Onnin eturauhassyöpä -blogi

Eturauhassyöpä – päämääränä paraneminen

 1. Eturauhassyöpä, voiko siitä parantua? Seulonta. Jos ei usko löytävänsä keinoa parantumiseen, ei sitä myöskään etsi.
 2. Stressi. 80 prosenttia syövistä johtuu elämäntavasta, ei genetiikasta.
 3. Syöpä ei johdu geeniperimästämme! Tietoisuuden tasollahan kukaan ei halua sairastua mutta ymmärtääkö alitajunta sen?
 4. Elämä on terveenä ihanaa, kannattaa elää niin että pysyy terveenä!
 5. Jo 1960 luvulla tiedettiin mikä syövän aiheuttaa

Eturauhassyöpä - blogi1. Voiko eturauhassyövästä parantua?

Lääketieteen mukaan eturauhassyöpää ei voi parantaa. (Ks. Kaikkisyövästä sivut) ”levinnyttä tautia ei lääketieteen keinoin voi hoitaa parantavasti, hoidoilla pyritään hidastamaan taudin etenemistä ja parantamaan potilaan elämänlaatua”.

On kamalaa lukea että levinnyttä tautia ei lääketieteen keinoin voi hoitaa parantavasti. Tärkeämpää on kuitenkin ajatella mitä lääketiede ei sano. Lääketieteen keinoin tarkoittaa sitä että potilaan itsensä toimenpiteitä ei oteta huomioon sekä sitä että lääketiede tarkoittaa länsimaista lääketiedettä. Katso sivuni Spontaani – radikaali paraneminen

Syöpäsoluja eturauhasessa on kaikilla miehillä. Stressin ja elintapojen seurauksena se joillakin miehillä muuttuu enemmän tai vähemmän agressiiviseen muotoon. Paraneminen tarkoittaa mielestäni sitä että elimistö pystyy estämään syövän kasvua ja uusiutumista.

Käsitykseni on, että eturauhassyövän muuttumiseen agressiiviseen muotoon on aina joku syy elämän vaiheissa. Syöpäsoluja syntyy jokaiselle ihmiselle satoja – tuhansia päivässä, jotka immuunipuolustus pystyy selvittäämään helposti pois päiviltä. Jos immuunipuolus ravinnon, stressin tai muiden tekijöinen takia on matalalla tasolla, syöpäsolut pääsevät kasvamaan siihen kokoon että immuunipuolustus on vaikean tai mahdottoman tehtävän edessä. Syöpä on syntynyt.

Lääketieteellä ei ole keinoja paneutua potilaan sairauden psyykkisiin tai elintapa- ja ravintoasioihin. Lääketiede voi ainoastaan antaa ensiapua, leikata kasvainta näkyvältä osaltaan pois kehosta, säteilyttää tai yrittää tappaa syöpää kemiallisin keinoin. Syöpäsoluja jää kuitenkin aina kehoon. Jos potilas ei ole kyseenalaistanut elintapojaan, ennenpitkää syöpä ”uusiutuu” eli syöpäsolut kasvavat siihen kokoon että ne voidaan havaita.

Seulonta

Jos syövästä voi jotakin hyvää sanoa, eturauhassyöpä on muihin syöpätyyppiin nähden sikäli hyvässä asemassa, että mies itse voi seurata PSA:n avulla onko hän syövän kanssa pärjäämisessä oikealla tiellä. Eturauhassyöpää ei seulota, mutta sen voi tehdä omatoimisesti. Tärkeintä on, että PSA on viitearvojen alalpuolella niin että on varmuus siitä että syöpä ei ole levinnyt kapselin eli eturauhasen ulkopuolelle. Jos se leviää muualle kehoon, ollaan eturauhassyövän kanssa pääsemättömissä.

PSA testi maksaa vähän yli 30 €. Kaikkisyövästä sivuillta löytyy viitearvot jonka josta voi päätellä onko aiheellista ottaa yhteyttä urologiin. Jos syöpää on hoidettu, on myös silloin ehdottoman tärkeää muuttaa asioita elämässään. Parin – kolmen kuukauden kuluttua voi käydä ylimääräisessä PSA testissä, siihen ei tarvita lääkärin lähetettä. Muuttamalla elämäänsä, voi ehkäistä syöpää, jarruttaa sen etenemistä tai parhaimmassa tapauksessa pitää sen kurissa. Jos ei usko löytävänsä keinoa parantumiseen, ei sitä myöskään etsi!

