Die Gesellschaft für Biologische Krebsabwehr eV. (GfBK) Heidelberg

  1. Die Gesellschaft für Biologische Krebsabwehr e.V. GfBK informoi ja neuvoo syöpäpotilaita korvauksetta ja riippumattomasti mahdollisuuksista syövän biologista hoitomuodoista.
  2. Kuinka sain tietoa GfBK:sta. Miksi GfBK kiinnostaa?
  3. Terapiat ja muuta infoa: Jos tipahdamme hieman totutulta raiteiltamme,
    kuvittelemme, että me kaikki oli menetetty; mutta se onkin vain uuden hyvän alku. Leo Tolstoi

 

1. Mitä tekee Gesellschaft für Biologische Krebsabwehr e.V. -GfBK

Heidelbergissä toimiva Gesellschaft für Biologische Krebsabwehr e.V. (Biologisen syväntorjunnan yhdistys) GfBK on itsenäinen, voittoa tavoittelematon järjestö, joka tukee syöpäpotilaita, hänen sukulaisiaan ja terapeutteja. Pää-neuvontakeskus sijaitsee Heidelbergissä. Lisäksi yhdistyksellä on viisi alueellista neuvontapistettä Saksassa.

Yli 30 vuotta on GfBK informoinut ja neuvonut potilaita korvauksetta ja riippumattomasti mahdollisuuksista syövän biologista hoitomuodoista. Yhdistys ei ole sidoksissa mihinkään lääketieteelliseen suuntaan tai vakaumuksen, ainoastaan ihmiset, jotka kääntyvät heidän puoleensa. Tämä antaa mahdollisuuden toimia tärkeänä kumppanina potilaan, hänen perheensä sekä lääkäreiden ja terapeuttien välillä. GfBK näkee itsensä modernin syöpälääketieteen edelläkävijänä jossa luonnonlääketieteen ja perinteisen lääketieteen menetelmät täydentävät mielekkäästi toisiaan.

2. Kuinka sain tietää GfBK:sta?

Osallistuin 4. – 10. 9. 2016 Itävallassa Gamlizissa tri. Ruediger Dahlken nautintopaasto kursseille. Kursseille osallistui yli 50 asiasta kiinnostuneen ihmisen joukko, mukana myös terapeutteja ja lääkäreitä. Eräs lääkäreistä, Renate Christensen, oli GfBK:n lääkäri. Puhuimme useaan kertaan eturauhassyövästä, hengitysterapiasta sekä myös verkkosivuistani. Renate oli sitä mieltä että minun pitäisi jakaa kokemuksiani myös muilla kielillä jotta saisin palaute- tiedonvaihtoa aikaiseksi.

Miksi GfBK kiinnostaa?

Suomessa ei juuri tunneta julkisen- ja vaihtoehtoisen – täydentävän sairaanhoidon tuomia hyötyjä potilaille. Saksassa yhteistyö on toiminut ja auttanut potilaita valtion tukemana jo yli 30 vuotta. USA:ssa jo suuressa osassa sairaaloista asiakas voi halutessaan, useinmiten sairasvakuutuksen maksamana, yhdistää hoitoihin myös täydentäviä hoitomuotoja.

Täydentävien hoitojen avulla voidaan esimerkiksi kemoterapiassa vähentää käytettävien kemikaalien määrää tai tehostaa niiden vaikutusta. Palautuminen hoidoista on useinmiten nopeampaa, joskus potilas selviää hoitotoimenpiteistä täydentäviä hoitoja käytettäessä ilman oireita.

3. Terapiat ja muuta infoa

Jos tipahdamme hieman totutulta raiteiltamme,
kuvittelemme, että me kaikki oli menetetty;
mutta se onkin vain uuden hyvän alku.
Wenn uns etwas aus dem gewohnten Gleis wirft,
bilden wir uns ein, alles sei verloren;
dabei fängt nur etwas Neues, Gutes an.
Leo Tolstoi

Täydentävät syöpähoidot perustuvat neljään  biologisten syöpähoidon pilariin:

  1. Psykologiseen vakauttamiseen
  2. Fyysiseen aktivointiin
  3. Aineenvaihdunnalliseen (metaboliseen) säätelyyn
  4. Immuunijärjestelmän stimulointiin

GfBK antaa apua hoido diagnoosista biologiseen tukeen esimerkiksi kemoterapiassa tai sädehoidossa. Samalla osoitetaan, mitä itse voit tehdä itsellesi ja toipuminen suhteen.

Ohessa info poimintoja sivuilta sekä terapeuttiluettelo niitä varten jotka etsivät kokonaisvaltaisesti työskentelevien lääkäreiden, terapeuttien tai psyko-onkologien yhteystietoja. Linkin sivulla voi etsiä terapeuttia postinumeron tai kaupungin ja halutun välimatkan mukaan.

Esimerkkejä infosivuista: