Ruediger Dahlken Genussfasten TamanGa *

Otsikko kaipaa hieman selvitystä. Ruediger Dahlke (Wikipedia DE) on kiistelty saksalainen lääkäri, psykoterapeutti, kirjailija ja esoteerikko. Hän on kirjoittanut yli 30 kirjaa joita on käännetty 28 kielelle, meditaatio CD levyjä, videokirjoja ja elokuvia. Vuosina 2010–2012 rakensi hän nykyisen puolisonsa Rita Faselin kanssa Itävaltaan Steiermarkiin Taman-Ga nimisen kurssikeskuksen. 4. – 10. 9. 2016 otin osaa siellä pietylle Genussfasten eli ”nautinto”paastokurssille.

Ruediger Dahlken nautintopaasto 4. – 10. 9. 2016

film-tamangaMistä Ruediger Dahlke saa sen henkeä salpaavan energiamääränsä jolla hän varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan kouluttaa kurssilaisiaan, antaa siinä sivussa henkilökohtaisia neuvojaan ja kirjoittaa kirjoja? Luulen, että on kysymys samasta energiasta mistä olen kirjoittanut sivullani Elämän tarkoituksesta. Kirjojensa, verkossa julkaistujen haastattelujen, luentojen, kurssien ja kouluttamiensa henkilöiden avulla hän on suoraan ja välillisesti auttanut lukemattoman määrän ihmisiä. Kuvan linkki vie TamanGa esittelysivulle, kieli on saksaa, pitäisi tekstittää.

Sunnuntai 4.9.2016

saapuminen-1Saapuminen yhdelle Itävallan kauneimmista seuduista, viininviljelysten keskelle Gamliziin. Kello 18:30 ryhmän kokoontuminen ruokailutilassa, meitä oli yli 40 henkeä. Tervetulojuoma melonimehua melonin sisällä. Vastaanottajina olivat Ruediger Dahlke ja Simone Vetters joka on kirjoittanut useita terveellistä täyspainoista vegaaniravintoa koskevia kirjoja ja oppaita. Dahlke selosti paasto kulkua ja tarkoitusta. Ravinto etupäässä juomien ja kasvisten muodossa, kaikki luomua, omassa puutarhassa kasvatettua (alle 500 kcal). Tällä kalorimäärällä heho yön aikana pitäisi mennä ketoosin puolelle. Tärkeä osa on liikunta. Sillä saavutetaan se, että keho puhdistuu ja polttaa sille vähemmän hyödyllisiä aineita kuten rasvaa ja vältetään se, että keho ei polta lihaksia.

Alkupuheiden jälkeen oli tutustumisrituaali auditoriossa. Koko ryhmän nimet piti opetella ulkoa, yli 40 henkeä! Tekniikka oli sellainen, että ensin sanotaan nimi ja siihen liittyvä adjektiivi jossa kaksi ensimmäistä kirjainta olivat samoja kuin nimessä, lisäksi piti keksiä siihen liittyvä ele. Kun vuoroni tuli, menin ihan hämilleni, Onni, useita ehdotuksia tuli mutta kun en osannut valita, sain jäädä tuumimaan. Kun kaikki olivat saaneet lisänimensä, sanoin sitten onkelig, ”enomainen” ja tein eleen kuin taputtaakseni olalle. No, seuraus oli se, että lähes kaikki tietävät minun nimeni, minä en kenenkään.

Maanantai 5.9.

6:30 menin alakertaan jossa oli laitehuone. Tein siellä joogaa ja vähän kyykkyjä ja punnerruksia. Lisäksi siellä oli polkuhärveli jolla hengästyi todella nopeasti. Täryttäjä pisti jaloissa veret liikkeelle. Päivällä Dahlke opasti meitä laitehuoneessa ja joogatiloissa laitteiden käyttöön.
dahlke-ja-simone-19:00. saimme aamusmoothien jossa oli kasviksia ja vähän hedelmiä. Hedelmien määrä smoothiessa oli niin pieni että Dahlken mukaan se ei katkaise ketoositilaa. Dahlke puhui paljon paaston terveysvaikutuksista. Tämän jälkeen seurasi vesiralli. Jokaisessa pöydässä oli 10 pulloa, jokaisessa eri vettä. meidän piti maistaa jokaista vettä ja valita omamme jota sitten paaston aikana tulisimme käyttämään. Valitsin itse alkalisen veden.

Tauon jälkeen menimme auditorioon jossa oli meditointi taustamusiikin kanssa. Dahlken puheesta en saanut mitään selvää, äänentoistolaitteet puurouttivat puhetta niin paljon.

Tauko päivällä oli kaksi tuntia jona aikana otin aurinkoa keinutuolissa ja sitten altailla. Lähes kaikki olivat alasti, yksi nuoripari kävi savimontussa.

Smoothie

aamupala-1Tauon jälkeen Simone Vetters kertoi smoothien teosta. Aamulla tulisi ensimmäisenä nauttia vihersmoothie jossa on jotakin hedelmää tai marjoja seassa. Ei pähkinöitä eikä avokadoa koska ne vaikeuttavat hivenaineiden ja vitamiinien imeytymistä, sitruunaa mukaan, mieluiten kuorineen tai vain osa kuoresta kunnes kuoren makuun tottuu. Päiväsmoothieen voi laittaa pähkinöitä ja avokadoa, mukaan voi laittaa kasviksia, yrttejä, spiruliinaa, chorellaa ja vehnänorasta jauheena. Pähkinät tulisi liottaa muutama tunti ja huuhtoa sen jälkeen. Silloin niistä liukenee kuoressa olevat aineet jotka torjuvat hyönteisiä. Tämän jälkeen ne maistuvat raikkailta.

Auringonkukan siemeniä ei tulisi käyttää lainkaan suuren omega-6 pitoisuuden takia. Sen sijaan jos ne idättää niin että niissä on parin sentin idut, ne ovat sen jälkeen täyspainoista ruokaa. (Idätysohjeita Ekolon sivuita.) Itäminen on käyttänyt siemenissä olevat rasvat, vitamiini ja ravinnepitoisuus on kasvanut huimasti. Sama on hampun siementen kanssa. Siemenet ja ennen kaikkea pavut tulee ehdottomasti liottaa, mieluiten idättää, niissä olevan fytiinihapon eli fytaatin takia. Wikipedian mukaan fytiinihappo voi suojata syövältä, etenkin suolistosyövältä (Urgeschmack). Claus Leitzmann on sanonut, että yhden pavun syöminen päivässä taas stimuloi immuunipuolustusta.

rajapyykki2Kysyin Dahlkelta aprikoosin siemenistä. Hän sanoi että minun tapauksessa ne ovat ehdottomasti hyväksi, määrästä hän sanoi että pari kappaletta päivittäin. Kysymys on varmaankin myös immuunipuolustuksen stimuloimisesta.
15:00 oli kävely viininviljelyrinteillä. Alkumatka oli pelkkää ylös rinnettä. Pelkäsin että kunto pettää mutta meni ihan ok. Matkalla napsimme puiden juurilta muutamia luumun sukulaisia, saksaksi Zwetschgen. Puita on istutettu yleensä peltojen ja pikkuteitten varrelle. Hedelmistä tehdään sadonkorjuuaikaan leivonnaisia ja usein viinaa.

Ketogeeninen dieetti, Budwig dieetti

kappeli-1Kysyin Dahlkelta asioita kuten ketogeenisestä dieetistä. Hän sanoi, että syöpäsairaan on huolehdittava siitä että insuliinitaso ei pääse nousemaan. Sanoin, että ketogeenista deettiä on arvosteltu ja pidetty vaarallisena, ehkä siksi että jotkut syövät eläinvalkuaista ja rasvoja. Dahlke sanoi, että se on selvä. Ketogeenisessa dieetissä on huolehdittava täysipainoisesta kasvisravinnosta. Kysyin myös Budwigin dieetistä. Dahlke sanoi tunteneensa Johanna Budwigin henkilökohtaisesti ja sanoi että dieetin oelvan hyvä. Tosin tämän päivän tutkimuksen valossa siinä on asioita joita hänkinn olisi tehnyt toisin. Arvasin että se oli raejuusto ja sanoin, etä minä käytän pellavansiemenöljyn kanssa soijajugurttia joka hänen mielestään oli ok. Kerroin Dahlkelle tarinani ja hän oli kiinnostunut siitä. Hänen isänsä oli myös opiskellut Krefeldissä ja kuollut eturauhassyöpään, luotti koululääketieteeseen.

auditorio-ulkoa-120:00 Dahlken tarinointia auditoriossa jossa hän selosti tapoja mitä tehdä jos paastosta tulee ongelmia. Veden jominen täyttää vatsaa ja nälän tunne häviää ainakin hetkeksi. Jos yököttää, sormet kurkkuun vain. Itseään voi hieroa, tehdä myös lymfahierontaa puristelemalla jalkoja ja käsiä sydämeen päin. Samoin päätä painelemalla, aina sydämeen päin. Korvien käsittely on myös tehokasta. Alkaen korvanipukasta läpi koko korvalehden päätyen korvakäytävään niin että molemmat korvat alkavat hehkua. Jos unettomuus vaivaa, kylmä suihku ensin jaloille, sitten lämmin suihku kokovartalolle ja lopuksi kylmä suihku kokovartalolle.

Myöhemmin Arten filmi paastosta saksaksi. Jos paasto kiinnostaa, kannattaa katsoa myös Prof. Valter Longon esitelmä jonka hän piti International Congress Fasting 2.0 June 27. – 28. 2015 sekä paastosivuni.

Tiistai 6.9. 9:00

Aamusmootihie, Dahlke puhui politiikkaa ym. mikä ei paljoakaan kiinnostanut. Tämän jälkeen enkelitanssi. Saimme vetää pussista numeron, minulle sattui numero 19. Sen jälkeen tuli etsiä partneri, suojelusenkeli, jolla oli sama numero. Etsin, kunnes minut löysi nuori nainen (minun silmissäni tyttönen). Hän oli vähän suuripeffainen ja kiemurteli musiikin tahdissa lattialla kuin käärme. Sitten tuli valssi jota hän ei osannut. Minä osasin ja parin minuutin kuluttua se sujui häneltäkin oikein hyvin.

Tanssin jälkeen venytysyliikkeitä. Kädet piti yltää istualtaan varpaiden yli. Kyykkyasento, jossa toinen polvi lattialla, siitä spakaati. Kyykkyasennossa kämmenet lattialla nurinpäin sekä nyrkit nurin perin lattiaan. Vatsaliike lattialla maaten jalat joko tuolilla tai ilmassa, siitä hitaasti ylös, tai ilman tuolia. Myös siten että nostettiin jalat ilmaan ja suoristettiin.

Jumalallinen hengitysterapia!

holotro-1Tauon jälkeen hengitysterapiaa, saksaksi holotropes Atmen jonka Stanislav Grof saksaksi, englanniksi . Sitä olin odottanut! Sisäänhengityksellä voimaa ja uloshengityksellä asioita ulos. Kesti pitkään ennen kuin alkoi tuntua missään. Samantyylinen terapiakurssi oli noin 30 vuotta sitten. Sitä piti entinen Moision psykiatri. Alussa oli vaikea hengittää, tahtoi tulla tauko välillä mutta pakotin itseni hengittämään aina vain syvemmin ja syvemmin. Sittein tunteet tulivat pintaan. Vapisin ja itkin, paljon musiikin herkistämänä. Ajatuksia ja mielikuvia alkoi tulla. Kävin läpi aikaisempia suhteitani ja avioliittojani.ani.

symbooli-1Elin kaikki ne ristiriitaiset tunteet mitä avioliittojeni aikana olin kokenut, kärsimyksen, katkeruuden, vihan ja petetyksi tulemisen häpeän. Kuinka paljon elämässäni olin heidän eteensä tehnyt. Mitä olin palkkioksi saanut, eturauhassyövän. Sen jälkeen koin samat suhteet uudelleen. Mihin olin sellaisia suhteita tarvinnut? Mitä suhteet olivat minulle opettaneet? Vapauduin vihastani ja katkeruudestani. Olin itse etsinyt sellaisa suhteita oppiakseni jotakin. Kun en oppinut, elimistö reagoi ja sain eturauhassyövän. Tunteeni muuttuivat. Tunsin kiitollisuutta siitä mitä olin kokenut. Suhde suhteelta kiitin siitä mitä ne pitkät vuodet olivat minulle opettaneet. Tunsin, että syöpä on nyt tarpeeton, selviän siitä. Minun ei enää tarvitse pelätä kuolemaa.

Koin hengitysterapian hyvin voimakkaasti. Olin itkenyt niin, että hengitystieni olivat aivan heppa-1tukossa. Minun oli mentävä vessaan huuhtomaan kasvojani. Yritin nousta jaloilleni. En pystynyt siihen yksin mutta sitä varten oli auttaja. Hän talutti minut käytävään jonka jälkeen selvisin yksin. Vessassa rauhoituin, henki rupesi kulkemaan. Palasin takaisin paikalleni, musiikki oli rauhoittavaa, rentouduin, pääsin takaisin tunteideni tilaan. Tunsin yhteyttä koko ryhmään, tuntui, että kaikki ryhmän jäsenet ovat suojelusenkeleitäni. Huomasin, että Dahlke piti käsiään pääni päällä.

Ulos lähtiessämme Katarina sanoi että näytän paljon nuoremmalta. Sanoin, että niin siäkin, taidat projisoida minuun omia tuntemuksiasi. Ulkona Dahlke sanoi, että minulla oli kaunis hengitysistunto. Sanoin, että siinä minulle selvisi, että minun ei tarvitse pelätä syöpää, kiitos siitä.

Myöhemmin kun ruokasalissa keskustelimme hengitysterapian kokemuksista, Katarina (tohtori Wienistä) sanoi, että hän koki terapian koko kehossaan äärettömän voimakkaasti, kuin sisäisenä liekkinä, aivan kuin hän olisi jossakin toisessa ulottuvuudessa. Dahlke sanoi myös, että tämä kaksituntinen on tehokkain tapa kehon happamuuden poistoon johtuen määrästä hiilidioksidia joka poistuu tehostetun uloshengityksen mukana.

Hengitysterapia, Rebirthing, Tiedostava syvähengitys Suomessa

Dahlke on kuoluttanut hengitysterapeutteja jo yli 30 vuotta. Tästä löytyvät koulutetut terapeutit Saksassa. Suomessa hengitysterapiaa tekee suomalainen Anup Henrik, isness.fi tunnetaan myös nimellä Henrikki tai Takarautio joka vakituisesti asuu Hollannissa mutta on usein pidempiä aikoja myös Suomessa. Veli Martin Keitel on kirjoittanut hyvän artikkelin Kuudes aisti.net sivuilla.