Vähän Kiinasta. Suomessa eturauhassyöpää sairastetaan 5,5 kertaa enemmän kuin Kiinassa. Alzheimerin taudissa olemme maailman johtava maa, Kiinaan verrattuna tautia esiintyy meillä 11,5 kertaa enemmän! Kiinan sinisellä alueella, Hainanin saarella, Shengmain maakunnassa vastaavat luvut ovat vieläkin alhaisempia. Vietin siellä 3 kuukautta talvella 2016 – 2017. Siitä ajasta olen kirjoittanut sivuillani Terveystarinoita Kiinasta.

2 Stressi

Kirjassaan Kytke aivosi päälle Caroline Leaf kirjoittaa: Stressin synonyymeja ovat ahdistuneisuus, hermostuneisuus, pelokkuus, huolestuneisuus, kärsimättömyys, pelko, kireys ja levottomuus. Suosittelen Caroliene Leaf’in kirjaa. Sen lukeminen voi ensin olla haastavaa koska se kirjoitettu uskovaisille. Siitä huolimatta, tai ehkä juuri siksi, kannattaa tutustua asiaan tältäkin kannalta.

 • American Medical Associationin tutkimus on todistanut, että stressi on osatekijänä 75 prosentissa kaikista nykyajan sairauksista ja taudeista.
 • Stressin ja saidauden välinen yhteys on valtavat 85 prosenttia. Kirja Brian Luke Seaward Managing Stress.
 • Kansainvälinen syöpätutkimusjärjestö (The international Agency for Research on Cancer) ja maailman terveysjärjestö (WHO) ovat todenneet, että 80 prosenttia syövistä johtuu elämäntavasta, ei genetiikasta, ja tämä on varovainen arvio.
 • Brude Liptonin mukaan 98 prosenttia sairauksista liitty elämäntapavalintoihin – toisin sanoen ajatteluumme. Lipton: Ajatuksen biologia.
 • W.C. Willetin mukaan vain viisi prosenttia syöpä- sekä sydän- ja verisuonipotilasita voi pitää sairauttaan perintötekijöistä johtuvana
 • Amerikan terveysinstituutti arvioi että 75 – 90 prosenttia käynneistä yleislääkärin vastaanotolla liittyy stressiperäisiin vaivoihin.

3. Syöpä ei johdu geeniperinnästämme!

Bruce H. Lipton ja moni muu tutkija ovat sitä mieltä että noin 95 % ihmisistä on syntyessään varustettu terveillä ja täydellisillä geeneillä. Ihmiset eroavat eläimistä siitä syystä että he pystyvät itse muokkaamaan geeniensä toimintaa alitajunnan kautta elinympäristön mukaan (epigeneettiset muutokset).

Alitajunta käyttää Liptonin mukaan yli 95 % aivokapasiteetistamme. Se ohjaa elämäämme lapsuuden aikakana lapsen logiikalla tallennettujen mallien ja päätösten mukaan. Ne määräävät siitä kuinka geenimme toimivat. Jos pystyy muuttamaan alitajuntansa malleja, myös geenien toiminta muuttuu ja löytyy kyky sekä tahto parantua.

Kirjassa Paranemisen avain (The Healing Codes) tri. Alezander Loyd ja tri. Ben Johnson sanovat mm: Muistot, uskomukset ja sydämen tason ongelmat säätelevät kehon fysiologiaa. Juuri nämä väärät, epäterveet uskomukset aktivoivat kehon stressireaktion sillon, kun sitä ei ole tarkoitus aktivoida. Tämä aiheuttaa ajan myötä lähes kaikki tuntemamme sairaudet. Se estää solujamme ja immuunijärjestelmäämme toimimasta kunnolla, ja lopputuloksena ovat kaikenlasiet kuviteltavissa olevat terveydelliset ongelmat.

Caroliene Leaf sanoo: Sinä hallitset geenejäsi; geenisi eivät hallitse sinua. Geenit voivat määritellä fyysiset ominaisuutesi mutta eivät psykologisia ilmiöitä. Päin vastoin: geenimme muovautuvat jatkuvasti uudelleen reagoidessaan elämämme kokemuksiin.

