Lihantuotanto on halpaa, siitä ansio Monsantolle

Vielä 30 vuotta sitten puhuttiin, että liha ei riitä lisääntyvälle maapallon ihmismäärälle. Tarvitseehan yhden lihakilon tuottaminen 100 kg kasviksia. Mutta sitten tuli pelastus. Vietnamin sota loppui, Agent Orangen käyttö loppui ja amerikkalaisen Monsanton piti kehittää uusia tuotteita myrkkytehtailleen. Monsanto kehitti Roundurpin, glyphosaatti myrkyn joka tappaa kaiken kasvillisuuden lukuunottamatta Monsanton kehittämiä ja patentoimia geenimanipuloituja kasveja kuten soija, maissi, rapsi, puuvilla. Nyt lihan syönti on lisääntynyt niin että sen vuosikulutus on maapallolla on noin 560 miljardia kiloa.

Nyt karjalle riittää rehu.

monsanto1-300x225Etelä Amerikassa viljellään Englannin kokoisella alueella geenimanipuloitua soijaa maailman, myös Suomen sioille, naudoille ja siipikarjalle. Vuonna 1996 USA:ssa viljellystä soijasta oli Monsanton geenimanipuloitua laatua vain 2 %, vuonna 2008 90%.  Glyphosaattiilla tapetaan rikkaruohot myös Suomen, niinkuin lähes koko maailman tehoviljellyiltä pelloilta ennen viljojen viljelyä kuten myös puutarhoista. (Yksi suurimpiin kuuluvista osakkeenomistajista on Bill Gates. Monsanton Liikevaihto 2013 US$ 14.861 billion, voitto US$ 2.482 billion, Taseen loppusumma US$ 20.664 billion, työntekijöitä n. 21,900. Yläkuva Fairkaufen Info

Sota jota USA: soltilaat häpeävät, Monsanto ei

Agent OrangeKe Van BecNapalm 8.6.1972, Agent Orange vaikutus tänään. Kuvassa Kan Lay, 55 ja hänen poikansa Ke Van Bec, 14 vuonna 2004. Saksankielinen video

.

Roundurp tappaa kaiken, vai tappaako?

ARanskalainen tutkijaryhmälkuun tappaa, mutta rikkakasvit tulevat vastustuskykyisemmäksi myrkyille joten pitää ruiskuttaa useammin. Myös geenimanipuloiduilla kasveilla vastustuskyky heikkenee ja sienitaudit lisääntyvät. Mitä useammin ruiskutetaan sitä suuremmaksi jäämät kasvavat. Argentiinassa 10 vuoden aikana viljelypinta-ala on lisääntynyt 50 % mutta myrkkyjen käyttö yli 800 %. Jotkut amerikkalaiset ja englantilaiset tutkijat sanovat että eläimet sairastuvat sen takia lisääntyvään hedelmättömyyteen, keskenmenoihin, valeraskauksiin ja infektioihin, mutta totuus on vielä kauheampi kuten ARTE:n filmiryhmä on todistanut.

Uusimpien tutkimusten mukaan kestää 7 vuotta ennenkuin maaperän pieneliöstö toipuu Glyphosaattin käytöstä. Siitä syystä Suomessa ollaan rajoittamassa ja osin kieltämässä sen käyttöä.

Glyphosaatti ravinnossamme

Onko glyphosaattia lihassa jota syömme? Jotkut tutkijat sanovat ei, toiset kyllä. Ranskalaisen tutkimusryhmän mukaan glyphosaatti aiheuttaa maksa, munuais ja rintasyöpää sekä vaikuttaa kypsän viljan ruiskutusseksuaalihormoneihin. Mistä glyphosaattia sitten ravintoon tulee? Tähän saakka on luultu että glyphosaatti hajaantuu maassa mikro-organismien ansiosta  mutta lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että se rikastuukin kuolleen kasvin juuristossa ja vilja käyttää kuolleen kasvien jäänteitä kasvussa hyödykseen. Glyphosaattia käytetään ennen kylvämistä hävittämään rikkaruohot mutta myös 7-14 päivää ennen puintia (kuva) koska muuten rikkaruoho tuo kosteutta viljaan joka laskeen sen hintaa. Gift auf dem Acker – Monsanto Roundup tai video Kontraste: Monsanto Gift im Acker

Glyphosaatti jäämiä eläimissä ja ihmisissä

eläinkuolemia SaksassaSaksassa on todettu jo 1000 karjatilalla outoja eläinkuolema, osa tiloista on suljettu. Syyksi on oletettu bakteeri mutta kuolleiden eläinten näytteistä ja virtsasta on löytynyt glyphosaattia. USA:ssa asia on jo niin paha, että vasikoiden kuolleisuus on 40 – 50%. Myös viljelijöiden virtsasta löytyy glyphosaattia. Viljelijät sairastuvat vaikka käyttävät hengityssuojaimia, suojavaatteita ja käsineitä ja peseytyvät huolellisesti. Jo toisella puolella kaikista maapallon ihmisestä löytyy glyphosaattia virtsasta.

Ei mahdollista.

Monsanto väittää että tämä ei ole mahdollista koska glyphosaatti vaikuttaa kasveissa geeneihin joita ihmisellä ei ole. Prof. Monika Krüger, Universität Leipzig, sanoo kuitenkin, että heillä on todettu glyphMaanviljelijä Saksastaosaattiin vaikuttavan ihmisille hyödyllisiin bakteereihin kuten lakto- ja bifidobakteereihin. Monsanto überall – Tragen wir Unkrautvernichtungsmittel in uns Video saksaksi. Lisää Monsantosta klikkaamalla kuvaa. Ohessa saksalaisia maanviljelijöitä jotka ovat sairastuneet koska karjaa on syötetty glyphosaattia sisältävällä rehulla.

Sikiövaurioita

sikiövaurio ihminen2sikiövaurio porsaat2Vielä vakavammat seuraukset on ihmisillä Argentiinassa. Oheisissa kuvissa sikiövaurioita Argentiinassa jotka ovat yleisiä viljelijöiden perheissä lähellä soijaviljelyksiä sekä porsaiden sikiövaurioita Ib Borub Pedesenin sikatilalla Tanskassa. Pedersen sanoo, että ne kuvat sikiövaurioista, joita hän on nähnyt Argentiinasta, eivät millään lailla eroa mitä hän on nähnyt sikalassaan.

Salattua tietoa

Eu GrenzenwerteRoundup Ready-soija, jonka tuonti EU:hun on sallittu, sisältää jäämiä Roundup‑torjunta-aineista. Tutkimuksissa minimiannoksina käytetty valmiste aiheutti solukuolemaa ja DNA-vaurioita ja esti soluhengitystä. Brittiläinen tutkimusryhmä on julkaissut kriittisen raportin Euroopan unionin kemikaalivalvonnan toiminnasta. Sen mukaan glyfosaatti aiheuttaa keskenmenojen ja sikiövaurioiden vaaran. Raportissa väitetään saksalaisten viranomaisten vähätelleen ongelmat todenneita tieteellisiä tutkimuksia ja turvautuneen alan omiin selvityksiin. Ongelmat olisivat raportin mukaan olleet tiedossa jo 1990-luvulla mutta salattu. Suomalaisen Wikipedia sivun mukaan Eu on asettanut raja-arvot soijalle, vehnälle, herneille, maissille ja perunoille. Saamme siis syödä glyphosaattia jos sitä on alle 20 mg/kg soijassa, 10 mg/kg vehnässä, 10 mg/kg herneissä, 1 mg/kg maississa ja 0,5 mg/kg perunoissa. Loogista, eikö totta. Kuinka on muiden elintarvikkeiden kanssa ja mikä on kaikkien elintarvikkeideden glyfosaatin yhteenlaskettu määrä? Informationsdienst Gentechnik.