kohtaaminen-1Muistelin omaa aikaisempaa hengitysterapiaviikkoa jonka olin kokenut Suomessa 30 vuotta sitten. Silloin musiikki oli rytmikästä rumpumusiikkia jonka tahtiin hengitimme. Vetäjä oli Pehr Charpentier, myös HS muistot. (Pehr Charpentier perusti ja remontoi Pukkilan kurssikeskuksen Karjalohjalle 1970-luvulla missä kävin 10 vuoden aikana psykodraamakursseja). Harjoituksen aikana puolet kurssilaisista oli turvana terapiaan osallistuvan vieressä. Terapian päämääränä oli vapautua syntymän aikaisista traumoista ja päästä edelliseen elämään. Ensimmäisessä harjoituksessa koin syntymäni. Kokemus oli kauhea. Tiedän että synnyin napanuora kaulan ympärillä aivan sinisenä. Voi olla että silloin olen saanut joitakin vaurioita joiden korjaamiseen meni koko nuoruus. Toisella kerralla synnyin Intiaan, ihanaan perheeseen, olin perheen kesikmmäinen lapsi. Muilla kerroilla elin elämääni Intiassa. Välillä jouduin Afrikkaan mutta pääsin sieltä tahdon voimalla takasin, en pitänyt elämästä Afrikassa. Viimeisen terapian tasaantumisvaiheessa koin joitakin ihmeellistä. Meillä oli koko terapian aikana pyyhe silmien päällä vaikka muutenkin huoneessa oli hämärää. Liikutin käsiäni kasvojen yli ja näin niiden säteilyn. Liikutin käsiäni edes takaisin, jalkojen suuntaan ja pääni yli ja näin käteni loistavan koko ajan.

Keskustelun jälkeen menin kylälle ostamaan perähuuhtelukannun, kyniä ja vihkon. Kun ajoin takaisin parkkipaikalle, otin puhelimesta lentokonetilan pois päältä. Sillä sekunnilla soi puhelin, Sästöpankin johtaja soitti ja sanoi että hänelle tuli tunne, että nyt hänen on soitettava minulle lainasta jota olin hakenut ennen matkaa. Hän sanoi, että laina on OK.

Keskiviikko 7.9. 2016 5:50

Huoneessa perähuuhtelu, sitten alhaalla laitesalissa aamujooga kuten tavallisesti. Kokeilin vielä uutta valo-ääni-hierontalaitetta joka oli asennettu edellisenä päivänä.

Aamusmoothie klo 9:00. Dahlke puhui varjoistamme josta hän on kirjoittanut kirjan Die Schattenreise ins Licht. Nän sanoi, että me pääsemme varjoistamme irti kun menemme niiden sisään. Puhuttiin myös retkistä ja punkkivaarasta. Borrelioosi on vakava tauti. Jos punkki on purrut, on mentävä heti lääkäriin. Jos lääkäri määrää antibioottikuurin, se on otettava loppuun saakka. Kysymyksessä on vakava tauti joka on sukua MS taudille ja syfilikselle.

heilende-1Kysyin kuumeterapiasta. Dahlke oli sitä mieltä että jos et koskaan saa kuumetta, se tule aikaansaada itse. Olen lukenut Heinz-Uwe Hobohmin kirjan Heilende Hize. Linkki englanninkieliseen kirjoitukseen. Olen jo pidempään etsinyt vaihtoehtoterapiaa joka toimisi eturauhassyövässä jossa syöpä on levinnyt luustoon. Vertaisyhmässämme on kaksi tällaista jäsentä. Kuumeterapia on ensimmäinen terapiamuoto josta on raportoitu hyviä paranemistuloksia. Toiseksi luustoon vaikuttavaksi terapiaksi on mainittu taajuusgeneraattori hoito joka on mainittu Ty Bollingerin kirjassa Krebs vestehen und natürlich heilen, The Truth about Cancer. Menetelmästä löytyy tietoa Cancer Tutor verkkosivulla. Ty Bollingerista on pitkä negatiivinen kirjoitus sivulla hatepseudocience.com.

Dahlke puhui intohimosta elämään ja kertoi Marie Curiesta joka Piti radiumia kädessään sairastumatta. Puhuttiin myös voikukasta jonka lehtiä napsittiin suuhun retkillä sekä luumuista, Zwetschgen. Dahlke sanio että makean kanssa pitäisi aina ottaa jotakin vihreää.

10:00 myymälä auki. Ostin kalliin Chakra vyön, harkitsematta. Kaduttaa, onkohan asiassa perää. Kysyin Dahlkelta ja hän sanoi sen minulle olevan hyväksi, samoin OPC jota hän itsekkin käyttää. Palautin Chakra vyön. Asia jäi kuitenkin vaivamaan ja ostin Dahlen kirjan Störfelder und Krftpläze johon Adolf Wiebecke oli kirjoittanut ensimmäisen osan. Kirja osottautui erittäin mielenkiintoiseksi.

renateonniruedige-112:00 Matka kylälle vuoren yli Gamlizin seikkailupuistoon. Erilaisia vehkeitä ja uimapaikka. Ihan OK mutta tulomatka jo väsytti.

15:00 lounas ja sitten sain Rosalta, Berliinin naiselta hierontaa. Ennen hierontaa noin 10 minuutin meditaatio kämmenet avoinna, sitten ns. painallushierontaa kasvisperäisellä tuotteella jossa ei ollut öljyä. Ensin ei tuntunut lainkaan helpottavalta mutta illalla nukkumaan mennessä kipu oli jaksoittaista, välillä tuntui, välillä häipyi.

18:00 Meditaatio jossa mentiin nykyisyydestä lapsuuteen ja aikaan ennen syntymää, sitten vanhuuteen ja kuolemaan.