Pidin aikaisemmin tällaisia kirjoja ja kirjoituksia huuhaana. En pidä enää. Mitä enemmän niihin tutustuu, sitä useammin samat asiat pompahtavat esille mitä erilaisimmista lähteistä ja mitä erilaisimmissa yhteyksissä.

4. Elämä on terveenä ihanaa, kannattaa elää niin että pysyy terveenä!

Nuorena en ajatellut vanhenevani. Energiaa ja terveyttä riitti, sairastuminen oli väliaikaista. Työni oli stressaavaa, minulla oli ylipainoa, perhe-elämäni oli usein sekaisin. En kuitenkaan muuttanut elintapojani. Olisi pitänyt ymmärtää että ennen pitkää sairastuu vakavasti. Minä sairastuin syöpään. Syövän löydytyyä ajattelin syyn olleen ravinnossa, ylipainossa, stressissä, parisuhteesta jne., mutta nyt ymmärrän että syy oli alitajuntani opituissa malleissa. Kaikki ne lapsuudessa ja nuoruudessa opitut toiminta- ja suhtautumistavat ohjasivat valintojani. Elin siinä harhassa että ohjaan omaan elämääni tietoisen mieleni mukaan! On vaikea myöntää että alitajuntajunnan mallit, siis muilta ihmisiltä opitut asiat, vaikuttiavat enemmän elämääni ja tekemiini ratkaisuihin kuin tietoinen mieleni eli se minkä koen itsekseni.

Edes syövän löydyttyä en osannut muuttaa elämääni. Olin ulkoistanut vastuun terveydestäni lääkärille! Ajattelin että kyllä lääketiede hoitaa ja pelastaa tarvittaessa. Vasta sen jälkeen kun oli pakko, eli 2012, kun PSA alkoi nousemaan, minulle tuli hätä käteen ja aloin opiskelemaan. Tutustuin lääketieteen lisäkeinoihin kuten hormonihoito, kastraatio, sytostaatit ja kivuton kuolema. Sitten, ja edellä mainitusta syystä, aloin tosissani tutkia sitä mikä on sairauteni aiheuttanut.

Sivuni on kertomusta tiestäni päämääränä parantuminen. Kertomus muuttuu koko ajan vajavaisten tietojeni karttuessa. Pyrin aina lisäämään kirjoituksiini lähdetiedot. Mikäli en ole maininnut lähdetietoja, kerron vain omia käsityksiäni.

PS. Otsikossa oleviin kuviin löydät selityksen tutustumalla sivuihin Terveystarinoita Kiinasta ja vähän muualtakin.

5. Jo 1960 luvulla…

Alfred Fogel luetteli kirjassaan Luonto paras lääkitisijä tärkeimpiä syövän syitä. Silloin ei vielä ajateltu, että perintötekijät ovat oppimiamme malleja joihin itse voimme vaikuttaa. Valitettavasti se, että haluammeko niihin vaikuttaa, kumpuaa myös oppimistamme malleista.

 • Perintötekijät
 • Pitkäaikaiset ravitsemusvirheet
 • Hapen puute
 • Autolla ajaminen, liikunnan puute
 • Ruokien kemialliset aineet, säteily (Huom kännykkä!)
 • Kemialliset lääkkeet
 • Kasvinsuojeluaineiden jäämät
 • Tehoviljelty ja kasvatettu ruoka
 • Jännitykset elimistössä
 • Jatkuva henkinen paine
Alfred Vogel explaining Artichoke to a child

Alfred Vogel explaining Artichoke to a child

”Perintötekijöillä ja synnynnäisillä taipumuksilla on usein suuri vaikutus solujen sairastumiseen mutta jos ryhdytään tarpeellisiin varotoimiin ja noudatetaan oikeita elämäntapoja, ei heikko perimä välttämättä johda syöpään. Edellä esitetty luettelo todistaa, että syövän synnyssä on oikeastaan kysymys laskutehtävästä. Jokainen rasite lisää osaltaan muutamalla prosentilla sairastumisvaaraa. Kun sadan prosentin raja saavutetaan, painuu soluihin negatiivisesti vaikuttavien asioiden vaakakuppi alas. Onnettomuus on tapahtunut.” A. Vogel: Luonto paras lääkitisijä sivut 381-383