2017-3-8 Yantai, kuntolenkki vuorelle

810 rappua

Ensimmäinen kerta Sun Jiao Dong’in kyykkyharjoitusta tehty. (ks. Sun Jiao Dong tarina) Puoli tuntia yksi, kaksi, kolme, kyykkyyn alas, kyykkyyn ylös. Sen verran tehokasta että piti hetken pitkällään palautua. Sen jälkeen lenkille.

Kello oli kymmen yli kahdeksan kun tulin puiston portille. Se oli nuoria tyttöjä täynnä, suomeksi kai lukiolaisia. Siinä sitten käveltiin yhtä matkaa ylös. Portaita on vähän yli kaksi vuotta eli 365+365+80= 810 rappua. Jokaisen rapun etureunaan on kaiverrettu päivämäärä Kiinan historiasta. Tyttöruuhkassa sain kuvattua vain yhden rapun jossa oli syntymävuoteni 1900 luvulta.

Nyt pärjäsin yhdellä huilitauolla, ehkä siitä syystä että neitokaisten vauhti määräytyi ensisijaisesti keskustelun rytmin mukaan. Huipulle päästiin kuitenkin. Kun pyysin heitä ottamaan valokuvan kiinaksi he eivät ensin ymmärtäneet koska oletuksena kai oli että puhun englantia. Tämä toistuu aika usein.

Ruuhkaa oli sen verran että päätin tulla osan paluumatkaa metsäpolun kautta. Kun polku myöhemmin yhtyi rappusiin, vastaan tuli nuoria miehiä, opiskelijoita. Yhdellä heistä kantoi mainoslippua. Opiskelijat täällä hankkivat rahaa monella tavalla, yleisin taitaa olla postimyyntipakettien jakaminen.

Rappujen päätyttyä niitä vastapäätä on kolmikerroksinen tornirakennelma, tehty puiston kaunistukseksi ja juhlatilaisuuksia varten. Alueelle pääsee oheisen portin kautta.

Tornin ylimmästä kerroksesta näkyy sekä kaupunki että ympäröivä puisto. Vasemman kuvan kentältä lähtee raput vuorelle. Oikean kuvan kolmannessa kerrostalossa Yantain kotimme.

Kiinalaiset ovat eteviä käyttämään laavakiviä. Tornin juurelle on rakennettu labyrintti useine käytävinen ja luolineen. Labyrintin päälle voi kiivetä jos uskaltaa.

Tytöt olivat sillävälin palanneet vuorelta rappujen edessä olevalle kentälle. Kentältä lähtee eläintarhan ja leikkipuiston läpi tie alas lammelle jossa oli rauhallinen tunnelma