19:00 Luento alkuihmisten ravinnosta, mitä sen on täytynyt olla 30 000 – 50 000 vuotta sitten. Nykyinen ravinto on massaravintoa, kauppojen hyllyt ovat täynnä jätettä. Elävä ruoka on aina tuoretta lähiruokaa. Mitä pidempi kuljetusmatka, sitä vähemmän ravinto on elossa.

Einkorn eli spelttivehnässä on 12 kromosomia, nykyisessä jalostetussa vehnässä 24. Jalostuksella on aikaansaatu parempia leivontaominaisuusia kun gluteenipitoisuus on noussut. Elintarvikkeissa on sallittu 1000 lisäainetta joista osa sitä varten että koneet on helpompi puhdistaa. Ydeksi terveellisimmistä viljoista mainittiin tattari. Olen tehnyt tattaririeskaa pari päivää idätetystä tattarista, todella nautittavaa.

Torstai 8.9.2016

5:30 Perähuuhtelu, aamujooga, rentoutus jalkaheilutuskoneella kuten tavallista.

8:30 Aamusmoothie, Aamuluennossa ei mitään erikoista, valmistautuminen retkelle Itävallan ja Slovakian rajalla.

slovagia-110:00 Autoilla viini, kurpitsa- ja humalaviljelusten läpi kukkuloille. Kaunista seutua 1000 metrin korkeudella Slovakian rajalla. Nautittiin vaeltamisesta ja toistemme seurasta. Ulrike kertoi autossa pähkinäpohjaisesta levitereseptistä, lupasi laittaa reseptin sähköpostissa. Otettiin kuva, pariinkin otteeseen, jossa olin Simonen ja Rüdiken välissä. Lupasin laittaa kuvan Simonelle ja sanoin, että paluupostissa saan varmaan häneltä hyviä leipäreseptejä. Slovakia kyltin lähellä löytyi karhunvattupuska joita söin voikukanlehtien kanssa. Tulomatkalla viinituvan jälkeen jyrsin pari omenaa syöden vain kuoret

Tulomatkalla kysyin Rüdikeltä seksistä, kuinkaa seksin kanssa kun hermot on leikattu? Hän sanoi, että yritä saada vaimon seksuaaliset halut heräämään, hyväilemällä, luomalla tunnlemaa jne. Erekstiosta hän sanoi, että siihen löytyy useampia lääkkeitä, hän voi kirjoittaa reseptin. (Sainkin reseptin seuraavana aamuna ja kävin tilaamassa lääkkeen apteeksita.) Olin väsynyt, koko tauon ajan torkuin huoneessa.

15:00 lounas, tavallista runsaampi.

rinki-1-115:30 keskustelua kiviringissä. Ensimmäisenä käsiteltiin eturauhassyöpä – rintasyöpäasiaa. Dahlke kertoi prostatan tehtävästä ja siitä miten prostata pidetään kunnossa. Jokaisella elimellä on tehtävänsä. Prostatan tehtävä on liukastaa kanavat niin että siemenneste pääsee luistamaan. Se ei tapahdu pikapanon avulla, siihen tarvitaan todellinen kiihottuminen. Kaikissa eturauhasvaivoissa ja syöpätapauksissa seksuaaliset ongelmat ovat osallisena. Eturauhanen ei kasva jos sitä käytetään, vasta kiihottava seksi saa aikaan sen että eturauhanen on toimintakunnossa.

Naisille kiihottuminen on yhtä tärkeää. Rintasyöpää esiintyy sitä enemmän mitä vanhempana nainen saa lapsia. Naisten rinnat eivät ole kuten eläimillä joilla ne yleensä kutistuvat imetyksen jälkeen, ne ovat myös osa seksuaalisuutta. Vasen rinta edustaa naisellisuutta, oikea miehisyyttä, siis miestä, seksiä varten. Mozartin aikana naisten rinnat olivat esillä. Länsimäinen uskonto, etenkin katolinen, tekee sen, että eletään parisuhteessa vaikka seksuaalinen intohimo olisi jo ajat sitten lopahtanut. Se voi aiheuttaa syövän lisäksi myös muita ongelmia kuten depressiota, lihomista jotka taas aiheuttavat sydän- ja verisuonitauteja.

Maitotuotteet, kaikki, myös nykyinen vuohenmaito aiheuttavat sekä osteoporoosia että syöpää. Osteoporoosia siksi että maidon kalsium tukkii verisuonia ja eläinvalkuainen happamoittaa kehoa ja tämän kompensoimiseksi elimistö vetää kalsiumia luustosta.

koukku3-1B 12 oli myös teemana. Dahlken mielestä vagaanin ruokavalion ainoa ongelma on B 12. Jos kaikki hedelmät ja vihannekset syötäisiin pesemättöminä, B 12 vitamiinin saanti olisi turvattu. Lika on hyvästä. Jos intialainen, Intiassa syödään todella likaista ruokaa, muuttaa Englantiin, hänellä on B 12 puute 3 vuoden kuluttua. Nykyisin kaikki elintarvikkeet pakataan hygieenisesti ja pestään. Jos omenat ovat tehoviljeltyjä, niitä ei voi syödä kuorineen, ei edes kuorittuna, sillä kasvinsuojeluainejäämät ovat niiden lihassa. Jos käyttää B 12 ravinteita, tulisi käyttää metyylicobamadia. Rüdiken ohje, ei ruokaa ennen klo 12:00, ainoastaan smoothie. Vegaani ravinto on myös ainoa joka saa homokysteiinin alas. Myös gluteiini tulisi poistaa ruokavaliosta. On ihmisiä joihin gluteiini ei vaikuta mutta enimmäkseen se vaikuttaa virkeyteen ja ajatuksenjuoksuun.

