen
 • Individualisierte Tumortherapie. Molekulare und Translationale Uroonkologie
 • Prostatakarzinom. Wie kann man das Risiko vermindern?
 • Prostatavorsorge. Der PSA Test: aktuelle Erkenntnisse
 • Punktgenaue Prostatadiagnostik. BiopSee® MRT-navigierte stereotaktische Prostatastanzbiopsie
 • Prostatakarzinom. Behandlungsverfahren
 • Chirurgie der neuen Generation. Da Vinci Operationstechnik
 • Schonende Therapie des Prostatakarzinoms. HIFU – mit Ultraschall gegen Prostatakrebs
 • Prostatakrebs. Operation nach Bestrahlung (Salvage radikale Prostatektomie)
 • Benigne Prostatahyperplasie = BPH. Die gutartige Prostatavergrößerung
 • Gutartige Prostata-Vergrößerung I. Greenlight-Laser
 • Gutartige Prostata-Vergrößerung II. CoCut/DryCut Hochfrequenzgenerator

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *