2017-02-09 Shengmai, Kiinan Blue Zone. Uiguuri tanssi-esiintymien

Esiintymispaineita

Eilis-iltana Uiguuri katutansseissa ryhmä harjoitteli seuraavan päivän esitystä varten. Lopuksi kaikki kokoontuivat ympärilleni ja sanoivat: ”Onni sinun pitää tulla mukaan! Jos tulet mukaan, voitamme koko kilpailun koska meillä on (kaupungin ainoa) ulkomaalainen tanssimassa” (16 ryhmää).

Huh, huh, jopa tuli paineita! Kotimatkalla ajattelin, että vaikka olen harjoitellut vain muutaman kerran, alitajunnassani on kyllä kaikki muistissa. Minun täytyy vain yöllä antaa alitajunnan valmistella asia ja tanssin aikana laittaa tietoisen mielen kontrolli pois päältä. Katsoin vielä illalla ottamani videon asian varmistamiseksi.

Ja sitten aamulla

Nyt se sitten nähdään toimiiko alitajunta pyytöni mukaisesti! Aamu oli sateinen ja harvinaisen kylmä, vain 16 astetta! Olimme paikalla ennen yhdeksää koska meidän piti harjoitella mutta harjoittelukin jäi varmaan sään takia pois. Esiintymislavan ja äänentoistolaitteiden kokoonpano kesti pari tuntia. Vaimo sai poskiinsa vähän punaa ja sen jälkeen istuimme tuoleille odottelemaan. Ryhmämme esitys oli määrätty viimeiseksi.

Pikku hiljaa tunnelma alkoi kuumeta. Yhteen lauluesitykseen tarvittiin jo uiguuritanssi avustusta!

Vihdoin koitti kauan odotettu hetki. Nyt nähdään toimiiko alitajunta! Ensin pysyttelimme taka-alalla.

Ja alitajunta totteli!

Tanssin jälkeen tuntui kuin olisin uusi ihminen. Vaimokin ihaili tanssitaitojani!

Paluumatkalla kävin ostamassa kadunvarsikaupasta hedelmiä. Ilmeeni oli varmaan vieläkin niin virneessä että jouduin pariin otteen valokuvattavaksi myyjien ja ostajien kanssa. Alan kohta varmaan olla Chengmai’n tunnetuin henkilö.