Teen jälkeen oli vielä kysymyskierros. Kysymykseen säteilystä Dahlke sanoi, että siitä hän on kirjoittanut Seeleninfrakt kirjassaan seikkaperäisesti. Tietoa löytyy myös kirjasta Störfelder und Kraftpläze. Joku esitti kysymyksen bikarbonaatista. Kerroin bikarbonaatti kokeestani. Simone sanoi, että paras tapa on soodakylpy, pH:n pitää olla yli 8,5 Se laskee ainakin puoli pykälää kylvyn aikana ja ammeen reunoilla on kylvyn jälkeen kehosta erittyneitä suoloja. Kookosöljy + soodasekoitus iholla ja sen jälkeen sauna on myös tehokas.

Kolesterolin nousun syy on että keho on huonossa tilassa. Kolesterolin tehtävä on paikata rikkoutuneita verisuonia, se on tiivistysaine. Pienin kuolleisuus on ihmisillä joiden kolesteroli on normaali, suurempi niillä joilla kolesteroli on korkealla ja kaikkein suurin niillä joiden kolesteroli on lääkkeillä painettu alas. Vain täyspainoinen vegaani ravinto pystyy palauttamaan verisuonet kuntoon. Valtimoiden laajentamiset eivät paranna, ne vain poistavat hetkellisesti oireet koska tukoksia on kaikkialla suonistossa.

Filmi vegaanista ravinnosta: Forks over KnivesGabel Statt Skapel, myös Leben ohne Fleisch. Eturauhassyöpä ja rintasyöpä ovat tarpeettomia tauteja jotka johtuvat länsimaisesta ravinnosta ja elintavoista. 70 – 80 % lääkäreistä olisi tarpeettomia jos otettaisiin oppia elintavoista ”sinisllä” alueilla, katso sivuni Campodimelen kylä ja muita sinisiä alueita.

Perjantai 9.9.2016

6:00 kuten tavallista aamujoogaa ja jalkojen heilutusta.

vaelluksella-18:30 aamusmoothie ja valmistautuminen retkelle heti aamusta. Valittiin viiniretki Glanz an der Weinstrasse. Menimme kimppakyydillä viiniylängölle. Polku alkoi hotellin pihasta ja laskeutui laaksoon. Viiniviljelykset olivat yleensä tehoviljelyssä ja erotti siitä että viiniköynnösten juuret oli myrkytetty. Eräänkin viljelyksen vierellä näimme henkihieverissä olevan sammakon joka ei edes liikahtanut vaikka koko porukka kulki ohi, oli kai raukka syönyt myrkytettyjä hyönteisiä. Oli myös luomuviiniviljelmä. Sen erotti siitä, että loppupäästä erästä viinirivistöä kaikki rypäleet olivat ruskeita ja ampiaiset pörräsivät rypäleiden mehua ryyppäämässä. Isäntä oli laittanut vesipulloja köynnöksiin riippumaan, pohjalle omenamehua ja etikkaa jonka pinnalla oli jo parin sentin kerros hukkuneita ampiaisia. Valitettavasti en ymmärtänyt ottaa kuva loukuista sen enempää kuin sammakostakaan.

1944-1Viinipolun nousut olivat rankkoja paaston uuvuttamille koivilleni mutta niin myös suurimmalle osalle ryhmästä. Pidimme kuitenkin taukoja nousujen jälkeen ja popsimme tien vieriltä voikukan lehtiä tai yrttejä, omenia puista. Jotkut napsivat pesemättömiä viinirypäleitä tiedostamatta että ne olivat tehoviljeltyjä. Suurin osa myrkyistä on siemenissä ja kuorissa jotka pitäisi sylkäistä pois toisin kuin luomurypäleistä koska parhaat vaikuttavat aineet ovat juuri niissä, rypäleiden sokerimehua ei pitäisi latkia lainkaan. Lähellä päämäärää pidimme taukoa viinipuristamon pihassa jossa huomasin seinään kiinnitetyn vaakunan jossa oli syntymävuoteni vuosiluku 1944!

kiitoslaulu-1Päämäärä oli ravintola jonka terassilla oli neljä pitkää pöytää jotka valtasimme. Kaikille halukkaille tuotiin viinirypälemehu- vesisekoitus, puolet ja puolet, olen unohtanut sekoituksen nimen. Vieressä istui Evelin, joka viime reissulla kertoi ihanista ruokaresepteistä, niin ihanista että sanoin tulevani seuraavalla Saksan reissulla hänen luokseen kylään. Samoin hänen vierellään Renate Heidelbergistä (Renate Christensen, Vorstandsmitglied der Gesellschaft für Biologische Krebsabwehr e. V.)(sivuilta löytyy paljon tietoa syövästä, ravinnosta, videoita ym.). Tilasimme lasillisen tilaviiniä. Dahlke tilasi salaatin joka pöytään ja loppujen lopuksi maksoi koko lystin. Ryhmä kiitti kiitoslaululla, en kuitenkaan muista sanoja enkä ennättänyt videoida.

renate-1Polulla hotellille keskustelimme Renaten kanssa hemoglobiinistani joka nyt on 124, talvella 115 (kuvassa vasemmalla, keskellä Evelin). Renate ehdotti eporeseptiä joka laittoi minut ajattelemaan. Epolla saa kyllä hemoglobiinin ylös mutta onko se hyödyksi syöpäpotilaalle? Syöpäpotilaan kehohan lukemani mukaan piilottaa rautaa syöpäsoluilta jotka sitä himoitsevat. Hemoglobiini on PSA:n lisäksi käsittääksenimyös toinen mittari joka osoittaa mihin suuntaan syöpä on menossa.

Renate oli innoissaan verkkosivuistani ja kysyi, että olenko saanut niiden kautta kommentteja ja kontakteja vertaisiin. Sanoin että joitakin kommentteja jotka eivät ole johtaneet sen pidemmälle. Sanoin, että kaipaan eritoten keskustelukumppanikseni sellaisia, jotka ovat tutustuneet aiheeseen syvemmältä ja jakaisivat tietoa kanssani. Renate löi minua innoissaan olkapäälle ja sanoi että entäpä jos hänen serkkunsa poika kääntäisi sivujani saksaksi, Saksasta kyllä löytäisin vertaisia avukseni!

Myymälä oli auki. Palautin Chakra nauhan koska se oli kallis, yli 180 € ja en ollut vakuuttunut sen käyttämisestä. Ostin Dahlken kirjan Sörfelder und Kaftpläze, pari CD musiikkilevyä ja pari OPC purkkia ettei tarvitsisi Amazonilta heti tilata. Olisin halunnut turpoavia jalkojani varten ottaa mukaan Chi-Maschine’n. Chi Vitalizer on laite joka niin ihanasti on heiluttanut jalkojani joka aamu, mutta se pitää tilata shopista, maksaa 299 €. Amazonin USA hinta on $250, mutta tulee USA:sta, voi kestää ja loppujen lopuksi maksaa enemmän. Saksan Amazonilta 339 €.

altaat-1Viideltä tapaaminen lämpimän veden altaalla. Puolet porukasta oli nakuna. Dahlke neuvoi meille kolme asiaa: Ensimmäisenä kelluminen, miehetkin siihen pystyvät, naiset suuremman rasvakerroksensa ansiosta kaikki. Kokeilin, ja tosiaankin, ensimmäistä kertaa pystyin jonkin aikaa kellumaan, tarvitsee harjoitella. Toinen oli uiminen veden alla käsiä evien tapaan heiluttamalla jota varten olisin tarvinnut uimalasit. Kolmas oli tuudittaminen. Tuuditettava on rentona tuudittajan käsivarsilla joka lempeästi heiluttaa tuuditettavaa hitaasti oikealta vasemmalle ja päinvastoin. Rosa kysyi, että haluaisinko tulla hänen syliinsä tuuditettavaksi? Oli ihana levätä alastomana alastoman Rosan käsivarsilla, tuntea hänen vartalonsa ja hänen säteilynsä. Vieläkin tulee hyvä olo sitä muistellessa. (Rosa oli se, joka antoi pari päivää sitten minulle energiahierontaa).

Kuudelta jatko ruokasalissa päivällisen merkeissä. Ihana salaattiannos ja teetä. Sitten luento, jossa Dahlke puhui psykosomatiikasta. Psyyken alla on ikään kuin juuria joista roikkuu erilaisia käytännön asioita kuten hengitys, ruoansulatus, olotila (condition, state.) kuten jännitykset, hormonituotanto. Psyyke vaikuttaa niiden toimintaan. Simonen johtamana keskustelimme paaston jälkeisestä ruoasta. Sekaravinnon syöjien ei pitäisi viikkoon koskea lihaan. Dahlke kertoi eräästä lääkäristä joka itsensä tärkeäksi tunteneena keskeytti kahden viikon kuluttua kolmen viikon paaston. Rautatie asemalla hän hotki sen suuremmin purematta kaksi kananpoikaa ja sai siitä niin vakavan suolitukoksen että joutui viettämään tehohoidossa seuraavan viikon. Siinä sivussa katosivat myös paaston vaikutukset.

Kysyin papaijan siemenistä. Dahlke sanoi, että papaija on tarpeeton, koskaan kuitenkaan hän ei ole Euroopassa saanut hyvänlaatuista papaijaa joten on parasta etsiä joku lähituote. Meillä on tässä yltäkylläisessä maalimassa ylen määrin tuotteita joita voimme käyttää, joilla on yhtä lailla sama tai tuoreutensa vuoksi parempi vaikutus terveyteemme. Lähiruokana ne vielä ovat elossa, sen tietää niiden säteilyn määrästä. Papaijan siemenistä Simone sanoi, että ne ovat antibioottisia. Niitä voi kuivata ja laittaa pienessä määrin ruoan joukkoon. Sanoin käyttäväni siemeniä leipomisessa ja Simone piti sitä hyvänä ideana.

Kysyin Dahlkelta suolan käytöstä ja hän sanoi, että se on kyllä hyväksi, yksi teelusikallinen päivässä riittää mutta ehdottomasti sen pitää olla vuorisuolaa, Steinsalz on hänen mielestään paras vaihtoehto. Kysyin myös Smoothie laitteesta. Simone sanoi, että heidän kokemustensa mukaan hinta-laatu suhteeltaan Bianco Primo on OK. Katsoin best-mixer.de sivuilta ja huomasin, että Bianco Primo ei tee pähkinälevitteitä mutta Bianco Forte tekee tarjoushintaan 269 €. BIANCO Di Puro volton kierrosnopeus alkaan jo 1500 kierroksesta joka on muita koneita puolet hitaampi (3000) mutta kannattaako hifistelyn vuoksi satsata siihen tuplahinta vaikka arvostelut ovat ylistäviä?

Iltameditaatio ja kokoontuminen nuotiolla

nuotiolla-1Iltameditaation viesti jäi minulle epäselväksi. Lopuksi Dahlke pyysi kirjoittamaan paperille asian josta haluaisimme päästä eroon. Sen jälkeen tapaisimme pihalla nuotiolla. Ilta oli jo hieman viilentynyt ja pimentynyt. Kävin vaihtamassa hupparin päälleni. Kun tulin pihalle, ryhmä oli jo kokoontunut nuotion ympärille ja lauloi Hallelujah laulua jota olimme laulaneet eräällä retkellä kuten tavallista Simonen johtamana ja inspiroimana. Lauloimme muitakin lauluja. Erään laulun lauloi pitkänenäinen huoneistonaapurini puhtaalla englannilla, kauniisti. Sain hänestä nyt aivan eri kuvan kuin aikaisemmin hänen surullisesta ja vaatimattomasta olemuksestaan johtuen.

Kiitimme kukin vuorollamme Rüdigeriä ja Simonea ihanasta kurssista. Sanoin Simonelle että hän on enkeli toiselta planeetalta. Rüdigeriä kiitin hengitysterapiasta ja sanoin että terapian ansiost minun ei enää tarvitse pelätä syöpää.

 

Olin kirjoittanut paperille sanan mustasukkaisuus. Kukin vuorollamme heitimme paperimme nuotioon ja katsoimme kun se hävisi savuna ilmaan. Dahlke tehosti vielä tapahtumaa heittämällä tuleen pulveria joka sai sen hetkeksi leimahtamaan, woom! Ajattelin, että sinne se meni, mustasukkaisuus. En silloin vielä tiennyt millaisia vaikutuksia teollani tulisi olemaan.

Simone Vetters kirjoja Amazonilta

9.9. ajatuksia

vegaani-1Vegaani ravinto. Paastokursseilla 4. – 9. 9.2016 minulle selvisi että ainoa asia ravinnon suhteen, joka voi auttaa minua parantumaan, on täyspainoinen vegaani ravinto. Ravinnon tulee sisältää mahdollisimman suuren määrän vihreää, hiilihydraatit eivät saa nostaa insuliinitasoa ja kehon on annettava polttaa kaikki glykoosi verestä illan, yön ja aamun aikana jonka tulisi olla vähintään 12 tuntia.

Suurin este siihen vegaaniksi ryhtymiseen on ollut yleinen vallitseva käsityksen ruoasta ja se, että vagaaniruoka Mikkelissä pitää valmistaa itse. Mikkeli on takapajula Itävaltaan nähden jossa 17 % kansasta on vegaaneja ja 20 % kauppojen tuotteista on luomua. Elämme Suomessa eristyksessä joka tekee mahdolliseksi Keskustapuolueen tehomaatalouspolitiikan. Maitotuotteet maistuivat minullekin, olinhan tottunut niihin jo pienestä pitäen. Jäätelöä, jugurttia, viiliä, voita, juustoa. Onneksi maitojuomia, mitkä homogenoinnin ja rasvanpoiston takia ovat terveydelle vaarallisia, en ole juonut. Kiitos niistä ja eturauhassyövästä.

Lauantai 10.9.2016

9.00 Meditaatio suuressa salissa. Satuin ottamaan paikkani suoraan kultaisen aallon alta. (Aikaisemmin mainitsemani kirja Sörfelder und Kraftpläze). Hiljaisen meditointimusiikin myötä Dahlke vei meidät läpi kurssin ensimmäisestä kokoontumisesta jokaiseen kurssipäivään, sen vaelluksiin, iltaohjelmiin. Heräsilimme meditaatiosta Dahlken päättäessä sen tähän aamuun ja tulevaan ensimmäisen aterian odotukseen.

rakaleipa-1Aamuateria oli suurenmoinen. Ensin tietysti vihersmoothie, mutta sen jälkeen puuroa jonka päälle voi laittaa pilkottuja hedelmiä. Sitten, aah leipää! Ihanalta maistuvaa jyvä- ja pähkinäleipää jonka päälle voi laittaa yrtti- tai pähkinälevitettä, erilaisia kasviksia, juureksia ja hedelmiä.

Hyvästelimme tutuiksi ja ystäviksi tulleita kurssilaisia. Hyvästelin ”enkeli” Renaten ja sen jälkeen Rüdiken budhalaisella kumarruksella, käden puristuksella ja lämpimällä halauksella.